Kleutertje luister

“Wat kun jij je nog herinneren”, vroeg m’n jongste zusje, “van toen je vier jaar was en op de kleuterschool zat?” Deze vraag vanwege ’t feit dat ik naar Ukkepuk z’n allereerste musical op school mocht kijken.

Och jeetje de allereerste indrukken op school.. ehm…
* met Sandro en z’n moeder in de lift in Hofgeest vastgezeten,
* met Maartje en Jaap Fransen onder de ronde tafel met een gebloemd kleedje gekropen toen het vreselijk onweerde, (dat was nog in het noodgebouwtje naast het Bijlmerplein. Tegenwoordig staat daar een zwembad en/of gymzaal),
* klemgezeten met m’n stoeltje aan tafeltje, maar ik kon niet uit m’n woorden komen, dus juffrouw Mulder begreep niet waarom ik zo moest huilen,
* Mandarijntjes en rijstebrij met kerstmis in de gymzaal en kaarsjes erbij
* en last but not least; op de grond in de gymzaal de film Meneertje Oeiewoei kijken.

Veel meer indrukken heb ik ook niet van die leeftijd 🙂

Ukkepuk is 4 1/2 en zit sinds vorig jaar op school. Het Totaal Theater vond gisteren plaats, en hij was een pracht van een beeldhouwer.

Z’n moeder kon helaas geen vrij krijgen, daarom was ik erbij. Uk was zelf heel erg ‘flabbergasted’ tijdens de voorstelling; er gebeurde ook zo ontzettend veel om hem heen..

voor een kleutertje vond ik dat ie twee uur stil op dat bankje heel knap vol hield (zelf lag ik volledig in een krux) & daarna moest/mocht hij zelf ook nog meedoen, maar wist niet zo goed hoe.. Hij was zo schattig!

Wat zijn jouw eerste indrukken van toen je vier was en voor ’t eerst naar school ging?

Afdrukken