Dagje Delft

Donderdag nam ik een dagje vrij omdat Lief en ik besloten hadden dit keer naar de Antiekmarkt op donderdag te gaan. De grote antiekmarkt op zaterdag in Delft kennen we wel, die is erg leuk, maar zaterdag willen we andere dingen doen. Dus deze uitproberen.

Het antiekmarktje stelde niet veel voor. Een straat aan de ene kant van het grachtje en een straat aan de andere kant. Wel aardige dingen, maar niet precies waar we de portemonnee voor wilden trekken.

Dus hielden we tijd over. Voor een broodje kroket en zalm op een terrasje. Voor een kop koffie en een Icetea. Voor de Nieuwe kerk in Delft, waar de vorige keer al mijn foto’s waren mislukt..

De kerk zelf vind ik niet zoveel bijzonders. Het beeld van koning Willem? Wat een lelijkheid zeg!

Nieuwe kerk Delft

Het glas in lood daarentegen is wel mooi en bijzonder

En als je de rest eromheen vergeet; dit ook

Hem kwamen we ook nog tegen

Hugo de Groot graf

En toen was het weer tijd voor een terrasje met een biertje en een glaasje wijn. Op een ander leuk pleintje in de buurt van de Oude kerk. Daarna gingen we op zoek naar een museum en kwamen toevallig de volgende kerk tegen

De Maria van Jessekerk

Maria de Jesse

Kijk, dat is toch een heel verschil met de vorige, veel meer ‘mijn ding’, hier word ik blij van

Maria de Jesse

Het museum waar we op af gingen vanwege de expositie van de ‘Aapjesschilder’ C.J. Mension (download hier de brochure), was ook niet mis. Tetar van Elven was een goede schilder in die zin dat hij heel mooie kopieën kon maken van oude meesters en die hangen in zijn huis dat nu een museum is.

Tetar van Elven

En toen hadden we genoeg cultuur gezien en gedaan, waren moe en kwamen voldaan thuis.

Afdrukken