Gegeten 2010

Vrijdag 31-12-2010:
Macaroni

Donderdag 30-12-2010:
Kiprollade uit de oven met gestoofde snijboontjes, uitjes met knoflook en gebakken krieltjes

Woensdag 29-12-2010:
Risotto met tuinerwten, champignons & broccoli

Dinsdag 28-12-2010:
Boerenkoolstamppot met uitgebakken spekjes en Gelderse rookworst.

Maandag 27-12-2010:

Zondag 26-12-2010:
Hongaarse Goulash (uit de vriezer) met rijst. Een beetje oppeppen met wat champignonnetjes en paprika, en we hebben er een prima maaltijd aan.

Zaterdag 25-12-2010:
Wildgourmet bij Robin & Debby, met alle ouders en neefje Kwik. Wij zorgen voor het voorgerecht; Paté met vijgen compote.

Vrijdag 24-12-2010:
Frankfurter worst (ik kon geen Bockwrst vinden..) met Kartoffelsalat und Løwensenf.

Donderdag 23-12-2010:
Frans draadjesvlees met bacon en zilveruitjes en rijst en sla.

Woensdag 22-12-2010:
Burrito’s met gehaktsaus, mais, crème fraîche, & sla. Langsbrengchinees, aangezien mijn Lief pas heel laat thuis was..

Dinsdag 21-12-2010:
Cajun kip met peer, rode ui en blauwe kaas uit de oven. Rijst erbij en wat haricot vertes, die op het moment goedkoper zijn dan sperziebonen € 3,99 per pond!

Maandag 20-12-2010:
Viskoekjes met gebakken krieltjes en gestoomde sperziebonen en peultjes.

Zondag 19-12-2010:
We waren de stad in geweest voor kleding en kerstcadeautjes, en honger toen we thuiskwamen. Ik had vreselijk veel zin al een week in ovenfriet! Dat deden we vanmiddag om 16.00 uur. Vanavond eten we stamppot zuurkool met salami en sambal.

Zaterdag 18-12-2010:
Zelfgemaakte hamburgers, want de bevoorrading van AH had de Hamburgers maar weggelaten.. Via de Keuken van Arden een geweldig lekker recept gevonden, en daar zelf nog paprikapoeder, gemberpoeder en gedroogde bieslook aan toe gevoegd. Overigens heeft ze ook een Cuisinart contactgrill, en die krijg ik nu voor m’n verhaardag Kerst, joehooeeeee 🙂

Vrijdag 17-12-2010:
Kerstdiner van Lief’s werk, bestond vooral uit veel drank (voor sommige mensen), Coquilles op wilde rijst als voorgerecht, groentesoep in een theeglaasje, konijnenstoof met rode kool (die wel lekker was, geraspt), aardappelpuree. Soesjes met chocolademoes toe. Helaas was het tegen die tijd al zo laat, dat ik me niet meer kan herinneren hoe het smaakte. We waren om half 3 ‘snachts thuis, helemaal stuk.

Donderdag 16-12-2010:
Salade gerookte kipjes en andere dingetjes.

Woensdag 15-12-2010:
Hongaarse Goulash met rijst. Twee bakjes over en hop, in het vriezertje.

Dinsdag 14-12-2010:
Erwtensoep (ja, we hadden nog een bak in de vriezer staan), met bruin stokbrood en Boursin.

Maandag 13-12-2010:
Andijviestampot met gehaktballen en tomatenketchup (hoewel ik er chilisaus overheen deed, nog lekkerder).

Zondag 12-12-2010:
Eten we buffet bij m’n moeder, want die viert haar verhaardag 🙂

Zaterdag 11-12-2010:
Rest lasagne met sla met dingetjes. Was nog best lekker.

Vrijdag 10-12-2010:
Als het allemaal mee zit met ’t weer enzo eten we op het ‘ikbenblijfeestje en ook jarig’ van Sab boerenkool met worst bij Tante Sientje 🙂

Donderdag 9-12-2010:
Vegetarische aubergine lasagne. Dat is een hit geworden in onze keuken!

Woensdag 8-12-2010:
Aspergerisotto (ja, ik had gisteren zoveel over), met kippepoten (met kerrie Masala) uit de oven en gestoomde brocolli.

Dinsdag 7-12-2010:
Aspergerisotto! Bij LexGroente op de Tenkatemarkt hadden ze een handvol groene asperges voor een euro. Heerlijk om risotto mee te maken, waarvoor ik de rest allemaal in huis had. Lekker!

Maandag 6-12-2010:
Twee bakken erwtensoep waren er nog over, waarvan een in de vriezer, en vandaag aten we die andere op. Dit keer met stokbrood met kruidenboter en Gremlins. Speculaasbrokken bij de thee toe. Sinterklaas is nog niet helemaal vertrokken 🙂

Zondag 5-12-2010:
Aten we samen met de Rekjes een heleboel worst met boerenkool met spekjes, en bij de koffie een chocoladeletter.

Zaterdag 4-12-2010:
Lief maakte erwtensoep, en daarbij aten we stokbrood uit de oven met Boursin. Achterop het doosje gedroogde erwtjes van Hak staat het recept, zo simpel om zelf te maken. Heerlijk, en het was er echt het weer voor!

Vrijdag 3-12-2010:
Macaroni. We hadden nog over van gisteren.

Donderdag 2-12-2010:
Lief maakte macaroni.

Woensdag 1-12-2010:

Dinsdag 30-11-2010:
Pasta met een sausje uit de oven. Lief moest overwerken, en daar moeten we een beetje aan wennen..

Maandag 29-11-2010:
Stamppot pompoen/peen/pastinaak met lamsworstjes (helaas doet AH daar ook 28% rundvlees doorheen) en gewokte wilde spinazie. Lief vond de stamppot maar zozo, het recept had niet vermeldt dat het eigenlijk ging om een bijna origineel hutspot recept. De spinazie was nog het lekkerst; er zat een rode peper van m’n moeder doorheen, een echte!

Zondag 30-11-2010:
Broodjes zelfgemaakte kroketten met mosterd. Yammie.

Donderdag 11-11-2010:
Lasagne met aubergines

Woensdag 10-11-2010:
Viskoekjes met..

Dinsdag 9-11-2010:
Boerenkool met spekjes en worst

Maandag 8-11-2010:
Nasi

Zondag 7-11-2010:
Nasi

Zaterdag 6-11-2010:
Gehaktballetjes met pruimen en andijviestamp.

Vrijdag 5-11-2010:
Hamburgers van de Kema, met broodjes van de Hema.

Donderdag 4-11-2010:
Gehaktballetjes met Pruimen, rijst en gestoomde haricots vertes.

Woensdag 3-11-2010:
Aspergerisotto met venkel, doperwtjes, boontjes.

Dinsdag 2-11-2010:
Belgische stoof uit de oven met extra sperziebonen en kruidenballetjes met verse peterselie.

Maandag 1-11-2010:
Belgische stoof uit de oven. Riblappen haal ik niet meer bij AH. De smaak is veel minder.

Zondag 31-10-2010:
Pasta met spinazie en Boursin.

Zaterdag 30-10-2010:
Was mijn schoonpapa jarig, en aten we s’ middags een taartje bij de thee, toastjes met paté en kaasjes bij de borrel en daarna Afhaalchinees. En heerlijke advocaatijs toe!

Vrijdag 29-10-2010:

Donderdag 28-10-2010:
Vanmiddag maakte ik Linzenpaté, ik had zin om te kokkerellen. Voor het avondeten maakt lief kip uit de oven met ..

Woensdag 27-10-2010:
Macaroni met een sausje van prei, stukjes perzik, salami en ananas. Improvise, want de calve sausen waren bij AH niet voorradig.

Dinsdag 26-10-2010:
Geroosterde Eendenborstfilet met frietjes en groente, bij Gollem op de Overtoom. Met een bokbiertje erbij voor de jongens.

Maandag 25-10-2010:
Boerenkool met worst en uitgebakken spekjes.

Zondag 24-10-2010:
Goulash met rijst, er zat nog een bakje in de vriezer.

Zaterdag 23-10-2010:
Groentesoep met Kroketten op brood en mosterd, en een restje preitaart.

Vrijdag 22-10-2010:
Groentesoep met preitaart

Donderdag 21-10-2010:
Preitaart met restje sla met gerookte kipjes.

Woensdag 20-10-2010:
Salade gerookte kip

Zondag 17-10-2010:
Eten we bij Petra en Leon. We laten ons verrassen 🙂
Update; heerlijk zo’n verrassing. Smoor met rijst, Emping, en Sajoer, Leon had heerlijk gekookt.

Zaterdag 16-10-2010:
Bij de borrel zelfgemaakte kaasstengels. Voor het avondeten Hongaarse Goulash met rijst en broccoli.

Vrijdag 15-10-2010:
Langsbrengchinees met standaard Coert menu 🙂 d.w.z. babi pangang met foe yong hai, mihoen met ossehaas en krupuk udang. Lekker!

Donderdag 14-10-2010:
Andijviestamppot met gehaktbal.

Woensdag 13-12-2010:
Ivan werd 2, Lief kookte een weeshuispan groentesoep en Belinda haalde stokbrood en salade & kaas, heel gezellig. Later aten we (natuurlijk) verjaardagstaart!

Dinsdag 12-10-2010:
Zelfgemaakte Hongaarse Goulash met rijst. Ik maakte zoveel, dat er nog 3 bakjes de vriezer in konden!

Maandag 11-10-2010:
Pasta met gehaktsaus. We hebben nog een bak in de vriezer, en met gehakt erbij en wat champignonnetjes komt het helemaal goed.

Zondag 10-10-2010:
Gehaktbrood met appel uit de oven (de dag ervoor klaargemaakt), met gebakken roseval aardappeltjes en sla met dingetjes.

Zaterdag 9-10-2010:
Waren we in Haarlem en gingen met een groep van het Koor waar m’n vader in zingt eerst in de Uiver wat drinken, en daarna met z’n allen uit eten bij de Lachende Javaan; Heerlijk, echt Indonesisch gegeten!.

Vrijdag 8-10-2010:
Italiaanse Burgers, naar het recept van ZTRDG.

Donderdag 7-10-2010:
Lief had zin in Kip in bier.

Woensdag 6-10-2010:
Lief heeft gisteren expres teveel aardappelpuree gemaakt, zodat we vandaag viskoekjes kunnen bakken. Sla erbij en heerlijk.

Dinsdag 5-10-2010:
Spruitjes met spekjes (zonder kastanjes deze keer, die zijn te duur!) en aardappelpuree.

Maandag 4-10-2010:
Salade gerookte kipjes. We hadden alleen die whisky moeten laten staan 🙂

Zondag 3-4-2010:
restje asperge/preisoep, restje vegetarische lasagne, sla en kruidkoek toe.

Zaterdag 2-10-2010:
asperge/preisoep, zalmsalade met stokbrood bruin/wit & 2x Franse kaasjes. Blauwschimmel & Geit.

Vrijdag 1-10-2010:
Friday night Hamburgers.

Donderdag 30-9-2010:
Vegetarische aubergine lasagne volgens recept van Culinette.

Woensdag 29-9-2010:
Pasta met spinazie en Boursin

Dinsdag 28-9-2010:
Boerenkool met worst en spekjes.

Maandag 27-9-2010:
Risotto met heel veel groene tuinerwten.

Zondag 26-9-2010:
Vandaag gingen we naar Pure Markt Amsterdam, in Frankendael en hoewel we daar niets aten, hebben we er ongeveer 5 a 6 soorten cider geproefd. En een fles gekocht. Voor een speciale gelegenheid. Bij CiderCider. En bij een ander standje confit de canard. Zal mij benieuwen.
Vanavond aten we salade gerookte kip. Met perfecte avocado erdoor. Dat gebeurd niet vaak.

Zaterdag 25-9-2010:
Bakte ik aangestoken door de luchtjes die we in de horeca in onze vakantie overal roken zelfgemaakte ambachtelijke (haha) kroketten. Heel veel werk, maar wel erg lekker. Zo lekker dat we er beiden teveel van aten, er nog 10 in de vriezer konden doen, en s’nachts met opgeblazen buik in bed lagen te zuchten…

Vrijdag 24-9-2010:
Na een lange vermoeiende dag met veel reizen, aten we zelfgemaakte Hongaarse Goulash uit de vriezer met rijst.

Donderdag 23-9-2010:
Pannenkoeken met Tomatensoep. Lekker simpel, want zelfs de soep kwam uit blik en de pannenkoeken waren van Koopmans.

Woensdag 22-9-2010:
Nog een rest nasi met atjar, en een beetje kroepoek. Als toetje had ik chipolatapudding van Mona (dat doet ze anders nooit hoor!)

Dinsdag 21-9-2010:
We picknickten vanmiddag aan een picknicktafel bij Kasteel Doorwerth, met Snelle Jelle’s, boterhammen met kaas (Old Amsterdam) en een flesje water. Heerlijk, want we hadden honger.Vanavond konden we op het terras zitten met een biertje en boek, en ik met een glaasje port, want de zon scheen en het was lekker weer. Eindelijk, dat geeft net even meer vakantiegevoel. Lief wilde graag nasi maken, dus deden we daar alle boodschappen voor. Met kip-saté uit de oven. Lekker!

Maandag 20-9-2010:
s’ ochtends bakte ik croissantjes en s’avonds aten we Zuurkool met salami uit de oven. Ja, we hebben hier in het huisje een oven, en ook een vaatwasmachine.

Zondag 19-9-2010:
In Delden gingen we naar een najaarsmarkt, waar we bij een restaurantje buiten ambachtelijke kroketten op brood konden eten. Lekker! s’ avonds Andijviestamppot met gehaktballen met een uien-wijn sausje.

Vrijdag 17-9-2010:
We namen uit de vriezer Goulash mee, lekker makkelijk na zo’n dag sjouwen en in/uitpakken. Rijst erbij en klaar waren we.

Donderdag 16-9-2010:
Aangezien we Pluisje naar opa & oma brachten, hadden ze gevraagd of we kwamen eten. Heerlijk schnitsels met gekookte aardappels sperzieboontjes met gebakken paprika en uitjes. Oma had lekker gekookt.

Woensdag 15-9-2010:
Aangezien we beiden niet verder hadden kunnen kijken dan het belangrijke telefoontje van vandaag, hadden we geen eten in huis, en ook niet kunnen bedenken. We bestelden de langsbrengchinees. Het eten was goed, de Chinees was op tijd, wij waren moe. Maar voorlopig eten we geen langsbrengchinees meer.

Vrijdag 10-9-2010:
Zuurkool met salami uit de oven, want Tanja komt eten 🙂

Donderdag 9-9-2010:
Dus eten we vanavond Andijviestamppot met gehaktballen!

Woensdag 8-9-2010:
Na een K-dag & s’middags in het olvg, ging lief nog snel even boodschappen doen, en zei mij; je kunt kiezen: of andijviestamppot met gehaktbal, of verse pasta met spinazie & boursin. Bij die laatste kon ik alleen maar big-smilen 🙂

Dinsdag 7-9-2010:
sla met worteltjes, kippepoten en oostduitse kartoffelsalat, die laatste was niet goed gelukt. Overnieuw.

Maandag 6-9-2010:
Spruitjes met aardappelpuree

Zondag 5-9-2010:
Kipfilet met blauwe kaas, rode ui en peer uit de oven met krieltjes

Zaterdag 4-9-2010:
Aubergine lasagne, heerlijk!

Dinsdag 30-8-2010:
Zuurkool met salami uit de oven. Dat hadden we lang niet gegeten, maar is zo vreselijk lekker. Vriendinnetje Tanja meldde zich direct, ze komt binnenkort eten 🙂

Zondag 29-8-2010:
Na het uitstapje naar Leerdam, kwamen we laat thuis, zodat we met ons pa & ma Chinees eten bestelden, want uit eten was niet echt meer een optie. Het was overigens lekker eten, en gezellig, alhoewel de langsbrengchinees ruim een uur te laat was..

Vrijdag 27-8-2010:
Draadjesvlees met spekjes & zilveruitjes, met gekookte krieltjes en broccoli. En een soort roze koek toe 🙂

Donderdag 26-8-2010:
Draadjesvlees met spekjes & zilveruitjes, daarbij rijst en sla. Veldsla met mais. want verder was alle groente op.

Woensdag 25-8-2010:
Kip in bier met gekookte krieltjes en peultjes.

Dinsdag 24-8-2010:
Langsbreng Chinees; dezelfde als twee weken geleden.

Maandag 23-8-2010:
Gestoofde rode kool met gehaktballen en gekookte aardappels

Zondag 22-8-2010:
Ik heb werkelijk geen flauw idee!

Zaterdag 21-8-2010:
Uit eten geweest bij Gollem Proeflokaal met Astrid en Sabine. Heerlijk gegeten, goed gezelschap.

Vrijdag 20-8-2010:
’s Middags maakten we samen het restje lasagne op als verlate lunch, en s’avonds bakte ik oud-hollandsche aardappelpannenkoeken en hadden we nog tomatensoep.

Donderdag 19-8-2010:
Maakte ik voor ’t eerst een vegetarische lasagne, Lasagne met Augergine, recept van Culinette. Heerlijk. Die houden we erin, ook al is het nog steeds veel werk.

Woensdag 18-8-2010:
Hamlappen uit de oven met rijst en in de ovenschotel snijboontjes. Die hamlappen waren ook best lekker, behalve dat ik niet zo van varkensvlees houdt.

Dinsdag 17-8-2010:
Tomatensoep brood met eiersalade

Maandag 16-8-2010:
Kippenpoten met bataatfriet en sla. Ik werd ineens niet lekker.

Zondag 15-8-2010:
Rauwe andijviestamppot met gehaktballen in rode wijnsaus.

Zaterdag 14-8-2010:
Mosselen met stokbrood, komkommer en Schotse whisky saus.

Vrijdag 13-8-2010:
Friday night hamburgers.

Donderdag 12-8-2010:
Gebakken krieltjes met lamsbout gekruid met knoflook en ansjovis, en gestoomde broccoli.

Woensdag 11-8-2010:
Aardappelgnocchi met gebakken spekjes, roomkaas, boontjes (de 3 zelfgekweekte tuinbonen o.a.!). Niet zo lekker als de vorige keer.

Dinsdag 10-8-2010:
Langsbreng Chinees

Maandag 9-8-2010:
Pannekoeken en groentesoep.

Zaterdag 7-8-2010:
Spaghetti met pastasaus, door Lief een grote pan vol klaargemaakt, want het is handig om van de week nog wat in de vriezer te hebben.

Vrijdag 6-8-2010:
Een snelle pasta met gestoomde verse boontjes (divers) en twee soorten pesto; Lief vond de rode (tomatenpesto) lekker, en ik de groene.

Donderdag 5-8-2010:
In de namiddag kwamen we bij m’n ouders aan, waar we in de tuiin eerst aan de thee gingen, met Turkish Delight, en daarna aan de borrel, frissante met aardbeienijsklontjes, Lief een biertje. Daarna stonden m’n ouders beiden om en om in de keuken. Harm bakte kabeljauw en m’n moeder kookte aardappelen en venkel met worteltjes. Ik vond de vis erg lekker, en venkel had ik nog nooit zo gegeten.

Woensdag 4-8-2010:
Kip in bier met gekookte aardappels en gestoomde snijboontjes

Dinsdag 3-8-2010:
Gnocchi met tuinboontjes, tuinerwten, rucola, stukjes ham en roomkaas.

Maandag 2-8-2010:
Rijst met een groentewok met heel veel verse tuinerwten (jammie!) en een beetje teveel kecap. Daarna best wel dorst en nog een ommetje gemaakt om op een bankje aan de waterkant een stukje chocolade te eten, want daar had ik vreselijk trek in.

Zondag 1-8-2010:
Waren we zo moe van de IJ-Hallen thuisgekomen, dat we Chinees eten bestelden, dat in 10 minuten gebracht werd!

Zaterdag 31-7-2010:
Stukjes kalkoenfilet gebakken met Ras el Hanout, met gebakken krieltjes en gestoomde broccoli.

Donderdag 29-7-2010:
Pizzabroodjes met spinazie, ansjovis, pijnboompitjes en geitenkaas, en daarbij maakte Lief echte tomatensoep.

Dinsdag 27-7-2010:
Tussen de middag kreeg ik een bakje gebakken kibbeling en Lief at 2 broodjes Harry (lees haringmet ), en vanavond aten we mosselen met sla en broodjes uit de oven.

Maandag 26-7-2010:
Aardappels (gekookt) met rosbief en sla. en Toet Ben en Jerry’s ijs!!

Zondag 25-7-2010:
Broodjes uit de oven met rosbief en sla.

Zaterdag 24-7-2010:
Gehaktbrood met gekookte aardappels en en sla.

Vrijdag 23-7-2010:
Kippepootjes uit de oven

Donderdag 22-7-2010:
Gehakt met patak curry en stokbroodjes en sla.

Woensdag 21-7-2010:
Gehakt met krieltjes en patak curry.

Dinsdag 20-7-2010:
Kounelli Stifado met stokbrood en sla.

Maandag 19-7-2010:
Lief maakte de rest tomatensoep in de namiddag op. S’avonds aten we Kippenpootjes uit de oven met rijst en gewokte groente, waaronder taugé en prei. Het is warm buiten, en eten doet nog warmer worden.

Zaterdag 17-7-2010:
Campingfruit van zoete bataat met cajunkruiden, sla en tomatensoep.

Donderdag 15-7-2010:
Lief maakte voor zichzelf Tomatensoep (!) en een boterham, en ik at bij mijn ouders; Wil maakte een heerlijke groentelasagne.

Woensdag 14-7-2010:
Vandaag is het Franse feestdag, misschien moesten we iets Frans eten? Maar het is nog steeds te warm om flink te koken…

Dinsdag 13-7-2010:
Koude pastasalade met zalm. Lief voelde zich niet zo lekker, en had de hele dag al geen trek. Hoewel hij s’middags wel een ommelet met uitjes en kaas bakte.

Maandag 12-7-2010:
Burito’s met quacamole, sour creme, tortilla’s en sla. In plaats van gehaktsaus hadden we kipsaus, maar de kruidenmix was veel te sterk. Volgende keer kan ’t met zeker de helft minder. Verder aten we nog steeds buiten, hoewel het wel regende, maar met een gespannen zeiltje hadden we daar weinig last van onder het balkon.

Zondag 11-7-2010:
Hebben we geBBQ-ed bij Lief’s ouders. Een mooi buffetje stond opgemaakt in de huiskamer, en buiten werd weer proffessioneel gebakken en gebraden. Worstjes geflambeerd met Sambuca is toch wel een bijzondere lekkernij.

Vrijdag 9-7-2010:
Eten we salade gerookte kip. Het is buiten tropisch, 31 graden en binnen zo’n 27! En dat duurt nog eventjes een paar dagen.

Donderdag 8-7-2010:
Macaroni met geraspte kaas. Maar eigenlijk was het te warm om te eten.

Woensdag 7-7-2010:
Gehaktballetjes met rode saus, en macaroni. We konden nog heerlijk buiten eten.

Dinsdag 6-7-2010:
Gehaktballetjes met rode saus, gekookte krieltjes met zelfgemaakte aioli, gestoomde haricots vertes. Brownie bij de thee toe.

Maandag 5-7-2010:
Aspergerisotto; vorige week asperges gehaald op de boerenmarkt Haarlemmerplein, en ik had nog een heel klein restje parma kaas van de Lidle. Wat gebakken spekjes, uitje erdoor, scheutje witte wijn en bouillon en wat fijngesneden boontjes. Groene asperges zijn toch mijn favoriet, geloof ik.

Zondag 4-7-2010:
Zijn we uit eten geweest met Sabdesign bij Ingang B. De spareribs waren best lekker, maar beetje sneu dat je frietjes er apart bij moet bestellen en de twee eetlepels groente was ook wel weinig.

Zaterdag 3-7-2010:
Koude pastasalade met zalm

Vrijdag 2-7-2010:
Koude pastasalade met zalm

Donderdag 1-7-2010:
Kip met peer, rode ui en blauwe kaas. Was onwijs lekker!

Woensdag 30-6-2010:
Vandaag eten we hetzelfde als gisteren.

Dinsdag 29-6-2010:
Groentesoep met gevuld stokbrood. Lief bedacht dat het stokbrood gevuld kon met met gebakken uitjes en kaas, en dan even in de oven. Het was heerlijk en veel lekkerder dan kant en klaar uienbrood!

Groentesoep

Maandag 28-6-2010:
Groentesoep met eiersalade en zelfgebakken boerenbrood met lenteuitjes.

Zondag 27-6-2010:
Couscous met gehaktbrood

Zaterdag 26-6-2010:
Nog meer couscous met gehaktbrood.

Vrijdag 25-6-2010:
Omdat het zulk lekker warm weer is, kunnen we in de tuin eten en maakte ik een grote pan couscous salade. Lief maakte er kippepoten uit de oven bij.

Donderdag 24-6-2010:
Kartoffelsalat met kippepoten uit de oven en sla met dingetjes. Door de ijsbergsla deed ik radijsjes, komkommer en blauwe chilirozijnen. De dressing houden we op het moment apart. Dan kun je sla die over is, nog een dag in de koelkast bewaren. Een stukje chocola bij de thee toe. Die had Lief van Omaatje gekregen, afgelopen maandag.

Woensdag 23-6-2010:
De andere helft preitaart met Kartoffelsalat; die preitaart was erg goed gelukt. Dit keer met hammetjes en kerriepoeder, want de paprikapoeder was op. En o ja, geraspte kaas van de Lidle.

Dinsdag 22-6-2010:
Preitaart met kartoffelsalat. Lekker!

Maandag 21-6-2010:
Lief had verse pasta gehaald, met gewokte stukjes portabello, spinazie, paprika en pijnboompitjes. Het stuk cake erbij was toch teveel.

Zondag 20-6-2010:
Bakte ik in de middag een cake ala Huguette met geconfijte cranberries, en aten we s’avonds gemarineerde rosbief met gebakken aardappeltjes en sla met dingetjes.

zaterdag 19-6-2010:
Gemarineerde rosbief met een restje couscous, gekookte basmatirijst en gestoomde boontjes (van alles door elkaar; snijboontjes, sperzieboontjes, tuinboontjes en haricots vertes).

Vrijdag 18-6-2010:
Vandaag middag in Haarlem, dus voor die tijd at Lief een stel boterhammen, ik was nog bezig m’n ontbijthapje te verteren. In de trein een soepstengel van de bakker (die helaas oud was). Vanmiddag tegen drieën aten we een Vlaamse friet, voor mij een ’tussendoortje’ (volgende keer zonder majo), die helemaal goed viel, en voor Lief een gewone Vlaamse friet en blikje cola. En vanavond couscous met dingetjes 🙂

Donderdag 17-6-2010:
De hele dag brachten we door in Delft, Lief at een broodje zalm en mijn andere kroket, en ik een half broodje met kroket, met mosterd, en het kleine beetje garnituur dat erbij zat, het viel helemaal goed! In de trein nog een appel en wat water. Eenmaal thuis in de tuin wat borrelnootjes, olijven met zalm en een stukje Franse kaas.’s Avonds hebben we eten gehaald bij Saffraan: Lief had Lamsschenkel met gebakken roseval aardappeltjes en gewokte groente (tuinboontjes, doperwtjes, venkel, boontjes, broccoli), en ik bijna hetzelfde maar dan met kalkoengehaktballetjes met een sausje.

Woensdag 16-6-2010:
Aspergerisotto met kip uit de oven. Lief had de kippenpoten heel simpel gehouden en het was erg lekker. Alles schoon op.

Dinsdag 15-6-2010
Aspergerisotto; ’s middags deden we samen boodschappen op de fiets bij de Lidle, en haalden een heleboel groente. Asperges waren redelijk betaalbaar, en daar had ik al weken zin in. Witte wijn hadden we niet in huis, maar wel een scheutje rosé, dus dat ging net zo goed.

Maandag 14-6-2010
spaghetti met spaghettisaus

Zondag 13-6-2010
Gekookte rijst met gestoomde boontjes met stukjes ham erdoor.

Zaterdag 12-6-2010
Spaghetti met spaghettisaus. Ik had geraspte Parmezaanse kaas bij de Lidl gehaald: lekker!

Vrijdag 11-6-2010:
Witvis uit de oven in folie met gebakken krieltjes en sla. De vis was wel lekker, maar duurde veel langer dan verwacht, en was tevens voor verbetering vatbaar (d.w.z. Lief vond hem een beetje flauw).

Zaterdag 28-5-2010:
ovenschotel met kip, rode ui, peer en blauwe kaas, daarbij rijst en sla met dingetjes

Vrijdag 28-5-2010:
Aardappel-gehaktcurry

Donderdag 27-5-2010:
Kip in bier met rijst en brocoli

Woensdag 26-5-2010:
Gekookte aardappels met snijboontjes gebakken met een uitje, en de rest van de rosbief.

Dinsdag 25-5-2010:
Vandaag eten we rosbief in kruidige marinade, gebakken krieltjes en sla.

Maandag 24-5-2010:
Koude pastasalade met zalm.

Zondag 23-5-2010:
De overgebleven couscoussalade en kipjes van gisteren opgemaakt.

Zaterdag 22-5-2010:
Couscous salade en kippenpootjes uit de oven.

Woensdag 21-4-2010:
Tussen de middag at ik twee bruine meergranenbolletjes met emmentaler en een glas Vifit bosvruchten. Vanavond eten we spruitjes met aardappelpuree.

Dinsdag 20-4-2010:
Salade gerookte kipjes.

Maandag 19-4-2010:
Pasta met pastasaus met uitgebakken spekjes.

Zondag 18-4-2010:
Franse draadjesvlees met rijst.

Zaterdag 17-4-2010:
Franse draadjesvlees met gekookte krieltjes en gemengde sla.

Vrijdag 16-4-2010:
Friday night Hamburgers

Zondag 4-4-2010:
Paaslunch met o.a. versgeperst sinas-grapefruitsap, croissants uit de oven, bosbessenjam, paas banketstaaf, cranberry-paté, volkoren matses met honing, gekookte eitjes, molenbrood met kaas, ham etc., kortom een uitgebreide lunch, aangezien we niet ontbeten. Avondmaal: Paasfrutti’s met Blini’s met gerookte zalm en crème fraîche, gevulde eieren, koude boontjessalade met honing-mosterd dressing, Deense gehaktballetjes (met veel dille) in tomaten-wijnsaus, Boursin, brie, versgebakken tomaten-kaasbroodje, rode druiven.

Paasfrutti's

Zaterdag 3-4-2010:
Kipfilet, gebakken met groente waardoor o.a. geraspte verse gember (dat hadden we al lang niet meer gegeten), en rijst. Het was iets heel anders dan ik had bedacht, namelijk kalkoenfilet met ras-el-hanout, maar bij de AH op de Overtoom hebben ze de kalkoenfilet uit het assortiment gegooid. Heel vervelend. Dus kipfilet meegenomen. Maar eenmaal zaterdagavond bedacht ik dat ik ook de 3 citroenen die echt in het recept horen was vergeten. Lief kon wel improviseren, ik niet meer.

Vrijdag 2-1-2010:
Bezorg-Thais, bij Broer en neefje Kwek die niet zo kwik was op dat moment. Ik vond het wel lekker, maar mijn lief had een enorme lading peper binnengekregen. Dat was minder. Zijn we niet meer zo gewend..Broer is overigens liefhebber van Texels bier. Ziet er leuk uit en wordt steeds meer verkocht. Voor mijn Lief haalde ik een dag later Paulus abdijbier.

Dinsdag 30-3-2010:
Heb ik voor de verandering eens een keertje gekookt; Kipfilet met peer, blauwe kaas & rode ui uit de oven, met rijst.

Maandag 29-3-2010:
Runderrollade uit de oven, met gebakken krieltjes en sla met dingetjes. Die runderrollade hoef ik nooit meer. Ik vond het niet lekker, hoewel Lief ’t goed had klaargemaakt.

Zondag 21-3-2010:
Draadjesvlees met spekjes en zilveruitjes, rijst of aardappels en peultjes.

Zaterdag 20-3-2010:
Aardappelcurry met spinazie en merguez-worstjes. Een nieuwe combinatie die best bevalt.

Vrijdag 19-3-2010:
Andijviestamppot met gehaktballen. Ik deed een scheutje tomatenketchup door de gehakt, en de ballen zelf laten sudderen in een halve liter rode wijn met nog een scheutje tomatenketchup. Het teveel aan gesnipperde uitjes erbij, en de jus was helemaal top!

Donderdag 18-3-2010:
Pasta met Bolognaisesaus die Lief gisteren maakte. Normaal gesproken doen we de 2e ronde eerst een tijdje in de vriezer, zodat we geen 2 dagen achter elkaar hetzelfde hoeven te eten. Maar we willen die koelkast binnenkort ontdooien, vandaar.

Woensdag 17-3-2010:
Lief maakte pasta met Bolognaisesaus waarvan we twee keer konden eten.

Dinsdag 16-3-2010:
Salade gerookte kipjes. Helaas waren de blauwe chilirozijnen op.

Maandag 15-3-2010:
Kippensoep van Kayla’s oma, oud-hollandse aardappelpannekoeken met salades, Italiaans brood, boursin en bagles toe. Het was haar verhaardag, en dan mag het frutti’s wezen.

Zondag 14-3-2010:
Ongegeneerd langsbrengchinees besteld; mihoen en nasi met foe yong hai en babi pangang en krupuk. Dit keer van de Chinees in de Jan Evertsenstraat, stuk beter dan de vorige. Maar nog steeds teveel gegeten, en/of te vet. Dus niet zo best geslapen op dit eten. ’t is maar goed dat we dat niet vaak doen.

Zaterdag 13-3-2010:
Vanmiddag bakte ik van de overrijpe bananen een bananenbrood in m’n nieuwe tulbandvorm. Die ziet er gaaf uit! Voor ’t eerst ‘Fruit ’n Fiber’ toegevoegd, en wat geconfijte cranberries & kardamonpoeder. Maar eens proeven of dat lekker is. Voor vanavond hebben we nog een halve preitaart in de koelkast, genoeg groentesoep dus eten we die vanavond nog een keer. Maar nu eerst een glaasje wijn, en wat toastjes met tonijnspread. Hmmm, echt zaterdagmiddag.

Vrijdag 12-3-2010:
We deden uitgebreid boodschappen bij de Lidl met ’t autootje en waren toch wel erg moe van de hele week. Dus besloten we Preitaart en groentesoep te eten. Ik maakte de preitaart, Lief de groentesoep.

Donderdag 11-3-2010:
Lief maakte avondeten, aangezien ik vreselijke buikpijn had. We aten ‘verse pasta’ (van AH uit een pakje), met grote garnalen, prei en creme fraiche. We waren het zaterdag alweer vergeten, maar het was wel erg lekker.

Woensdag 10-3-2010:
Gemarineerde rosbief (om je vingers bij op te eten) met aardappelpuree en gestoomde boontjes, venkel en broccoli.

Dinsdag 9-3-2010:
Gemarineerde kruidige rosbief met gebakken aardappeltjes en gestoomde boontjes. Dit keer had ik daarbij ook een minivenkelknolletje gedaan. aangezien die anders niet goed meer zou zijn..

Maandag 8-3-2010:
De rest (veel te veel) van de Franse rundstoofvlees van zaterdag, met rijst. Volgende keer verdelen we die hoeveelheid en 3, 3x 2 personen.

Zondag 7-3-2010:
Waren we met mijn ouders heerlijk uit lunchen/brunchen bij Brasserie Schiller (ihkv de restaurantweek). Lief en mijn moeder aten entrecot en bapa en ik aten heilbot als hoofdgerecht.s’avonds hoefden we niets meer, behalve een boterham met gebakken ommelet en een kop thee.

Zaterdag 6-3-2010:
Tussen de middag at ik voor het eerst sinds tijden twee boterhammen met ossenworst. Jammer dat die zo zout was. Vanavond eten we Franse rundstoofschotel met kruidenballetjes en appel en gestoomde boontjes.

Vrijdag 5-3-2010:
Paprika-salade met zwarte olijven en mosterddressing, gehaktbrood met appel en gebakken aardappels.

Donderdag 4-3-2010:
Aangezien we vanmiddag om 16.00 uur met vriendin Sab high tea deden, die echt high tea & lekker was, had ik niet veel honger meer. Lief eet de nasi van gisteren nog op, en ik neem genoegen met een boterham met pindakaas.

Woensdag 3-3-2010:
Nasi met krupuk en atjar tjampoer. Lief had speciaal voor mij de Conimex Sambal Manis gehaald; dat vind ik de lekkerste!

Dinsdag 2-3-2010:
Spruitjes met gebakken uitjes/spekjes en bruine suiker, en aardappelpuree met Zaanse, grove mosterd. Van die aardappelpuree heb ik nog een bakje over, eens kijken of ik daar ook zonder vis lekkere dingen mee kan maken. Ik denk dan aan gebakken aardappelkoek of gnocci.

Maandag 1-3-2010:
Gebakken krieltjes met gerookte kip salade, waarin ook venkel. Ik vond de smaak van venkel een beetje verdwenen.

Zondag 28-2-2010:
s’middags Vlaamse frieten in de Leidsedwarsstraat, en s’avonds boerenkool met worst.

Zaterdag 27-2-2010:
De rest van de Franse rundvleesstoofschotel met rijst en gestoomde broccoli.

Vrijdag 26-2-2010:
’s middags bakte ik bananenbrood, en s’avonds aten we Franse rundvleesstoofschotel met spekjes en pruimen, rijst en gestoomde boontjesmis (snijbonen, haricot verts en doperwtjes).

Maandag 22-2-2010:
Vissoep met gebakken brood, blini’s met zalm, brie. Kortom, de restjes van gisteren. Lekker!

Zondag 21-2-2010:
Vissoep met gebakken brood (meergranenbrood & tomaten-kaasbrood), zalmsalade, blinis met zalm en crème fraîche, geitenkaas en veldsla met geroosterde pijnboompitten.

Zaterdag 20-2-2010:
Spaghetti met Bolognaise saus (rest van afgelopen woensdag). Extra snijboontjes toegevoegd.

Vrijdag 19-2-2010:
Friday night Hamburgers

Donderdag 18-2-2010:
Voor de avondmaaltijd maakte ik ‘Mexicaanse gehakt/rijst schotel (met tauge en rozijnen). Heel vroeger maakten m’n zus en ik deze 1 pan’s schotel, en vanwege de combinatie zoet met bitter en zout noemden we ’t grappig genoeg Mexicaans.

Woensdag 17-2-2010:
Spaghetti met Bolognaise saus.

Dinsdag 16-2-2010:
Vanwege Pancake Tuesday bakte ik eerst pannenkoeken, maar we aten voor het avondeten iets heel anders, en hadden daarna geen trek meer. (Mijn lief vindt pannenkoeken geen complete maaltijd, maar meer een snack, of ontbijt, vandaar).Voor ’t avondeten Kalkoentournedos met Ras el Hanout, gestoomde boontjes en rijst.

Maandag 15-2-2010:
Witlof in donker bier met aardappelpuree met verse koriander. Het restje aardappelpuree gebruik ik van de week om viskoekjes te maken.

Zondag 14-2-2010:
Draadjesvlees met extra groenten (snijbonen) en rijst. Een plak bananenbrood en een mon cherie toe.

Zaterdag 13-2-2010:
Draadjesvlees met gekookte aardappelen en gestoomde peultjes.

Vrijdag 12-2-2010:
Andijviestamppot met gehaktballen. En bakte ik de Bananenbrood  volgens recept van Joyce.

Donderdag 11-2-2010:
Aardappel-viskoekjes met Sperziebonen met chilisaus.

Woensdag 10-2-2010:
Risotto met Paddestoelen.

Dinsdag 11-2-2010:
Omelet met soepgroenten en tuinerwten.

Maandag 8-2-2010:
Aardappelpuree met mosterd, spruitjes en gebakken spekjes met een schepje bruine suiker. Heerlijk!

zondag 7-2-2010:
Waren we bij Pa en Ma op visite, vanwege hun 41-jarig huwelijk waren we gezellig in H’stede en aten we met broer en neefje kwak Chinees. Mihoen met gewokte kip en groente.

Zaterdag 6-2-2010:
Waarschijnlijk eten we vandaag Risotto met paddestoelen en tuinerwten. Of we gaan ergens eten. Update dat hebben weniet gedaan, weet absoluut niet meer wat wel.Update: nee hoor, we aten kippebouten uit de oven (Kema) en gebakken aardappeltjes en broccoli. Die laatste was nog het lekkerst. Met chilisaus!

Vrijdag 5-2-2010:
Onze fameuze Friday night Hamburgers gaan straks in de pan.

Donderdag 4-2-2010:
Nasi. en Krupuk. De rest van gisteren, maar dan met Atjar erbij, die was Lief gisteren vergeten, haha.

Woensdag 3-2-2010:
Nasi. en Krupuk. Lief was alleen het vlees vergeten 🙂

Dinsdag 2-2-2010:
Kolenbrandersmacaroni; lang niet gegeten, erg lekker!

Maandag 1-2-2010:
Aardappel-viskoekjes vooraf, daarna kip met peer, blauwe kaas, rode ui en gestoomde aardappeltjes met haricots verts.

Zondag 31-1-2010:
Lunch: Bruin brood met beleg, gekookte ei, croissantjes van Danone, uitgeperste sinaasappelsap van bloedsinaasappels en grapefruits. Lief een echte bak koffie, en ik een kop pickwick thee, de nieuwe wellness. Avondeten: Aardappelpuree met spruitjes met gebakken spekjes.

Vrijdag 28-1-2010:
Pastinaaksoep, walnotenbroodje en wat eiersalade. Op de markt hadden ze verse lychees, zakje voor 75 eurocent. Ben benieuwd.

Donderdag 27-1-2010:
We waren naar Leiden vandaag, en rond half 3 kregen we ernstig honger. Dus ergens een verlate lunch, cafediner, ieder een biertje en Lief een flinke uitsmijter en ik 2 garnalenkroketten op bruin brood. Wat smaakt dat dan lekker.s’avonds aten we laat, nog een restje goulash uit de vriezer, met rijst en toegevoegd aardappels en boontjes om het wat meer te maken.

Woensdag 20-1-2010:
Tijdens de lunch even naar buiten, was heerlijk fris, en een olijven-fetabroodje bij de Magna Plaza gehaald. In de namiddag even een borreluurtje gedaan bij buuf A., waar buuf B. ook binnenviel, met kaasflips en krupuk.

Dinsdag 19-1-2010:
Pasta (van die wokkels in 3 colori) met gehaktsaus, erg lekker.

16-1-2010:
Kikkererwtenpannekoeken met groentecurry, geheel vegetarisch. Erg lekker, maar toch elke keer weer veel werk, ook al had Lief geholpen met hakken en zagen.

15-1-2010:
Boerenomelet op brood. We waren erg laat met eten (na half 9) en eigenlijk te moe. Maar er moest wel iets in, en Lief zegt dat ie omelet met z’n ogen dicht kan maken 🙂

7-1-2009:
Lief maakte zelf erwtensoep, het recept stond achterop het pakje spliterwten van Hak. In plaats van karbonade gebruikte hij 2 hamlappen, en afgezien van een beetje zout achteraf (dorst!) was het heel erg lekker. Daarbij bakte hij ook een broodje en kregen we van buuf A. 3 van die mini-geitenkaasjes in spek, die er lekker bij smaakten. Mijn buikje rond.Daarna dronken we thee, ik venkelthee, en nu diksap om de dorst te lessen.

Afdrukken