Koninginnedag 2012

Koninginnedag in 023 is toch nog steeds heel anders dan in 020. In de wijk vlak naast de onze worden alle straten afgezet, er wordt niet gefietst en geen auto gereden, en heel gemoedelijk lopen alle bewoners met ontzettend veel kinderen te verkopen, en heerst een gezellige sfeer. Iets verderop staat de kermis al een halve week te loeien, die blijft nog wel even.

Nadat we door ons wijkje waren gelopen, en ik wat zware dingen op de kop had getikt, gingen we voor een bak koffie en een boterham terug naar huis. Maar omdat we zo vroeg waren vertrokken, was het nog steeds vroeg, en wilden we nog ergens naartoe. Dus weer op de fiets, naar de wijk van m’n ouders. Maar daar gebeurde helemaal niets?!

Toen gingen we door naar de Vijfhoek, de Jordaan van Haarlem. En hebben daar nog een paar gezellig drukke uren doorgebracht. Na een kop thee bij de ijssalon achter de Jopenkerk fietsten we naar huis, begonnen borreltijd en broer kwam even een uurtje langs. Koninginnedag was leuk, en altijd fijn, zo’n extra vrije dag.

Afdrukken