Boek: het Keukenhuis – Kathleen Grissom

Unknown

Ik kreeg een tijdje geleden dit boek ’terug’ van m’n moeder, die zeker wist dat het mijn boek is. Zelf ken ik het niet, dus hoe ik er dan aan gekomen ben? Even zin in iets heel anders ben ik deze ‘negerhut van oom Tom’ gaan lezen. Ik krijg altijd een naar gevoel bij dit soort boeken, omdat het altijd over ellendige dingen gaat, die de ene mens de andere mens aandoet. Dat lees ik liever niet, en zeker niet voor het slapen gaan. Maar eenmaal begonnen in dit boek, intrigeerde het me wel, en wilde ik weten hoe het zou aflopen met ‘Abinia’. Dat weet ik nu. Het loopt met haar goed af.

“In 1791 arriveert het zevenjarige Ierse weesmeisje Lavinia bij de tabaksplantage Tall Oaks. Ze krijgt een plek toebedeeld bij de slavenfamilie in het keukenhuis, waar ze liefdevol wordt opgenomen.
Maar door haar blanke huid raakt ze ook betrokken bij de familie des huizes. Wanneer Lavinia trouwt met hun getroebleerde zoon, wordt haar loyaliteit zwaar op de proef gesteld.”

[bol_product_links block_id=”bol_5d8b87f76f6ad_selected-products” products=”9200000015479555″ name=”keukenhuis” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”0″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Afdrukken