Eropuit: Museum van Loon

Vanmiddag gingen we er toch nog even op uit, ondanks de vieze, aanhoudende regen. We stonden een hele tijd op de tram te wachten, die wel kwam, maar niet door kon rijden vanwege een aanrijding verderop in de Kinkerstraat. Bijna gingen we terug naar huis. Maar dat wilde ik helemaal niet. Dus doorgelopen naar een andere tram. Dat ging gelukkig wel goed.

Museum van Loon is best leuk voor een keertje. In het souterrain speelde een video, die meneer was best grappig. Hij vertelde over de logeerpartijen bij zijn grootouders in dit huis. Over de kokkin die er de scepter zwaaide. Het complete servies draagt het wapen van de familie.

Er hangen hele mooie schilderijen van mensen die in hun tijd vast erg belangrijk waren.

Museum van Loon

Een opgezette pauw sierde de schoorsteen. Wanneer heb ik ook alweer voor het laatst een pauw in het echt gezien?

Overal enorme kroonluchters

Mijn Lief was er ook, eerst had hij niets in de gaten (een beetje wazig), maar dat gaf niets..

En ondanks de regen zag de tuin er toch heel mooi tuinachtig en symmetrisch uit, met in de verte het koetshuis dat gerestaureerd moet worden.

Mijn mening? Een heleboel vergane glorie, prachtige schilderijen, en goed voor een regenachtige zondagmiddag. Daarna hebben we ons kletsnat laten regenen, onderweg naar frieten tegenover de Bamboobar, liepen door naar huis, want Gollem, het Belgisch biercafe was nog niet open, en waren blij dat we erop uit waren geweest, en daarna fijn weer thuis.

Afdrukken

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.