- Dingen van de Dag - https://majoh.nl/weblog -

Keuze-stress?

Toen ik klein of jong was, leerde ik mezelf onaangenaam om geen spijt te hebben van de keuzes die ik maak. Een verjaardag waarop maar 1 jongetje wilde komen. Ik stuurde hem naar huis omdat ik zelf zo ongelooflijk teleurgesteld was dat mijn hele klas niet wilde komen. Moest ik van m’n moeder er naartoe en mijn excuses maken. Ze had gelijk, maar het was wel hét moment waarop ik besloot; “nooit meer spijt hebben van de keuzes die ik maak, de dingen die ik doe”.

Jaren later werd het ‘Had-Moeten-Kunnen’ kun je niets meer aan veranderen, en ik herinner me ineens nu dat mijn zusje A. altijd Iene-miene-mutte deed omdat ze het anders niet wist.

Onlangs haalde ik weer eens de ‘stoelentruc’ aan, toen ik met een vriendin in gesprek was over het maken van keuzes. Opvallend, hoeveel mensen er nooit van gehoord hebben, terwijl de truc eigenlijk zo makkelijk is. En soms is kiezen dat niet. Vandaar de volgende trucs:

Stoelentruc
Nog uitschrijven…

Kop- of munttruc
“Stel je voor dat je een denkbeeldige munt opgooit, bij kop doe je het wel en bij munt niet. De munt draait rondjes door de lucht, valt met een klap op de grond en komt uit op munt. Dit betekent dus dat je het niet gaat doen. Wat is je eerste reactie?” maar beter nog; deze truc in het echt uitvoeren.