- Dingen van de Dag - https://majoh.nl/weblog -

Doe-het-zelf: Werkruimte bij thuiswerk

Tja, als je moet (en ineens ook mag, wat voorheen niet kon/mocht) thuiswerken, dan is het wèl een goed idee om de ruimte daarvoor zodanig in te richten dat het ook kan. En dat je thuiswerkplek ook een fijne plek is om te zijn. Dat is natuurlijk niet voor iedereen even makkelijk.

Wij delen zowiezo altijd al samen een ruimte met ieder een eigen werkplek. Toen we pas verkering kregen zo’n 100 jaar geleden, en nog in 020 woonden, schaften we in een 2e hands jaren 50 winkeltje zo’n formica tafeltje aan zodat mijn lief ook z’n eigen bureau had. Je kunt het tafeltje aan twee kanten uitklappen, er zit een lade in en het ziet er bijzonder gezellig uit.

In de loop van de jaren zijn onze bureau’s veranderd; enige jaren geleden deden we ieder een houten bureaublad met een metalen ladekastje er onder. Maar het gele formica-tafeltje ging niet weg. Daar peinsden we allebei niet over!

En wat een geluk; hoe komt dat tafeltje toch echt heel goed van pas. Het staat nu uitgeklapt, met de werkspullen van mijn Lief er op, achter zijn normale eigen plek. Hij hoeft alleen z’n bureaustoel om te draaien, en kan stipt 9:00 uur aan de slag.