Boek: Alleen – Tim Voors

De Pacific Crest Trail te voet van Mexico naar Canada.

Samenvatting
Waarom verlaat een vader zijn gezin om zes maanden lang alleen 4286 kilometer dwars door Amerika te lopen? Tim Voors beschrijft zijn voettocht over de Pacific Crest Trail van Mexico naar Canada. Tijdens zijn tocht door de bergen ondergaat Tim intense angst, ervaart hij dat pijn ook voldoening kan geven, leert hij te genieten van alleen-zijn en wordt het eindelijk leeg in zijn hoofd. Hij ontwikkelt een hartstochtelijke romance met de wildernis, maakt nieuwe vrienden en moet zich constant aanpassen aan de onvoorspelbaarheid van het weer en de natuur. Tim Voors neemt je mee door de fysieke, mentale en spirituele fases van deze lange tocht door de wildernis. Klim in zijn rugzak en leer dat alleen-zijn je heel veel kan opleveren en een burn-out kan voorkomen.

Tim is een ex-collega van mijn Lief, en zodoende volg ik hem online op facebook al sinds zijn 1e trail in Japan. Verhalen, foto’s, tekeningen van Van Go, echt dit boek heb je in no-time uitgelezen. Ik deed er een week over; ondanks dat ik een deel van de verhalen al eerder had gelezen bleef de tocht intrigeren. Fijn boek!

Afdrukken