Eropuit: Oprechte Veiling

Vanochtend gingen we eerst met de Coertmobiel compost halen, het was namelijk ook Landelijke Compostdag. Maar liefst 2 zakken van 40 liter, incluis een kwartiertje in een rij staan, dat viel enorm mee.

Een tijd geleden hoorden we over de Haarlemse Oprechte Veiling. Eerder in Amsterdam dachten we al eens om een veiling te bezoeken, maar je kent ’t wel.. nooit aan toe gekomen. Maar dit weekend zouden de kijkdagen van de Haarlemse veiling plaatsvinden, en mijn lief had uitgezocht dat er dozen met fotografie-spullen geveild zullen gaan worden. Dus. 🙂

Grappig, dat gebouw. En zoveel spullen… zo’n hijskraan had ik vroeger als kind.. mooi schilderijtje, maar is ie echt? Dat beeld van die beer.. Perzische tapijten, vooral veel.. jee gaan sommige mensen nooit onder de douche.. oh die dozen met al die flessen wijn.. ik heb tenminste wel 6 spinnewielen gezien.. Chinees porselein, en al dat Delfts blauw, Villeroy & Boche ook.. buik inhouden, er wil iemand langs.. waren die camera’s nog wat?

Ja het was leuk, om zoiets te bekijken. Maar na ongeveer een uur hadden we de voor ons interessante dingen gezien, en begonnen mensen koffie-theekransjes te houden op plekken waar geen ruimte was. Genoeg. Wegwezen hier.

Eenmaal thuis, keken we naar onze verzameling foto’s en waren er een paar dingen van interesse. En daarop doen we een bod. Per internet. En heel misschien ga ik zelf volgende week eens kijken hoe zo’n veiling verder verloopt. Best interessant!

BTW mijn vader is een schatje; die belde dat hij er aan kwam, hij had een zak compost voor me gescoord 😉

Afdrukken