Recept: Shoarma-kool-oventaart

Met Sabdesign was ik gisteren de stad in, en op de Botermarkt moest ze even bij Mabrouk naar binnen 🙂 Dat is ‘de Turkse winkel’ waar mijn moeder vroeger altijd een extra rondje voor om fietste als ze speciale dingen nodig had. Vooral wanneer m’n pleegzusje vroeg om lekker Turks eten.

Zelf was ik er nog nooit geweest, en ging met een ‘ik laat me verrassen’ gevoel naar binnen. Joepie. Wat hebben ze er veel. En tot mijn verbazing ook kalkoen shoarma!! Niet dat ik die meegenomen heb, ik had wel shoarma nodig, maar dan voor het volgende recept en daar wilde ik toch graag lamsvlees voor.

Ingrediënten:

  • 450 gr shoarmavlees (gekruid, en ja, lamsvlees is lekker!),
  • Een witte/groene, of spitskool ongeveer 500 gram, in hele dunne reepjes gesneden,
  • In dit geval bladerdeegplakjes, maar volgende keer haal ik pitabroodjes

Bereiding:
Wok het shoarmavlees in een koekenpan en doe na 10 minuten wokken de groene/witte of spitskool erbij, en wok alles lekker door elkaar. Als er vocht uit de kool begint te lopen, nog een beetje hoger zetten. Laat ondertussen de plakjes bladerdeeg, genoeg om een taartvorm te bedekken, ontdooien en vul een taartvorm ermee, alvorens deze in te vetten. Aan de randen even flink aan elkaar plakken. De oven op 180 graden voorverwarmen en vul de taartvorm met de gebakken shoarma met kool mengsel. Zet de taart ongeveer 30 minuten in de oven, eventueel met aluminiumfolie afdekken wanneer de bovenkant te donker wordt.

Het bladerdeeg werd niet gaar. En niet mooi bruin gekleurd. En het stond al veel langer in de oven dan die 30 minuten uit het oorspronkelijke recept. Weet je, volgende keer neem ik pitabroodjes, die maken we even lekker warm in de oven en na het gaar-wokken van het shoarma-met-kool-mengsel vullen we die. Mijn Lief maakt er een heerlijk knoflooksausje bij en dan zijn we klaar voor de Friday-night dinner 🙂

Afdrukken