Voorleesuurtje

Hoewel ik het boek in december 2011 al eerder voor kleuters had voorgelezen, heb ik niet echt daar melding van gemaakt, toen. December is een drukke tijd, zeker voor kleuters, alle feestdagen rollen achter elkaar door, dan hebben ze hun kerstetentje en vervolgens 2 weken vakantie.

We hebben al eerder over postbodes voorgelezen, en aangezien op de allereerste bladzijde (het schutblad) al een zwoegende postbode op de fiets met een grote doos achterop te zien is, was dat mijn insteek. Het gaat niet over een postbode.. het gaat over een jongetje die een radiografisch bestuurbare Helicopter krijgt. Maar hij weet niet zo goed hoe die dat ding moet besturen (‘hij heeft de handleiding niet gelezen’, zei een van de kinderen), dus ging er van alles mis. Twee jongetjes kenden het boek al omdat ze het thuis hadden liggen, maar toen ik eenmaal was begonnen, heb ik ze daar niet meer over gehoord. De aandacht was er ten volle!
Het is ook een leuk boek, alleen de clou is niet echt heel erg duidelijk, daar moet je dan weer een eigen draai aan geven.

Afdrukken