Gegeten 2019

Mei 2019

Zondag 5-5-2019
Zaterdag 4-5-2019
Vrijdag 3-5-2019

Donderdag 2-5-2019
Asperge-courgettesalade met ei en surimi, met rode pesto gevulde kipfilet gebakken in katenspek en aardappelkroketjes. Beetje vreemde combi, en voor zo’n koude dag heel comfort-food.

’s middags 20 blaadjes laurier geknipt en in een potje met 250 ml stook van Edwin Kool gestopt. Dat moet een week blijven staan, dan zeven en verder met suiker tot laurierlikeur maken. Ben benieuwd!

Woensdag 1-5-2019
Franse cassoulet met sla en stokbrood; Pluisje moest naar de DA vanavond om nageltjes te knippen en dat is altijd een heel gedoe.

Dinsdag 31-4-2019
Kip-cajun met peer, rode uie en blauwe kaas. Rijst erbij hmmmm.

Maandag 30-4-2019
Omdat de tomaten in de aanbieding waren, heb ik 7 potjes tomatensaus gemaakt met half-de-moestuin-kruiden. Kunnen we mooi mee op vakantie nemen. ’s avonds aten we Ouderwetse macaroni met ham en kaas.

April 2019


Week 15: maandag 15-4-2019 t/m zondag 21-4-2019
Zondag 21-4-2019
Zaterdag 20-4-2019

Vrijdag 19-4-2019
Donderdag 18-4-2019
Woensdag 17-4-2019
Dinsdag 16-4-2019
Maandag 15-4-2019

Week 14: maandag 8-4-2019 t/m zondag -4-2019
Zondag 14-4-2019
Zaterdag 13-4-2019

Vrijdag 12-4-2019
Donderdag 11-4-2019
Woensdag 10-4-2019
Dinsdag 9-4-2019
Maandag 8-4-2019

Week 13: maandag 1-4-2019 t/m zondag 7-4-2019
Zondag 7-4-2019
Pokébowl hmmm

Zaterdag 6-4-2019
’s middags bakte ik pindakaaskoekjes (eindelijk eens geprobeerd) en ’s avonds aten we mosselen aan tafel hmmm yummie!

Vrijdag 5-4-2019
Shoarma

Donderdag 4-4-2019
kippebouten met spekjes, champignons, perzik, rettich, brocolli en hele simpele couscous

Woensdag 3-4-2019
Gehaktballen met wintergroenten uit de oven en parelgort

Dinsdag 2-4-2019
Pasta penne met spinazie, spekjes, champignons & Boursin

Maandag 1-4-2019
Oosterse vegaschijf met rijst, groenten, satesaus, atjar en krupuk

Maart 2019


Week 12: maandag 25-3-2019 t/m zondag 31-3-2019
Zondag 31-3-2019
Franse uiensoep deel 2 met stokbrood, camembert. We hebben een stuk gewandeld bij de Oosterplas en daarna heerlijk in het zonnetje gezeten thuis, vanmiddag.

Zaterdag 30-3-2019
Biefstukreepjes met brocolli en noodles

Vrijdag 29-3-2019
Franse uiensoep met tonijnsalade, stokbrood en camembert

Donderdag 28-3-2019
Parelgort met wintergroenten uit de oven, gebakken kipfilet met perzik

Woensdag 27-3-2019
Oosterse vegaburger met rijst, gestoomde broccoli, satésaus, atjar, krupuk en gebakken uitjes

Dinsdag 26-3-2019
Ouderwetse macaroni met sla-met-dingetjes en rode uien-pickles

Week 12: maandag 18-3-2019 t/m zondag 25-3-2019
Maandag 25-3-2019
Sla, gebakken witlof, gekookte aardappeltjes, gevuld gehaktbroodje (a la Jeroen Meus) met rode uien-pickles

Zondag 24-3-2019
Coq au vin met brocolli, gebakken aardappeltjes in ganzenvet. Oh en ’s middags bakte ik van een pak oliebollenmix een geweldig lekker rozijnen/cranberriebrood.

Zaterdag 23-3-2019
Hmmm bij de Aldi hadden ze kaasfondue en dat hadden we al heel lang niet gegeten. Met een flinke bak sla-met-dingetjes er bij, heerlijk.

Vrijdag 22-3-2019
Tomatensoep met boboli-brood (paprika met olijven).

Donderdag 21-3-2019
Andijviestamp met gehaktballen in rode wijnsaus. Saus in een kuiltje zoals ons moeders vroeger deden 😉

Woensdag 20-3-2019
Oooh deden we met de fitte ladies high tea bij de Cruqcius, jeetje wat zat ik vol! ’s avond sushi, Lief mocht er lekker het meest van eten.

Dinsdag 19-3-2019
Oosterse burger met bloemkoolcurry, rijst, atjar en krupuk

Maandag 18-3-2019
Vega-balletjes met witlofsla en gebakken aardappeltjes. ’s Middags bakte ik een lekkere tosti met uitje en tomatenketchup.

Week: 11 maandag 11-3-2019 t/m zondag 17-3-2019
Zondag 17-3-2019
Stoofvlees met spekjes en cocktailuitjes, aardappelpuree en een grote sla-met-dingetjes er bij. ’s Middags bakte ik bruine bolletjes.

Zaterdag 16-3-2019
Kip met salade Wraps met dingetjes

Vrijdag 15-3-2019
Bloemkoolsoep met blauwe kaas en olijvenstokbroodje met tonijnsalade

Donderdag 14-3-2019
Kipcajun met peer, blauwe kaas, rode uit en rijst

Woensdag 13-3-2019
Draadjesvlees met spekjes en cocktailuitjes, aardappelpuree.

Dinsdag 12-3-2019
Wintergroenten uit de oven met parelgort en vega-gehackballetjes.

Maandag 11-3-2019
Bakte ik een geweldige mooie Franse appeltaart met hazelnoten frangipane er in. En ’s avonds aten we wintergroenten uit de oven met aardappels gebakken in ganzevet en vega-schnitzel.

Week: 10 maandag 4-3-2019 t/m zondag 10-3-2019
Zondag 10-3-2019
Lief kookte kip in donker bier met witlof en aardappelpuree. Jus in een kuiltje; yummie!

Zaterdag 9-3-2019
Hmmm ouderwetse macaroni

Vrijdag 8-3-2019
Wintergroenten uit de oven met aardappelfritata (we hadden nog een stukje over) en gemarineerde varkenshaasje.

Donderdag 7-3-2019
LangsbrengIndier; kip tandoori. Was weer lekker en lang geleden dat we deze aten.

Woensdag 6-3-2019
’s middags bakte ik meergranenbolletjes (met mixmeel van de Aldi), ’s avonds aten we Aardappelfritata met sla-met-dingetjes

Dinsdag 5-3-2019
Augerbine lasagne dl 2 met sla-met-dingetjes

Maandag 4-3-2019
Aubergine lasagne dl 1 met sla

Week: 9 maandag 25-2-2019 t/m zondag 3-3-2019
Zondag 3-3-2019
Komen mijn bapa en mama Confit de canard eten! Dus aten we confit de canard met sperzieboontjes (die had ik bij de Aldi gevonden) en gebakken aardappeltjes in ganzenvet en sla-met-dingetjes erbij. Was dat even gezellig en smullen 😀

Zaterdag 2-3-2019
Pokébowl (met avocado & papaya!) hmmm

Vrijdag 1-3-2019
Homemade Tomatensoep met boboli brood uit de oven.

Februari 2019


Donderdag 28-2-2019
Haalde ik ’s ochtends groente & fruit op de markt, hibiscusthee en een nieuw theezeefje, aten we ’s avonds Venkel-gorgonzolataart met homemade tomatensoep en veldsla (eigen oogst) met dingetjes.

Woensdag 27-2-2019
LangsbrengChinees

Dinsdag 26-2-2019
Curry met gehaktballetjes rendang met spruitjes en mango in kokossaus. Witte rijst erbij.

Maandag 25-2-2019
Pasta met groenten uit de oven.

Week: 8 maandag 18-2-2019 t/m zondag 24-2-2019
Zondag 24-2-2019
Gingen we met m’n schoonouders naar het Gemeentemuseum in Den Haag (alwaar tentoonstelling van Erwin Olaf), aten thuis bij de thee een stuk verhaardagstaart, en ’s avonds maakte Lief boerenkool met worst.

Zaterdag 23-2-2019
Confit de canard dl 2 met gebakken aardappeltjes en sla

Vrijdag 22-2-2019
Bakte ik een verhaardagstaart van chocola en kersen voor mijn lief, en aten we ’s avonds hamburgers.

Donderdag 21-2-2019
Kwarkbrood gebakken en ’s avonds aten we Gehacktstucjes en parelgort met wintergroenten uit de oven. Was lekker en weer eens iets anders.

Woensdag 20-2-2019
Parelgort met wintergroenten uit de oven, falafelballetjes en tzatziki

Dinsdag 19-2-2019
Pittige stoof met bloemkoolcurry (met doperwtjes en rettich), rijst en krupuk.

Maandag 18-2-2019
Gebakken aardappels met vega-burger en sla-met-dingetjes

Week: 7 maandag 11-2-2019 t/m zondag 17-2-2019
Zondag 17-2-2019
Kipcurry met amandelen en rozijn (stond nog een bak in de vriezer), broccoli met rijst en krupuk

Zaterdag 16-2-2019
Pasta met spinazie, boursin, spekjes, champignons

Vrijdag 15-2-2019
Homemade belegde Pizza

Donderdag 14-2-2019
Bietjes met geitekaas, cocktailuitjes, spekjes en aardappeltjes, dille uit de oven.

Woensdag 13-2-2019
LangsbrengJapanner!

Dinsdag 12-2-2019
was ik naar de bijeenkomst over de Orionzone en at vooraf iets snels.

Maandag 11-2-2019
Zuurkool-salami-sambal uit de oven

Week: 6 maandag 4-2-2019 t/m zondag 10-2-2019
Zondag 10-2-2019
Visschotel uit de oven met gekookte aardappels en American coleslaw

Zaterdag 9-2-2019
Confit de canard dl 2, gebakken aardappeltjes en American coleslaw

Vrijdag 8-2-2019
Homemade Turkse pide met mosterd-preisoep, zooo lekkah!

Donderdag 7-2-2019
Ging ik met m’n zusje naar Leiden, het von Siebolthuis, alwaar een prachtige tentoonstelling! Eenmaal thuis, bestelde Lief langsbrengChinees, helemaal niet erg 😉

Woensdag 6-2-2019
Deed ik ’s ochtends Ikea met de FL en Ellen trakteerde me op een gebakje. Waren m’n schoonouders 50 jaar getrouwd, en at ik daar ook een gebakje. En daarna nog hapjes. Toen we eenmaal thuiskwamen, bakte lief een omelet. Helemaal goed zo.

Dinsdag 5-2-2019
Beenham uit de oven met gebakken aardappeltjes in ganzenvet, gestoomde brocolli met pastinaak. Lekkere combinatie!

Maandag 4-2-2019
Pasta met groenten uit de oven.

Week: 5 maandag 28-1-2019 t/m zondag 3-2-2019
Zondag 3-2-2019
Overheerlijke Pokébowl, nadat we bij het Museum voor Beeld en Geluid waren geweest, en thee hadden gedaan bij de Rekjes in Hilversum.

Zaterdag 2-2-2019
Aten we eindelijk weer eens aan tafel, mooi gedekt; confit de canard (want het blik moest bijna op!), gebakken aardappeltjes en sla-met-dingetjes. Hmmm.

Vrijdag 1-2-2019
Shoarma. En shit; de broodjes waren zo hard dat er een stuk van m’n kies afbrak!!

Januari 2019

Donderdag 31-1-2019

Woensdag 30-1-2019
Ovenschotel bietjes, spekjes, cocktailuitjes, geitekaas en aardappels

Dinsdag 29-1-2019
Varkenshaas van de klapgril met gebakken witlof en aardappelpuree

Maandag 28-1-2019
Nasi met pittige paksoi en geglaceerde spek

Week: 4 maandag 21-1-2019 t/m zondag 27-1-2019
Zondag 27-1-2019
Boerenkool met worst

Zaterdag 26-1-2019
Bakte ik overheerlijke rozijnenbollen en aten we ’s avonds royal chicken in yoghurt met brocolli en rijst

Vrijdag 25-1-2019
Snert met stokbrood

Donderdag 24-1-2019
vega-ding spinazie-feta met gebakken aardappels en wintergroenten uit de oven

Woensdag 23-1-2019
Pittige stoof met rijst, brocolli, komkommerraita en gebakken uitjes.

Dinsdag 22-1-2019
Langsbrengchinees

Maandag 21-1-2019
Boerenkool met pasta
’s Middags bakte ik aardappelbroodjes met kummel, heel goed gelukt.

Week: 3 maandag 14-1-2019 t/m zondag 20-1-2019
Zondag 20-1-2019
Aardappels uit de oven met hamlappenstoof met pruimen en wortels

Zaterdag 19-1-2019
Viscurry met boontjes en witte rijst. Lief deed er rozijnen door, dat was echt lekker tot mijn verbazing.

Vrijdag 18-1-2019
Snert met boboli broodje en ’s middags na de mf yoga bakte ik met m’n nieuwe koekjespistool Surinaamse gommakoekjes. Die waren heel lekker, maar de 2e ronde lukte niet om de koekjes uit het pistool te krijgen..

Donderdag 17-1-2019
Macaroni hmmm

Woensdag 16-1-2019
Met de fitte ladies naar Beeckestijn, en ik had in de vriezer nog stoof van hamlappen met pruimen gevonden. Lekker met wintergroenten uit de oven een gekookte aardappels.

Dinsdag 15-1-2019
Lekker bruinbrood met smida gebakken en ’s avonds aardappelfritata.

Maandag 14-1-2019
Zuurkool hadden we nog liggen, maar ik had niet zo’n zin in de standaard zuurkool met worst. Dus een nieuw recept gemaakt. Moet ’t wel nog even noteren!

Week: 2 maandag 7-1-2019 t/m zondag 13-1-2019
Zondag 13-1-2019
De snert beviel prima na deze koude, winderige dag die we in het Zaans museum en de Zaanse schans doorbrachten.

Zaterdag 12-1-2019
Beenhammetje uit de oven met sla-met-dingetjes, aardappelkroketjes. En een glaasje drambuie toe bij de thee. Nomnom, wat een fijn verhaardagscadeau van mijn zus 🙂

Vrijdag 11-1-2019
Snert met stokbrood hmmm. Ze hebben op de Spliterwtenverpakking van Hak het recept veranderd; er gaat nu meer water in. Daardoor is de soep een stuk dunner, maar wel errug lekker. Ik had zoveel gemaakt dat de hele vriezer vol zit.

Donderdag 10-1-2019
LangsbrengJapanner! Ik was de hele dag in Amsterdam geweest; naar het van Gogh museum en daarna nog even over de Albert Cuyp. Youkie gebeld, maar die was er niet, en toen kwam ik onverwacht Jolands Y. tegen, jeetje wat leuk!

Woensdag 9-1-2019
Aziatische kip met brocolli, peultjes en geroosterde pinda’s

Dinsdag 8-1-2019
Pittige polenta met tomatensaus en wintergroenten uit de oven. Er klopt toch iets niet in het polenta-recept van Hugh; als je ’t spul gaat bakken, blijft ’t aan de koekenpan kleven.

Maandag 7-1-2019
Marokkaanse rundstoofschotel met speriebonen en couscous. De couscous alleen aangemaakt met wat couscous-kruiden en een beetje gedroogde munt. Sperziebonen gestoofd. De rundstoofschotel was qua smaak heerlijk, maar het vlees niet om te hachelen. Ik had Rundbraadlappen gebruikt. Zo verschrikkelijk droog en niet om te kauwen. Helaas…
Denk dat ik ’t ooit nog eens ga proberen met lamsvlees.

Week: 1 dinsdag 1-1-2019 t/m zondag 6-1-2019
Zondag 6-1-2019
Macaroni bolognese; Lief had zin om dat te koken.

Zaterdag 5-1-2019
Broodjes bockworst, en oooh wat een brandend maagzuur ’s nachts..

Vrijdag 4-1-2019
Ik maakte veel Indische gehaktballetjes en Lief bakte er vandaag nasi bij 🙂

Donderdag 3-1-2019
Pasta met tomaten etc. uit de oven

Woensdag 2-1-2019
LangsbrengChinees!

Dinsdag 1-1-2019
Pokébowl met surimi.

Afdrukken Afdrukken