Het lijkt op coq au vin, maar dat is het niet. En als je ’t lang door laat stoven, lijkt het op cassoulet, maar dat is het ook niet. Dit is Italiaanse kip uit de hapjespan.
Ingrediƫnten
Voor de marinade
1 teen knoflook
250 ml rode wijn
2 takken rozemarijn, vers
en verder
8 kippendrumsticks
20 gr bloem
2 tenen knoflook
1 blikje tomaten op sap
1/2 potje olijven
1 el balsamicoazijn
2 el kappertjes
olie om in te bakken
Bereiden
Bestrooi de drumsticks met peper en eventueel zout. Pers 1 teen knoflook uit. Doe de kip in een kom en voeg de wijn, takjes rozemarijn en knoflook toe. Laat deze langer dan 1 uur afgedekt marineren in de koelkast. Hoe langer hoe lekkerder.
Neem de drumsticks uit de koelkast en dep ze droog. Bewaar de marinade. Bestrooi de sticks met de bloem.
Snijd de rest van de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak ze rondom bruin. Voeg de marinade, olijven en balsamicoazijn toe.
De tomaten uit blik lekker even fijnknijpen boven de pan, het sap er bij en breng dan het geheel aan de kook.
Laat zo’n 60 minuten met de deksel op de pan op een laag vuurtje pruttelen. Haal dan de deksel van de pan, voeg de kappertjes toe en laat nog 20 min. stoven. Lekker met stokbrood en een frisse salade.