Doe het zelf: Nieuwe raambekleding

Er moest weer wat geklust worden..

Was wel echt nodig; in onze studeerkamer die op het ogenblik ook thuiswerkkamer is aangezien Lief thuis werkt hing vitrage en gordijnen. Als de zon er op staat wordt het er snikkie-heet! Dus dacht ik dat het een goed idee was om op een iets koeler moment luxaflex van Leen Bakker op te hangen. Kun je daar bestellen, is aluminium, steviger dan de kunststof versie en betaalbaarder dan hout (wat we eigenlijk het liefst in het hele huis zouden willen).

Dus toen was het moment daar 🙂

Eerst alles van het kozijn af, ruimte maken en goed opmeten en aftekenen.
IMG_2926

Pluizig wilde alles bekijken
IMG_2927

De klus bleek een fluitje van een cent en het past ook allemaal precies
IMG_2928

Of er nog speeldinges liggen, vraagt ze
IMG_2929

En toen was het klaar!
IMG_2932

Review:
Na een paar dagen blijkt dat het spul bijna net zo kwetsbaar is als de kunststof versie. Wanneer we een pot met goud aan het eind van de regenboog vinden, schaffen wij ons op maat gemaakte houten kozijnen aan in het hele huis. Maar vooralsnog doet dit spul wat ’t moet doen; verduisteren als de zon op de schermen schijnt en iets meer warmte buitenhouden.

Afdrukken