Eropuit: Geschilderde tuinen – het Singer museum, Laren

Ik wordt altijd zo blij van mooie plaatjes van tuinen! Dus deze expositie was helemaal geschikt, en overigens prachtig. De vaste collectie van het Singer vind ik zelf niet geweldig, maar smaken verschillen nou eenmaal 🙂

IMG_6500
Ferdinand Hart Nibrig

IMG_6493
Co Breman

IMG_6494

Helemaal vernieuwd is de tuin bij het Singer museum. Piet Oudolf ontwierp de tuin in 2016. Hij is een van de belangrijkste tuin- en landschapsontwerpers van dit moment. Hij behoort tot Dutch Wave, een stroming in de Nederlandse tuincultuur die zich kenmerkt door het gebruik van vaste planten en het spelen met de seizoenen.

IMG_6498

De man heeft een prachtige eigen taal! Van hoveniers onder ons begrijp ik wel dat het een puzzeltje moet zijn om de beplanting te kunnen doen.
IMG_6499

Wil je zelf het Singermuseum bezoeken? Het Singermuseum Laren

Afdrukken