Geveltuintje

Vandaag lag er een grappige brief in de brievenbus. Of liever op tafel, want mijn Lief had ‘m daar voor mij neergelegd.

‘ Uw geveltuin of balkon viel in de smaak bij de jury en daardoor bent u genomineerd voor de Geveltuinprijs 2010. Ik nodig u dan ook van harte uit voor de prijsuitreiking. Een spannende bijeenkonst want misschien bent u blabla….’

Ik had een leuk geveltuintje. & blijkbaar waren er meerdere mensen die m’n geveltuintje leuk vonden. De onderstaande foto is van ergens halverwege augustus 2010. De vlinderstruik heb ik als stekje meegenomen in 2002 uit de achtertuin van de Prins Hendrikstraat, waar ik toen werkte.

5 september heb ik de hele boel moeten snoeien, aangezien de kozijnen geschilderd zouden gaan worden. We kregen daar gelukkig 3 weken de tijd voor. Toen zag het er zo uit:

Geveltuintje

Hoe m’n geveltuintje er nu uitziet, na al die schilders met hun schuren en verven acties… dat wil je eigenlijk niet weten. Gelukkig begint de vlinderstruik alweer uit te lopen. Die struik helemaal rechts bij de deur, stond ooit halverwege het 1e raam van rechts. Maar omdat iemand van het Stadsdeel vorig jaar dacht dat het een Iep of zoiets was, hadden ze er zonder waarschuwen de hakbijl in gezet. Weg struik. Geen excuses. Afgelopen najaar kwam de struik naast de voordeur zomaar terug. Gek he?

Gemengde gevoelens dus, bij deze uitnodiging. Het enige dat echt belangrijk, is een buurmeisje van 9 jaar, die haar eigen huis s ‘zomers herkent aan de paarse bloemen 🙂 Elk jaar weer. En hopelijk volgend jaar nog een keer.

Afdrukken

2 reacties

  1. helemaal terecht. je hebt ’n mooi geventuintje er van gemaakt, alhoewel daar door enig schilder- en gevelwerk nu mss weinig van te zien is.
    Maar positief blijven: volgend lente, nieuw leven, nieuw fleur en het kleine buurmeisje is ook weer blij!

Reacties zijn gesloten.