Eropuit: Teylers & Wolfhound

Wat die twee met elkaar te maken hebben?

Op het ogenblik slaap ik echt werkelijk heel slecht door opvliegers etc. Helaas pindakaas, maar ook mijn Lief heeft best wel last van mij. En met een drukke baan, kan een extra vrije dag heel fijn uitkomen.

Het weer is vies, nat en winderig (niet koud met 12 graden), en hij bedacht dat we best naar Teylers museum konden gaan. Die ene expositie waar vorige keer dat we een poging waagden, de rij tot op de stoep stond en wij doorreden.

Zo gezegd zo gedaan. Prachtige tentoonstelling over botanische tekeningen van Franz en Ferdinant Bauer.

TeylersBauera

Hij kende echt wel 1000! kleuren uit z’n hoofd. Dan moet je wel een beetje autistisch zijn…

IMG_8961

Een expositie over Vlinders en Rupsen.

IMG_8967

En over bloemen.

IMG_8973

Daarna deden we nog de schilderijen, alwaar een middelbare schoolklas uitleg kreeg van iemand over de Romantiek en Historische schilderijen. Leuk om te horen. En omdat hij sprak, moesten zij stil zijn 😉

IMG_8970

Het gebouw, de fossielen, atributen, etc. blijven interessant.

IMG_8976

Ik moet de houten deurversieringen altijd even aanraken. Mijn opa deed houtbewerking en ik weet nog hoe het ruikt!

IMG_8977

Ineens riep mijn Lief; “kijk wie we daar hebben”. Aan de andere kant van de zaal stond vriend Leon met nog iemand te praten. Ik zwaaien, zwaaien, zwaaien en uiteindelijk zag die andere meneer het. Hahaaa, gezellig.

Eenmaal buiten gingen we lekker met z’n twee een Guiness & Cider doen in de Wolfhound. Fijn Irisch cafe.

IMG_8978

Eenmaal thuis deed ik even bellen met m’n a.s. schoonzusje, daarna het rondje “de-week-die-is-geweest!” en het voorstellen van nieuwe leden in de Thuisbakkersgroep, gelukkig had ik dat gisteren al bijna helemaal voorbereid, dus dat kostte niet veel tijd.

Ik had zowaar een vakantiegevoel vandaag 😀

Afdrukken