Bevrijdingsdag

Hebben we een heerlijk rondje gelopen; net iets te ver, maar toch heel leuk. We deden rondje de Pijp, kwamen onverwacht op de Albert Cuyp (markt) terecht, door het Sarphatipark, over de Hobbemakade naar het Museumplein, via de PC Hooft naar het Vondelpark en toen…  thuis.

Weet je wat leuk was? We kwamen jonge eendjes, jonge hoentjes, en jonge gansjes tegen.

In de Pijp zijn mensen bezig om a la Hugh Fearnley-Whittingstall’s (Land Share is trouwens  een gaaf project) manieren te zoeken om de openbare ruimte  groener, maar ook eetbaarder te maken! Dat zouden we hier in (Oud-) West niet zo snel tegenkomen. Ik woon wat dat betreft in het verkeerde stadsdeel 🙂

Maar in het Sarphatipark is heel veel veranderd sinds de laatste keer dat ik er kwam. Fruitbomen en notenbomen geplant, heel veel bruikbare kruiden, een moeras voor waterzuivering, een bruggetje waar geen zwervers onder kunnen liggen, maar wel heel prettig voor het aangezicht en zo meer. Het GroenGemaal, ah, vandaar. Blijkt mijn ome toon (hovenier en schrijver in het Pijp-Bulletin) ook zaden & planten naartoe te brengen. We kwamen hem onderweg tegen, evenals m’n neef en z’n zoon.

Dat was een leuk wandeling met nieuwe ontdekkingen!

Afdrukken