Avondje uit

Dat doen we eigenlijk niet vaak meer, maar een uitnodiging van mijn Lief’s werkgever krijgen we in december al een paar jaar, en dat zijn bijzondere feesten. Bijzonder in de zin van…. zoiets..

  • Niet weten waar je naartoe gaat,
  • Kledingvoorschriften & we moeten vast iets doen, een opdrachtje tijdens het gebeuren,
  • Geen idee wat en wanneer er iets met eten gedaan wordt,
  • Champagne, bier & wijn vloeien rijkelijk,
  • niet weten hoe & of je nog thuis komt.

Een paar jaar geleden belandden we in een sneeuwstorm na een wandeltochtje op het CS in een chique wachtkamer, moesten de champagne mee de trein in nemen en kwamen aan op Perron 3 in Haarlem, alwaar de dinertafel klaar stond, maar de kok ook verlaat was door de sneeuwstorm. Rond half 12 werd het heerlijke eten opgediend en met de laatste trein konden we nog net op tijd terug naar 020, alwaar een uur durende taxirit met sightseeing Amsterdam, zodat we ’s nachts rond 3 uur ons bedje inrolden…

Vorig jaar vertrokken we een uur te laat, in een flinke regenbui met z’n allen in een touringcar naar voorbij Antwerpen, we deden ongeveer 4 uur over de rit, en het tasje met lekkers werd met liefde genuttigd. Zelf had ik ook een zak krentenbollen in m’n tas gestopt, voor de zekerheid. Aangekomen op het kasteel! mochten we uit & in de kleren en vonden onszelf terug als Marie Antoinette en haar Lodewijk 🙂 Alweer heerlijk eten en een overnachting in een prachtige kasteelkamer, met oordoppen want er werd tot laat gedanst enzo..

Gistermiddag werden we (iedereen prachtig aangekleed met maskers) rond 5-en opgehaald door de paardenkoetsen die we 2 jaar geleden mistten vanwege die sneeuwstorm 😀
Het was een prachtig ritje over de Amsterdamse grachten, maar waar we naartoe reden was niet helemaal duidelijk. Prinsengracht bleek het te zijn, en we mochten met de lift naar 5 hoog, alwaar ontvangst in een prachtige zaal met kerstboom en strijkje en champagne. Verwend werden we in Cristofori, een voormalige concertzaal. Er werd na het diner inderdaad een karaoke gedaan, daarna nog even gedanst en tot mijn verbazing mochten mijn Lief en ik rond een uur of 12 in een voorgereden taxi stappen, die ons thuisbracht in 023! Dat was een heel plezierige verrassing.

Het was weer een bijzonder avondje uit, en dat op vrijdag de 13e 🙂

Afdrukken