- Dingen van de Dag - https://majoh.nl/weblog -

Krupuk

Lief bakt vanavond nasi.

Weet jij wat ik gebakken heb? Krupuk Udang.

Hmmm, als kind van een moeder die opgegroeide in Nieuw Guinea, en van 2 ouders die allebei van Ind(ones)isch eten houden, weet ik heel goed hoe je krupuk moet bakken en ook heel goed hoe dat ruikt.  Lekker! Alleen had ik dat al heel lang niet meer gedaan, want het lijkt zo makkelijk & scheelt tijd; even een zakje kroepoek uit de supermarkt mee bij de boodschappen. Maar dat is écht lang zo lekker niet!

Op zoek naar meer info over krupuk vond ik deze:
Kroepoek bakken
Kroepoek is er in vele soorten, maten en vormen. In Indonesie komen wel 30 verschillende soorten voor. Bij ons zijn de meest bekende soorten:

Kroepoek wordt meestal in gedroogde vorm verkocht zodat de houdbaarheid vrij lang is. Het bakken van deze kroepoek is vrij eenvoudig indien de volgende basisregels in acht genomen worden:

Bewaar eenmaal gebakken kroepoek in een goed afsluitbare trommel of plastic zak. Het is dan nog enkele dagen houdbaar. In de handel is ook reeds voorgebakken kroepoek verkrijgbaar.