- Dingen van de Dag - https://majoh.nl/weblog -

Afvalscheiding

Chemicaliën wegbrengen in 023 is elke keer weer een belevenis….

Wij doen dat eens in de zoveel tijd, brengen dat weg naar Spaarnelanden, waar ze ’t spul inzamelen in opdracht van de Gemeente Haarlem. Aangezien er hier geen chemokar langskomt (zoals in 020), en we fotochemicaliën hebben, soms verfresten, en in dit geval ook anti-vlo spul met een houdbaarheidsdatum van -tig jaar geleden. Kun je niet zomaar in de vuilnisbak gooien, zijn we het over eens.

Kom je aanrijden, staat er een meneer bij de slagbomen, en die praat met de automobilist voor je, zo’n 8 a 10 minuten. Daarna zijn wij aan de beurt. Wat hebben we bij ons. Zie bovenstaande. Heeft u een legitimatiebewijs bij zich. Ja hoor, en mijn Lief laat z’n id-kaart zien. ‘Eh… Heemskerk … eh. dan moet u zich … (voor mij onverstaanbaar als bijrijder)’. “Nee hoor” zegt Lief, “Geboren Heemstede staat er en ik woon in Haarlem”.

Je snapt wat de volgende vraag is. “Kunt u dat bewijzen?”. En lief geeft netjes z’n autopapieren af, waarop ons adres staat. Voorheen stond daar ’t oude adres in 020 op, en toen hadden we ’t helemaal verkeerd gedaan. Dat zo’n papier dan nog geldig is, geloven ze bij Spaarnelanden niet. Maar gelukkig kunnen we dit keer doorrijden zonder smeken & droppen onze chemicaliën. “Snel weg hier” denken we allebei.

Wat een geneuzel. Ze mogen blij zijn dat wij meedoen aan het scheiden van afval, want als je in bovenstaande behandeling werkelijk geen zin hebt, knikker je ’t spul gewoon in een vuilniszak in de afvalcontainer. Zoals heel veel mensen in 023 doen, aangezien de inzamelingsplaats buiten de bebouwde kom in een Industriegebied ligt, en je er zonder gebruik van auto, flink voor moet fietsen.

Wat erg leuk was: om de hoek zit een KRINGLOOPWINKEL! Ja, prachtig. Een beetje te prijzig, grote loods, veel spullen en ik vraag me ter plekke af, of ze die handel, heel toevallig, heel misschien, bij al die ingezamelde zooi van Spaarnelanden vandaan hebben.. oeps, ’t zou zomaar kunnen 😉