- Dingen van de Dag - https://majoh.nl/weblog -

Vakantiedag 2; Papiermolen, Paddenstoelen & Pannenkoeken

Vandaag houden we het simpel, we zijn hier om uit te rusten.. Eerst doen we boodschappen in Eerbeek (ik had m’n sloffen vergeten, dus ook die gehaald, vind je ze niet schattig?).

JNKG8681

Deden we een uitstapje waarvan we gister een foldertje tegenkwamen bij Café Restaurant de Korenmolen in Eerbeek. We gaan naar de Middelste Molen, een papiermolen. Waarom die zo heet wordt ons later tijdens de rondleiding duidelijk gemaakt.

IMG_0982

Het water uit de beek ziet er heel schoon uit. Er schijnen visjes in te leven/zwemmen, maar ik heb ze niet gezien. Misschien is het op het moment wel te koud?

IMG_7232

Misschien wel, misschien niet heel schoon water.. je weet niet wat er op het land ernaast wordt gebruikt he?

IMG_7212

IMG_7209

IMG_7231

Er werd een periode stoom gebruikt (industriële revolutie)

IMG_7211

IMG_7220

IMG_7221

IMG_7219

IMG_7211

IMG_7200

Jeetje wat was dat creatief inspirerend! Niet omdat de molen het nog deed (jawel, maar alleen op woensdag), en een fabriek is een fabriek is een fabriek, maar het idee van eigen handgeschept papier met… opent veel perspectieven voor het maken van dinges. Ja, beetje vaag, maar we zijn nog aan het brainstormen.

Eenmaal terug bij 109 ga ik nog even een rondje met m’n camera maken; ik had al eerder aardig wat paddenstoelen gezien. Die schieten met het vochtige weer snel uit de grond nu.

IMG_7240

Hahaa, zoals altijd in de vakantie neem ik het allersimpelste pak mix voor pannenkoeken mee.. Zo eentje waar je alleen water aan toe hoeft te voegen. Sommige mensen vragen zich af waarom niet zelf maken, maar weet je hoeveel pakjes en andere dingen je daarvoor mee moet nemen? Dat doen wij op onze vakantie al meer als genoeg (zie de bijkeukenkast op een andere foto). Belgische keukenstroop had ik nog staan, dus meegenomen, net zo lekker als onze Hollandse keukenstroop & het zal toch een keertje op moeten. Dus voor vanavond; Pannenkoeken met groentensoep met ballen. Hmmm.

20191005_IMG_0999