Boek: Stranddieven – Joanne Harris

Joanne Harris wordt wel de `Engelse schrijfster met de Franse ziel’ genoemd. Na Chocolat, Bramenwijn en Vijf kwarten van de sinaasappel speelt ook Stranddieven in Frankrijk, dit keer in de zilte sferen van Bretagne.

Samenvatting

Ik had mijn moeder beloofd dat ik nooit terug zou gaan.

Na een afwezigheid van tien jaar keert Mado terug naar het Bretonse eiland Le Devin, waar al meerdere generaties gestreden wordt om de macht over het enige strand en de enige bron van welvaart op het eiland.

Ik vind het fascinerend hoe Joanne Harris de eilandbewoners en hun gewoonten, wormen & naarden beschrijft. Je kunt de zee bijna ruiken, je hoort Aristide bars en nors uitvaren tegen z’n omgeving, je hoort Madootje (maar eigenlijk heet ze Madeleine) voelen, kortom; een prachtig boek om te lezen.

Afdrukken