Eropuit; RMO Leiden – Tuinen van de Farao’s

Een stukje rijden, niet te ver, en dan een museum, want het zou niet heel erg mooi weer worden. Zo gezegd, zo gedaan.. Tegen 11-en vertrokken we, en met ons nieuwe TomTomMarie waren we om ffe over 12-en op ons bestemming; Leiden.

Daar konden we een klein stukje lopen door de binnenstad (het gedeelte waar Cornelis Coert en z’n vriendin Johanna Elizabeth Evers hun 1e 3 kinderen kregen), en gingen naar het Rijksmuseum voor Oudheden om voornamelijk de tentoonstelling ‘Tuinen voor de Farao’s‘ te bekijken. En die dan in combinatie met een rondwandeling door de Hortus Botanicus om de planten/bloemen in ’t echt te kunnen aanschouwen 🙂

Het museum is zo groot dat je er wel meer dagen dan een halve middag over kunt doen! Teveel dus. Maar mooi, goed uitgezet en onderhouden, en we waren heel tevree. Door naar de Hortus Botanicus,

die groot en mooi was,

helaas begon het te regenen..

De TomtomMarie leidde ons langs de Keukenhof, ik was er nog nooit langsgereden, en waar we beiden nog nooit die bollen zo in bloei hadden gezien, met alle Japanners en hun kindertjes erbij! Maar dat gaan we een andere keer doen, de bollenvelden in.

Rond ‘etenstijd’ waren we thuis en konden nog even nagenieten 🙂

Afdrukken