Recept: Bierbroodje uit de römertopf

Niet een heel groot broodje, maar wel lekker.

Ingrediënten

200 gr volkorenmeel
200 gr bloem
50 gr van iets anders.. roggemeel, havermeel, smida
330 gr bier
1 tl zout
1/4 tl gist

Bereiden
Dag 1
Meng van de ingrediënten een deeg en zet dat tochtvrij op kamertemperatuur weg.

Dag 2
Bekleed de römertopf met bakpapier. Kneed het deeg nog even door. Dat gaat een beetje lastig omdat het zo plakkerig is, maar met een beetje zonnebloemolie op je handen en ondergrond lukt het wel. Leg het deeg in de met bakpapier bekleedde römertopf. Laat het dan nog een 45 minuten rusten. Dan zet je de römertopf koud in een koude oven. Dus NIET VOORVERWARMEN! De oven op 220 of (als het kan in jouw oven) 230 graden. 50 minuten bakken. Uit de oven halen (HEET!), deksel er af en het broodje op een rooster laten afkoelen.

Tip:
Ik maakte dit brood met een gewoon pilsje, en kneedde er nog wat gedroogde oregano door na de 1e rijs. Maar met speciaalbier smaakt het natuurlijk specialer.

Afdrukken