Voorleesuurtje

Vorige week was ik met vriendin Sab gestrand bij Boekhandel Bloemendaal, en daar kocht ik twee geweldig leuke voorleesboeken. Vandaag wist ik eigenlijk niet zo goed welke ik zou kiezen, want ze zijn allebei zo leuk! Maar deze was het toch wel helemaal:

Ook al waren er twee kindjes die het boekje al kenden, toen ik ze vroeg of ze het een spannend boek vonden, beaanden ze dat en het was helemaal niet erg dat ik ’t nog een keer zou voorlezen. Agent wordt gefopt door Boef, want die vraagt of hij z’n plakwerkje wil zien, en ontsnapt dan uit de gevangenis. Agent is de hele dag aan het rennen achter Boef aan en uiteindelijk vangt hij Boef natuurlijk. De ontknoping?

Tim op de tegels (vorige week) was eigenlijk leuker omdat de ontknoping beter te volgen is voor de kinderen. In het verhaal van Agent & Boef moet je eigenlijk naderhand nog uitleggen dat… affijn, eerst zelf lezen.

Zelf was ik naderhand enigszins ondersteboven; de juffrouw zei met een glimlach: “Dank je wel voor het voolezen, en tot volgende week” . Ik zei dat ik best nog even kon helpen met de jasjes & tasjes, maar ze zei “nee hoor, dat hoeft niet, dat doe ik liever zelf”. Ze zei het niet, maar; ‘je bent MAAR de voorleesjuf & je moet NU OPZOUTEN’ straalde ervan af … 🙁

Afdrukken