Niet-Winterklaar

Mijn Paleistuinen zijn niet winterklaar 🙂

Maar dat betekend niet dat er niets gedaan hoeft te worden. Doen in de zin van…

Ik heb twee vuilniszakken vol bladeren geveegd vanochtend. De put is weer ‘schoon’, en in de zakken heb ik wat gaten geprikt en ze onder het bankje in de Paleistuin-Zuid gelegd. Men zegt dat je zo je eigen blad-compost kunt maken. Nou, ik ga het proberen! Want compost is eerlijk gezegd niet te betalen. Grappig dat je hier in 023 in het voorjaar gratis een zak compost kunt halen bij de Gemeentereinigingsdienst; als bedankje voor het helpen inzamelen van ‘groen afval’. Geen wonder dat mensen ervoor in de rij staan, dat scheelt zo’n 4 euro per zak 🙂

Het ‘gekregen’ tweezitsbankje heeft een extra flinke lak verf gekregen vandaag. Engels rood, hoogglans. Ik ben bang dat ook deze verf niet snel zal drogen, maar goed; nu kon het nog.. En morgen nog een laagje. Dan is het bankje in ieder geval wél winterklaar.

En daarna moest er in de Paleistuin-Noord toch echt een heleboel troep opgeruimd. De boerenkool, spruitkool waren aan het bladverliezen, een ananaskers was omgewaaid gister (windkracht 4.. 🙁 ), en de bloemenweide is toch wel echt aan het vollopen met klaver en gras. Dus… 2 1/2 zak zooi verwijderd. Ook de courgetteplant is nu weg, snif.. en van de zonnebloemen heb ik een aantal geknakte, uitgebloeide takken geknipt en opgehangen om te drogen. Straks lekker voor de vogeltjes. Nog even een paar dahlia’s, melde, sedum en lampionplantjes geknipt voor een vaas verse bloemen binnen.

Het was zulk lekker weer, ik heb er van genoten vandaag. Morgen hopelijk nog zo’n dagje!

Afdrukken