Voorleesuurtje

Vanochtend was de eerste voorleesochtend na de lange vakantie van de kleuters. Wel twee weken vrij, hadden ze gehad! Dat was dus weer even een beetje wennen na al die vrijheid 😀

Honden doen niet aan ballet

Het boekje ging over een hond. Roef houdt niet van hondendingen, niet van springen in de sloot, niet van plassen tegen een paaltje, zelfs niet van hondenkoekjes! Hij houdt van …. ballet. Maar hij mag niet mee naar balletles, doet ’t stiekem toch en wordt door juf Ellie weggestuurd, want “Honden doen niet aan ballet”. Arme Roef!

Als het meisje naar een dansvoorstelling van het Nationaal Ballet gaat, gebeurd er een vreselijk ongeluk met de balletdanseres. Die valt van het podium met haar hoofd in de grote tuba en die krijgen ze niet meer los. En dan grijpt Roef z’n kans en danst in tutu of z’n leven er van af hangt. Het publiek vind het fantastisch en Roef krijgt een geweldig applaus. Want deze hond doet WEL aan ballet 😉

Een verhaaltje waarin je de spanning prachtig kunt opbouwen, de kinderen vonden het prachtig en aandachtig tot ’t eind. Superboek, echt een aanrader!

Afdrukken