- Dingen van de Dag - https://majoh.nl/weblog -

Recept: Preitaart

Een paar weken geleden aten we met @sabdesign tijdens de hightea een stukje preitaart, die echt heerlijk was. Goh, moeilijk om een gewoon, simpel recept voor preitaart te vinden! Dus maar zelf aan het experimenteren geslagen. Verwarm de oven (hetelucht/combi) op 180 grC voor.

De taartdeeg-plakjes even laten ontdooien, en dan aan elkaar plakken. In een ingevette lage vorm leggen. Van een eventueel 5e plakje kun je met een vormpje leuke figuurtjes uitsteken en later erbovenop leggen. Een beetje paneermeel over de bodem verdelen, en dan ook wat pijnboompitten.

Dit alles flink door elkaar roeren, op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.

Bak de ui in de olijfolie tot ie glazig ziet, en doe dan de preiringen erbij. Flink bakken, en af en toe een klein scheutje witte wijn erbij. Er moet geen vocht in de pan overblijven.

Prei

De prei op de bodem van het deeg verdelen, daaroverheen het ei/kaas mengsel en daarbovenop de uitgestoken vormpjes. Zet de preitaart in de oven en laat deze 45 minuten in de oven bakken. (Dus niet die extra 15 minuten die ik erbij deed, omdat ik nog met iets bezig was….. want dan wordt ie te donker en een beetje droog… maar het was een experiment, zoals ik al zei )

Preitaart