- Dingen van de Dag - https://majoh.nl/weblog -

Beleef-dingen Juni 2019

Juni was weer een bijzondere maand, die even bijzonder snel voorbij was! 1 juni deed ik samen met Fransje de Rootsmarket op Camping Bakkum.

20190601_IMG_9965

Het is ook een maand waarin eindelijk het een en ander in de Paleistuin-Noord begint te groeien, en ik kan af en toe zelfs een beetje ’tuinieren’.

Knalrood kevertje (leliehaantje, wist ik veel, m’n daglelie’s doen ’t dit jaar geweldig!)

20190602_Leliehaantje_IMG_9968

We eten veel buiten en Pluisje vindt het heerlijk om in slaap te vallen op het kussentje in de schuur of bij de eettafel.

IMG_9970

Martine Bijl overlijdt en ik vraag de Buuf met klem; “stop met vogels voeren”, en stop met je stofdoek boven m’n patio uit te kloppen; ik vind het niet fris”.

Na de ekster die de grote kikker voor m’n neus vermoordde, ben ik heel blij nu weer een heel klein kikkertje te zien!

20190603_IMG_9974

We ontdekken dat de gemberbier die al een tijd in de voorraadkast staat, superlekker smaakt bij het warme weer.

Ik poets het tussenschot en patio (hopelijk voorlopig voor het laatst) en kan eindelijk de was weer buitenhangen en rustig buiten zitten zonder vogelschijt overal op te krijgen.

20190604_IMG_9983

De laatste stoel van tante Annie gaat bij het grofvuil en ik vind toch nog een fijn zomerjasje in de stad.

20190605_IMG_9987

20190605_IMG_9991

Dan is het vlinderdag in de Paleistuin-Noord; ze komen allemaal op de rode valeriaan af. Ik begin met het klussen van m’n nieuwe bolblampje voor in de slaapkamer en doe een wijntje met gezelligheid bij Buuf Lies.

Na de mindful yoga, komt Wies ineens met kinderliedjes (met een hoepeltje erom) aanzetten voor Linda, en we zingen op straat luidkeels Oewakwakwak, Oewakwakak

Vanwege de gebroken heup van m’n moeder ging ik helpen in haar tuin, maar door de storm werd het maar een kort hulpje.

Dan is het Pinksterweekend en gaan we 2e Pinksterdag naar Museum Kranenburgh in Bergen NH. Even leuk, de tijdelijke tentoonstellingen bekeken.

20190610_IMG_0026

Vriendin Linda komt op een middag op de thee & brengt de grondboor weer terug. Lief en ik halen een boekje met hout en prijzen bij Gozeling, want er gaat een pergola gebouwd worden voor het druivenstekje van zus.

Met de Fitte Ladies wandelen we bij Santpoort, hebben lol en koffie bij Bosbeek.

Een keer per week gaan zus & ik helpen bij m’n ouders aangezien ze nog steeds geen hulp hebben. Ik klus m’n Blamp in elkaar en hang die boven de spiegel.

20190613_IMG_0052
Hopelijk kan ik van de winter ook zien in de spiegel waar m’n mascara uitgesmeerd zit 😉

De markt in Santpoort is weer goed bereikbaar, en ik haal er af en toe kaasjes, stokbroden en kringloopspullen.

Op een geweldig moment zie ik ineens een lieveheersbeestje dat eitjes uitpoept, en kan er een filmpje van maken, echt helemaal super!

Dan ligt er ’s ochtends een Egelpoepje onder de voordeur en pak ik de trein naar Fransje op de tuin. Bere-gezellig, ik hoefde alleen maar leuke dinges te doen en Barber kwam ook nog potten brengen.

20190618_IMG_0075

20190618_IMG_0087

We doen een uitje met de Fitte Ladies naar Utrecht, gezellig, heerlijk geluncht & ’s middags weer prachtig mooi weer. Maar jeetje wat was ik uitgewoond toen ik thuiskwam!

IMG_5821

Lief heeft gekeken hoe z’n gitaar te verbouwen, maar dat is toch niet zo’n optie. Het kriebelt en hij oefent en het kriebelt. Al sinds Koningsdag.

20190621_IMG_5892

Tijd voor actie; we gaan naar een heuse gitarenwinkel in Beverwijk, en hij koopt er z’n eerste echte gitaar. Wat een mooi ding, wat een mooi geluid.

20190622_TZAL0086

Ik bak de Orange Velvet cake, oh goed gelukt!

Zondag wordt het heet, zo was de voorspelling en die kwam uit. Daarum gingen we heel vroeg weg met Pa&Mad, ons uitje naar het Museum Zuiderzee. Met boottochtje, dat gaf een fijn vakantiegevoel.

De dagen erna is het nog heet buiten, en binnen nog warmer, ik ga heel vroeg naar Ikejaja voor verdonkerende gordijnen en hang ze in de huiskamer. Voor het geval we van de hitte niet meer boven kunnen slapen…

M’n vader is jarig en hij wordt 84. Ik besluit de Fitte Ladies af te zeggen en ze te gaan helpen met een feestje voor vrienden. Dat was een heel goed idee. En zo zag ik Ans en Johan ook nog even.

Er vliegt een Behangersbij in de Paleistuin-Noord, ik zie haar een heleboel groene blaadjes invliegen in een gebroken stang van het prieeltje. Er vliegen overigens nog veel meer beestjes; allerlei soorten graafwespjes, rode, witte en andere zwevers, honingbijen, akkerhommeltjes en andere hommels, gehakkelde aurelia’s, koolwitjes, atlanta’s. Oh, en een muntvlindertje.

Ik kan eindelijk een maaltje Capucijners doppen, ga na de Mindful yoga met Buurmeisje Andrea naar Santpoort-Noord, alwaar zij goed bij Noppes scoort en ik op de markt inkopen doe voor zondag wanneer we met ons familie Harm z’n 84-e gaan vieren. Helaas breekt op de terugweg een spaak, heeft zij een prachtige oplossing, en kom ik Ellen en Toby ook onverwacht tegen. Gelukken bij een ongeluk…

Lief haalt een leenfiets bij m’n ouders op, het wordt weer een snikhete dag en we gaan ’s middags gezellig naar broer die ook jarig is het weekend.

En op de laatste dag van deze maand doen we natuurlijk de Boeken bij de Bavo (“een mens kan nooit genoeg boeken hebben”) en gaan daarna naar Harm en Wil alwaar broers, zussen & ooms met tantes 🙂

MKYT8595