Recept: Chocolade Ganache

Deze ganache van pure chocola kan op verschillende manieren gebruikt worden. Je kunt het opkloppen en als vulling of glazuur gebruiken maar je kunt het ook gewoon over een cake gieten. Zelf gebruikte ik 1 chocoladereep van 70 gram, en 70 cc slagroom. Genoeg voor een dunne bovenkant van een ronde cake met een gat er in.

  • Bij ganache van pure chocolade gebruik je een verhouding van 1:1 dus 100 ml slagroom op 100 gram pure chocola
  • Bij ganache van witte chocolade gebruik je een verhouding van 1:2 dus 100 ml slagroom op  200 gram witte chocola
  • Bij ganache van melkchocolade gebruik je een verhouding van 1:1.5 dus 100 ml slagroom op 150 gram melk chocolade

Ingrediënten

  • 250 gr pure chocolade van goede kwaliteit, in stukken gehakt
  • 250 ml slagroom
  • 1 el bruine rum (optioneel)

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min › Bereiding: 10min › Klaar in: 20min

Verwarm de room in een klein steelpannetje op middelmatig vuur op en breng heel kort aan de kook – pas hierbij goed op want als je het een paar seconden te lang kookt zal de room direct overkoken. Zodra de room gekookt heeft, doe je de chocolade erbij in het steelpannetje. Goed roeren tot de chocoladeklontjes volledig gesmolten zijn en je een glad mengsel hebt. Voeg hier eventueel wat rum toe.

Laat de ganache een beetje afkoelen voordat je het over een cake giet. Begin in het midden van de cake en ga vervolgens naar de buitenkant. Voor een luchtige glazuur of chocoladevulling laat je het eerst afkoelen totdat het dik is waarna je het met een garde tot een licht en luchtig mengsel opklopt.

[Bron: all recipes]

Afdrukken