Appelcider-azijn

Geen recept, maar wel een korte beschrijving. Ergens in 2015 maakte ik van appelschillen, klokhuizen en water een appelazijn. Dacht ik. In ieder geval was het een gefermenteerd goedje en ik bottelde het spul (mooi helder licht gekleurd) en zette het weg in een koele donkere kast. Toen ik in 2016 ging kijken zaten er vlokken op de bodem. Even googelen leverde de wetenschap op, dat dit azijnmoervlokken waren. Die moer gaat iets doen als er zuurstof bij komt.

Dus schaftte ik in 2017 een limonadekan met kraantje aan, haalde de deksel eraf en verving die door gaas en een elastiek. Vulde de bodem met een flesje van de ‘levende azijn met vlokken’ en ging af en toe voeren met appelcider die mij Lief in 2016 had gebrouwen.

Vandaag kon ik weer 2 flesjes vullen. Nu mogen we binnenkort weer appelcider maken, aangezien de voeding voor de azijn bijna op is. De azijn smaakt geweldig; ik wil nooit meer andere!

IMG_0716

Afdrukken