P interest

Ik moet ’t er toch even over hebben… Via twee vriendinnen op Snuitenboek werd ik getipt over Pinterest. In eerste instantie was ik nogal sceptisch. Plaatjes op een virtueel prikbord bewaren? In feite deed ik dat al jaren, maar dan in m’n mapje Inspiratie op m’n MaggieMac. Bladwijzers voor de URL’s erbij, dan heb je toch alles, zou je denken?

En toch..

Pinterest maakt het ‘inspiratie vinden & bewaren’ zoveel makkelijker. Je komt een virtuele inspiratiebron tegen; drukt op de knop ‘Pin this’ en daarmee zet je je plaatje vast op je eigen prikbord(en). Maar nog beter; de URL, waar je het plaatje hebt gevonden staat eronder! En daarmee ben ik wel heel blij. Dat scheelt me een extra handeling in het-organiseren-van, incluis het bewaren van de bron. En dat laatste ging nogal eens mis.

En misschien ontmoet ik nog virtuele gelijkgestemden. Zou zomaar kunnen 🙂

Het enige waar ik nog met mezelf over in gesprek ben is; ik wil niet alle ideeën of inspiratiebronnen op het internet zetten. In ieder geval niet zichtbaar voor Jan-en-Alleman. Maar ach, what’s new.. dat gaat toch voor het hele internet op?

Afdrukken