Eropuit; Kunstmuseum Den Haag

We hebben de smaak te pakken, maar doen ’t wel anders dan voorheen. Onze museumbezoeken op zaterdag bevalt goed, we moeten gebruik maken van een tijdslot en dat is bij het ene museum wat ruimer ingesteld als bij het andere.

Het Kunstmuseum Den Haag. Ik zag op fb de naam voorbij komen en dacht; daar zijn we nog niet geweest, leuk! Lief ging maar even kijken waar en wat ’t was, blijkt ’t voorheen Gemeentemuseum Den Haag te zijn. Puur naamsverandering. Joost mag weten waarom.

Breitner vs Israel! Prachtige schilderijen, tekeningen, schetsen. Drukdrukdruk. Want blijkbaar wilde iedereen naar deze (tijdelijke) tentoonstelling.

IMG_4133

Koningklijk blauw. Koningin Mary Stuart haar verzameling Delfts blauwe tulpenvazen m.n. Inspirerend. Ook een mooi ingerichte tentoonstelling, hoewel er aardig wat stukken niet aanwezig waren waarvan wel bordjes in vitrines… jammer vond ik dat.

IMG_4113

IMG_4117

Reinier Lucassen! De Gelukkige Schilder. Blijkt net zo oud/jong te zijn als mijn moeder, en de werken van de laatste 3 jaar vind ik zelf ’t leukst. Moest er om lachen.

Na het museum gingen we een bankje aan de vijver bij de ingang zitten om onze broodjes brie op te eten. Oooh! Schildpadden, wat een cadeautje 😀

Afdrukken