Haarlemse boekenmarkt 2007

Vanochtend om 10 uur zaten we in het autootje, en een half uur later al in Haarlem. Appelig parkeren en vervolgens op de Groenmarkt begonnen. We waren expres zo vroeg, aangezien het vanmiddag flink zou gaan regenen (dat deed het later ook), en we weer op tijd thuis wilden zijn. Heerlijk, zoveel boeken om me heen 🙂

Dat doet me denken aan al die boeken waarvoor wij nog eens een bibliotheekje willen bouwen met van die Chesterfield stoelen (of; ik heb nog 2 geweldige rotan kuipstoelen op zolder staan), waar je gewoon kunt zien welke boeken je hebt, en heerlijk lezen. Affijn, dat is geluid voor later. Ik heb ook nog ideeen voor schuifbare boekenkasten, maar ook dat later. Nu eerst mijn score:

  1. 2 boeken, 4 verhalen over detective caldfeal, monnik in de middeleeuwen die moorden oplost vanuit het klooster
  2. Een heerlijk fantasie leesboek, de andere delen heb ik al (ja, op zolder liggen ze)
  3. De vreugde van het landleven; dagboek van een engelse dame in 1904 met haar aquarellen,
  4. Sushi; we gaan toch lekker eten binnenkort 🙂 Nee, geen rauwe vis, daar houd ik niet van, maar deze recepten gaan we in elk geval 1x uitproberen. We houden in elk geval van wasabi, ketjap, rijst en vis, dus dat komt vast helemaal goed.
  5. Toscaanse interieurs; een mooi plaatjesboek met tekst in 4 talen erbij (goed om m’n frans weer eens op te halen), voor inspiratie. Misschien komen we ooit nog eens in Toscane.
  6. Country-tuinideeen, ik heb al zoveel tuinboeken en -boekjes, maar deze was toch wel weer erg leuk. Wilde bloemen. ehm, ik heb nog een mengsel van de Hema liggen, zal ik dat dan toch maar uitstrooien?
  7. Handboek stijlvol wonen. Ik zweer je, ik dacht dat er een deel 1 & 2 was, en dat ik deel 1 al had. Kijk net in m’n boekenkast, en het blijkt…. het is er maar 1. Wat betekend dat ik er 1 dubbel heb, en voor € 12,- mag je ‘m overnemen.
  8. Buiten leven, weer zo’n vreselijk mooi plaatjesboek met gelukkig weinig tekst. Ik kan me er heel erg goed mee vermaken.

En ondertussen waren we Lief’s ouders tegengekomen, waarmee we een tijdje later gezellig bij de gouverneur wat zijn gaan drinken. Om 14.00 waren we kapot en op de terugweg naar huis. Alwaar een glaasje rode port & toostjes met zalm er prima ingingen. En mijn ouders belden; terug van 5 weken Frankrijk.

Het was een vermoeiende, maar leuke dag. En de trofeeen hebben we nog een tijd plezier van. Al was het alleen maar om te bedenken hoe mooi ze staan in het toekomstige bibliotheekje, haha.

Bewaren

Afdrukken