- Dingen van de Dag - https://majoh.nl/weblog -

Beleef-dingen Februari 2019

Begin februari sneeuwt het en mag ik lopen van of naar de sportschool. De Paleistuinen zien er eventjes prachtig wit uit. En ook de rest van Haarlem-Noord

IMG_8572

Dan is de sneeuw verdwenen, maar koud buiten en gaan we op een zondagmiddag naar Museum voor Beeld & Geluid in Hilversum. Thee doen we daarna bij de Rekjes, dat was een leuke verrassing.

IMG_8599

Tijdens het eten brak ineens een stuk van m’n kies af, dus moest ik naar de tandarts..

IMG_8698

Die woensdag daarna gingen we met de Fitte Ladies naar Ikeaja (het was te slecht weer om te wandelen). Ellen trakteerde me op een heerlijk gebakje. Daarna ging ik door naar m’n schoonouders, want die waren 50 jaar getrouwd!

6 2 1969

De volgende dag had ik een doe-afspraak met m’n jongste zusje; we gingen naar het von Sieboldhuis in Leiden. Wat een prachtige tekeningen, en bere-gezellig.

Schermafbeelding 2019-02-28 om 18.08.06

Een thuismiddag die vrijdag; Ellen kwam de plankjes brengen die ik woensdag bij Ikea vond, we hadden een inspirerend gesprek over veganfood. Ik bakte Turkse pide, droogde champignons (een flinke zak op de markt gescored gisteren) en hoeraaa, de duo-containers arriveren.

Schermafbeelding 2019-02-28 om 18.09.19

Lief lopen een route bij Leyduin, er is helemaal niemand (behalve die ene jogger) aangezien het heel veel zou regenen. Maar wij hielden het droog.

IMG_4244

Ik krijg van m’n Lief een cadeautje, zo fijn een nieuw boek!

IMG_8706

Maandagavond bezoek ik een participatiebijeenkomst over de Orionzone, een gebied waarin veel gaat veranderen de komende jaren, waarin wij net niet wonen maar aan de rand. Het is flut georganiseerd en ik word er heel moe en narrig van.

Gelukkig is het heerlijk weer en kan ik al het een en ander in de Paleistuinen doen.

IMG_8856

In het weekend dat volgt belanden wij in het Stedelijk museum. Niet helemaal wat we geplanned hadden, maar wel aardig. Nog even een toevallig family-treffen met zusje en zwagert bij Bax in onze oude buurt.

De fittewalk loopt dit keer door een deel van Bloemendaal waar ik niet zo vaak kom, met koffie/thee in het dorp.

Lief wil geen cadeautje maar wel een verhaardagstaart, dus die wordt gebakken. Het gaat niet helemaal zoals ik wil dus doe ik er 3 dagen over.

We gaan even een frisse neus halen bij Beeckestijn, en in de namiddag komt mijn Bapa onverwacht langs. Pluis vond het tasje wel erg interessant!

IMG_4413

IMG_8830

Een doe-dag met schoonouders; we gaan naar het Gemeentemuseum Den Haag alwaar Erwin Olaf tentoonstelling. Zeer de moeite waard.

IMG_8807

Ik ontdek lekkage in de schuur. Waarom gaan dingen altijd stuk, zo vraag ik me af? De fittewalk gaat door Beeckestijn en jeetje wat hebben we mooi weer.

Zelf ga ik soms ook stuk; de huisarts constateert costochondritis.

Donderdag ochtend naar de markt, alwaar ik Annet tegenkom. Ontmoetingen zijn verrassend 😀
Vanwege stuk bloedprikken ga ik alleen koffiedrinken bij de sportschool i.p.v. rowrowrow en mindful yoga. Lekkere hibiscusthee haalde ik gisteren bij Hanneke op de markt!

Schermafbeelding 2019-02-28 om 18.18.16

En dan valt er een envelop op de mat, hoeraa tijd voor binnenkort een Verheugje!

IMG_8861