- Dingen van de Dag - https://majoh.nl/weblog -

4e vakantiedag

Maandag 12 april

Wanneer je de eerste maandag door je bioritme-wekker heen slaapt, dan weet je zeker dat je op vakantie bent. Ik wist het vanochtend zeker! Rustig wakker worden, ontbijten aan tafel (iets dat ik alleen in de vakantie of op feestdagen doe), en met ’t autootje naar Loenen om boodschappen te halen. Alweer die handige koelbox mee, en vervolgens naar Hoenderloo, een ingang van het natuurgebied de Hoge Veluwe gereden.

Doorgereden naar het centrum en aldaar twee witte fietsen uitgezocht uit velen. En heel geweldig; er zat ook een fietsenmaker, die mijn stuur met gemak even wat hoger maakte.

Dus met proviand achterop (ja, in het kinderzitje 🙂 en een windjack aan, fietsten wij door de Hoge Veluwe.

Ongeveer 10 km was de rondtocht, achter Jachtslot Hubertus langs (waar we bij de ingang een muis zagen),

en ergens hebben we onze broodjes brie al liggend in het gras opgegeten. Het was zulk lekker weer, dat ik bijna in slaap viel. Bijna… want de wind was nog net te koud.

Met borreltijd thuis was een goeie timing, de Japies kwamen hun doppinda’s ophalen en in de grond begraven en water drinken van de tafel,

mijn borduurwerk schiet aardig op, en Lief is aan z’n 2e boek deze vakantie begonnen. Na zeker 2 maanden niet gelezen te hebben, is dat een aardige score. Ik dacht eigenlijk dat ie vorig jaar alle boeken voor dit jaar al gelezen had 🙂

Van de overgebleven aardappelpuree maakte ik viskoekjes door er een blikje tonijn, uitje en eitje door te gooien, en Lief maakte de soep warm, zodat we een prima avondmaal hadden. Daarna belde nichtje I. waarmee we een afspraak maakten, ging ik in bad (heerlijk!) en Lief volgde mij. Morgen weer een dag, ik hoop net zo heerlijk als vandaag.