Gegeten 2019

Maandag 19-8-2019
komkommersalade pittig, royal chicken curry met 2 bouten en rijst.

Zondag 4-8-2019
Zaterdag 3-8-2019

Vrijdag 2-8-2019
Shoarma-kool

Donderdag 1-8-2019
Aardappelfrittata met sla-met-dingetjes

Woensdag 31-7-2019
Spinaziesoep met olijvenstokbrood en kaasje en humus.

Dinsdag 30-7-2019
Vegetarische satéburger, gestoomde sperzieboontjes, rijst, krupuk, atjar, geb. uitjes en satésaus. We konden nog lekker buiten eten op de patio.

Maandag 29-7-2019
Pasta penne met champignon, spekjes, courgette prutje. Simpel en lekker

Week 30: maandag 22-7-2019 t/m zondag 28-7-2019
Zondag 28-7-2019
Zaterdag 27-7-2019

Vrijdag 26-7-2019
Spinaziesoep met broodje

Donderdag 25-7-2019
Couscous met groente en bbq worstjes van de klapgrill

Woensdag 24-7-2019
Gadogado

Dinsdag 23-7-2019
Gehaktballetjes in tomatensaus met stokbrood en sla

Maandag 22-7-2019
Surinaamse Nasi met kipdijfilet

Week 29: maandag 15-7-2019 t/m zondag 21-7-2019
Zondag 21-7-2019
glasnoodles met surimi en gewokte groenten met oestersaus

Zaterdag 20-7-2019
Mosselen!

Vrijdag 19-7-2019
Groentesoep met bobolli broodjes

Donderdag 18-7-2019
Risotto met hammetjes en champignons en dophertjes

Woensdag 17-7-2019
Chicken royal met boontjescurry en parelgort

Dinsdag 16-7-2019
Aubergine lasagne dl 2

Maandag 15-7-2019
Aubergine lasagne dl 1

Week 28: maandag 8-7-2019 t/m zondag 14-7-2019
Zondag 14-7-2019
Lamskarbonaatjes van de klapgril met aardappeltjes met rozemarijn uit de oven en American coleslaw

Zaterdag 13-7-2019
Andijviestamp met Spaanse knoflooksaucijzen

Vrijdag 12-7-2019
Bloemkoolsoep met blauwe kaas en bobolli broodjes

Donderdag 11-7-2019
Indische groentecurry met oosterse schijf en alles er op en er aan.

Woensdag 10-7-2019
Aardappelkroketjes met een tosti met gekarameliseerde witlof a la Jeroen Meus. Mijn lief had een etentje van z’n werk en ik wilde ‘fastfood’ 😉

Dinsdag 9-7-2019
LangsbrengChinees

Maandag 8-7-2019

Week 27: maandag 1-7-2019 t/m zondag 7-7-2019
Zondag 7-7-2019
Macaroni met sla-met-dingetjes

Zaterdag 6-7-2019
Gemarineerde lamskoteletjes van de klapgril met aardappeltjes met rozemarijn uit de oven en sla-met-dingetjes. Hmmm we waren er expres voor naar de Turk op het Tesselschadeplein gereden.

Vrijdag 5-7-2019
Aten we buiten, soep met frutti’s. Ook Pluisje at buiten bij ons aan tafel

Donderdag 4-7-2019
Gebakken gnocchi’s met salina kip met extra aubergine

Woensdag 3-7-2019
Salina-kip met kikkererwten erdoor en stokbrood er bij. We eten lekker buiten 🙂

Dinsdag 2-7-2019
Gadogado met tempeh. We zijn andere pindakaas aan het uitproberen voor de satésaus; die van calve en 1e beste (dekamarkt merk) vinden we beiden veels te zout. Het verpest ons avondmaal. Nu een bio-pindakaas speciaal daarvoor zonder zout. Maar wel 2x zo duur. Belachelijk!

Maandag 1-7-2019
Aardappel frittata, we aten heerlijk buiten


Week 26: maandag 24-6-2019 t/m zondag 30-6-2019
Zondag 30-6-2019
Eten we bij m’n ouders; Bapa vierde z’n 84e verhaardag met ons

Zaterdag 29-6-2019
Salade gerookte kip

Vrijdag 28-6-2019
Ik dop capucijners. Maar wat we eten?

Donderdag 27-6-2019
bbq worstjes met sla-met-dingetjes en aardappelkroketjes

Woensdag 26-6-2019
Was ik een beetje af en uit van het helpen bij m’n ouders vanochtend ivm Bapa z’n verhaardag, dus aten we
LangsbrengChinees!

Dinsdag 25-6-2019
Salade nicoise met boontjes

Maandag 24-6-2019
Ik bakte orange velvet cake en we aten koude pasta penne met groenten en tonijn

Week 25: maandag 17-6-2019 t/m zondag 23-6-2019
Zondag 23-6-2019
Couscous met aardappelsalade en bbq worstjes

Zaterdag 22-6-2019
Kocht mijn Lief vandaag een heuse gitaar, en aten we op ons terrasje in de zon salade gerookte kip en aardappelsalade

Vrijdag 21-6-2019
Langste dag van het jaar, ik heb geen idee!

Donderdag 20-6-2019
Couscous met kikkererwten en bbq worstjes

Woensdag 19-6-2019
Groentesoep met stokbrood en kaasjes, ik was de hele dag naar Utrecht geweest met de Fitte Ladies en dit was wel erg makkelijk 😀

Dinsdag 18-6-2019
Vega oosterse schijf met bami en brocolli

Maandag 17-6-2019
Andijviestamp met gehaktballen, lekker op ons terrasje in de zon

Week 24: maandag 10-6-2019 t/m zondag 16-6-2019
Zondag 16-6-2019
Baskische kip met aardappelkroketjes en sla, we eten op ons terrasje

Zaterdag 15-6-2019
Groentesoep met broodjes en kaasjes

Vrijdag 14-6-2019
Shoarma

Donderdag 13-6-2019
Macaroni met salami

Woensdag 12-6-2019
LangsbrengChinees!

Dinsdag 11-6-2019
??

Maandag 10-6-2019
Aardappelkroketjes met vegaburger met gebakken champignons en uitjes, sla-met-dingetjes

Week 23: maandag 3-6-2019 t/m zondag 9-6-2019
Zondag 9-6-2019
Pasta penne met groente en salami uit de oven

Zaterdag 8-6-2019
Kip in bier met gekookte aardappels en gekarameliseerde witlof

Vrijdag 7-6-2019
Tosti’s

Donderdag 6-6-2019
??

Woensdag 5-6-2019
Bloemkoolsalade met glassnoodles en grote garnalen

Dinsdag 4-6-2019
Royal chicken curry met bloemkoolcurry en rijst

Maandag 3-6-2019
Andijviestamp met gehaktballen en gemberbier, het is nog steeds lekker weer om buiten te eten.

Week 22: maandag ?-5-2019 t/m zondag 2-6-2019
Zondag 2-6-2019
Groentesoep met ballen, stokbrood en brie, humus en olijven. We aten buiten.

Zaterdag 1-6-2019
Broodje bockworst, buiteneten op ons terras.

Mei 2019

Vrijdag 31-5-2019
Indische gehaktballetjes met piendang telor, witte rijst en sperzieboontjes

Donderdag 30-5-2019
Macaroni

Woensdag 29-5-2019
Kipvleugeltjes uit de oven met couscous

Dinsdag 28-5-2019
Bakte ik chocolade koekjes met een pruim (Arnold had er een speciale naam voor haha), en aten we s’ avonds ovenfriet met American coleslaw, worstjes van de bbq

Maandag 27-5-2019
Gebakken gnochhi met tuinboontjes, ham en blauwe kaas

Week 21: maandag 20-5-2019 t/m zondag 26-5-2019
Zondag 26-5-2019
Zaterdag 25-5-2019

Vrijdag 24-5-2019
Shoarma-kool met rode saus en knoflooksaus

Donderdag 23-5-2019
Pittige stoof met snijboontjes, witte rijst

Woensdag 22-5-2019
Spaanse knoflook saucijzen in tomatensaus met rijst met munt

Dinsdag 21-5-2019
LangsbrengJapanner!

Maandag 20-5-2019
Rijst met kip met peer, rode ui en blauwe kaas

Week 20: maandag 13-5-2019 t/m zondag 19-5-2019
Zondag 19-5-2019
Kipkluifjes met couscous, het is onze trouwdag vandaag 😀

Zaterdag 18-5-2019
Pannenkoeken met soep

Vrijdag 17-5-2019
LangsbrengChinees, we zijn weer thuis van vakantie!

Donderdag 16-5-2019
Cassoulet met stokbrood

Woensdag 15-5-2019
Nasi met pittige stoof

Dinsdag 14-5-2019
Macaroni

Maandag 13-5-2019
Gebakken aardappeltjes met gehaktballen in rode wijnsaus en gewokte groenten

Week 19: maandag 6-5-2019 t/m zondag 12-5-2019
Zondag 12-5-2019
Gingen we naar de markt in Bomal voor groenten, en aten we ’s avonds pokébowl

Zaterdag 11-5-2019
Kip in bier met witlof en aardappels hmmm

Vrijdag 10-5-2019
Op vakantie in een huisje op een Arden aten we bloemkoolsoep met blauwe kaas en stokbrood.

Donderdag 9-5-2019
Verraste m’n moeder mij en zus Annemieke met poffertjes; a.s. zondag is het moederdag, maar dan kunnen we allemaal niet komen. ’s avonds aten we couscous (simpele) met kipvleugeltjes en groenten uit de oven.

Woensdag 8-5-2019
Oosterse vega-schijf met rijst, gestoomde sperzieboontjes, atjar en satésaus

Dinsdag 7-5-2019

Maandag 6-5-2019
Bami met pittige stoof, wortel-rettich zuur, gestoomde brocolli en gebakken uitjes

Week 18: maandag 30-4-2019 t/m zondag 5-5-2019
Zondag 5-5-2019
Mini-hamburgertjes met gebakken aardappels en gestoomde boontjes

Zaterdag 4-5-2019
Plaattaart met venkel, peer, rode ui en blauwe kaas en tomaten-groentesoep

Vrijdag 3-5-2019
Spinazie-feta burger met groente uit de oven en parelgort

Donderdag 2-5-2019
Asperge-courgettesalade met ei en surimi, met rode pesto gevulde kipfilet gebakken in katenspek en aardappelkroketjes. Beetje vreemde combi, en voor zo’n koude dag heel comfort-food.

’s middags 20 blaadjes laurier geknipt en in een potje met 250 ml stook van Edwin Kool gestopt. Dat moet een week blijven staan, dan zeven en verder met suiker tot laurierlikeur maken. Ben benieuwd!

Woensdag 1-5-2019
Franse cassoulet met sla en stokbrood; Pluisje moest naar de DA vanavond om nageltjes te knippen en dat is altijd een heel gedoe.

April 2019


Dinsdag 30-4-2019
Kip-cajun met peer, rode uie en blauwe kaas. Rijst erbij hmmmm.

Maandag 29-4-2019
Omdat de tomaten in de aanbieding waren, heb ik 7 potjes tomatensaus gemaakt met half-de-moestuin-kruiden. Kunnen we mooi mee op vakantie nemen. ’s avonds aten we Ouderwetse macaroni met ham en kaas.

Week 16: maandag 22-4-2019 t/m zondag 28-4-2019
Zondag 28-4-2019
Zaterdag 27-4-2019

Vrijdag 26-4-2019
Donderdag 25-4-2019
Woensdag 24-4-2019
Dinsdag 23-4-2019
Maandag 22-4-2019

Week 15: maandag 15-4-2019 t/m zondag 21-4-2019
Zondag 21-4-2019
Zaterdag 20-4-2019

Vrijdag 19-4-2019
Donderdag 18-4-2019
Woensdag 17-4-2019
Dinsdag 16-4-2019
Maandag 15-4-2019

Week 14: maandag 8-4-2019 t/m zondag -4-2019
Zondag 14-4-2019
Zaterdag 13-4-2019

Vrijdag 12-4-2019
Donderdag 11-4-2019
Woensdag 10-4-2019
Dinsdag 9-4-2019
Maandag 8-4-2019

Week 13: maandag 1-4-2019 t/m zondag 7-4-2019
Zondag 7-4-2019
Pokébowl hmmm

Zaterdag 6-4-2019
’s middags bakte ik pindakaaskoekjes (eindelijk eens geprobeerd) en ’s avonds aten we mosselen aan tafel hmmm yummie!

Vrijdag 5-4-2019
Shoarma

Donderdag 4-4-2019
kippebouten met spekjes, champignons, perzik, rettich, brocolli en hele simpele couscous

Woensdag 3-4-2019
Gehaktballen met wintergroenten uit de oven en parelgort

Dinsdag 2-4-2019
Pasta penne met spinazie, spekjes, champignons & Boursin

Maandag 1-4-2019
Oosterse vegaschijf met rijst, groenten, satesaus, atjar en krupuk

Maart 2019


Week 12: maandag 25-3-2019 t/m zondag 31-3-2019
Zondag 31-3-2019
Franse uiensoep deel 2 met stokbrood, camembert. We hebben een stuk gewandeld bij de Oosterplas en daarna heerlijk in het zonnetje gezeten thuis, vanmiddag.

Zaterdag 30-3-2019
Biefstukreepjes met brocolli en noodles

Vrijdag 29-3-2019
Franse uiensoep met tonijnsalade, stokbrood en camembert

Donderdag 28-3-2019
Parelgort met wintergroenten uit de oven, gebakken kipfilet met perzik

Woensdag 27-3-2019
Oosterse vegaburger met rijst, gestoomde broccoli, satésaus, atjar, krupuk en gebakken uitjes

Dinsdag 26-3-2019
Ouderwetse macaroni met sla-met-dingetjes en rode uien-pickles

Week 12: maandag 18-3-2019 t/m zondag 25-3-2019
Maandag 25-3-2019
Sla, gebakken witlof, gekookte aardappeltjes, gevuld gehaktbroodje (a la Jeroen Meus) met rode uien-pickles

Zondag 24-3-2019
Coq au vin met brocolli, gebakken aardappeltjes in ganzenvet. Oh en ’s middags bakte ik van een pak oliebollenmix een geweldig lekker rozijnen/cranberriebrood.

Zaterdag 23-3-2019
Hmmm bij de Aldi hadden ze kaasfondue en dat hadden we al heel lang niet gegeten. Met een flinke bak sla-met-dingetjes er bij, heerlijk.

Vrijdag 22-3-2019
Tomatensoep met boboli-brood (paprika met olijven).

Donderdag 21-3-2019
Andijviestamp met gehaktballen in rode wijnsaus. Saus in een kuiltje zoals ons moeders vroeger deden 😉

Woensdag 20-3-2019
Oooh deden we met de fitte ladies high tea bij de Cruqcius, jeetje wat zat ik vol! ’s avond sushi, Lief mocht er lekker het meest van eten.

Dinsdag 19-3-2019
Oosterse burger met bloemkoolcurry, rijst, atjar en krupuk

Maandag 18-3-2019
Vega-balletjes met witlofsla en gebakken aardappeltjes. ’s Middags bakte ik een lekkere tosti met uitje en tomatenketchup.

Week: 11 maandag 11-3-2019 t/m zondag 17-3-2019
Zondag 17-3-2019
Stoofvlees met spekjes en cocktailuitjes, aardappelpuree en een grote sla-met-dingetjes er bij. ’s Middags bakte ik bruine bolletjes.

Zaterdag 16-3-2019
Kip met salade Wraps met dingetjes

Vrijdag 15-3-2019
Bloemkoolsoep met blauwe kaas en olijvenstokbroodje met tonijnsalade

Donderdag 14-3-2019
Kipcajun met peer, blauwe kaas, rode uit en rijst

Woensdag 13-3-2019
Draadjesvlees met spekjes en cocktailuitjes, aardappelpuree.

Dinsdag 12-3-2019
Wintergroenten uit de oven met parelgort en vega-gehackballetjes.

Maandag 11-3-2019
Bakte ik een geweldige mooie Franse appeltaart met hazelnoten frangipane er in. En ’s avonds aten we wintergroenten uit de oven met aardappels gebakken in ganzevet en vega-schnitzel.

Week: 10 maandag 4-3-2019 t/m zondag 10-3-2019
Zondag 10-3-2019
Lief kookte kip in donker bier met witlof en aardappelpuree. Jus in een kuiltje; yummie!

Zaterdag 9-3-2019
Hmmm ouderwetse macaroni

Vrijdag 8-3-2019
Wintergroenten uit de oven met aardappelfritata (we hadden nog een stukje over) en gemarineerde varkenshaasje.

Donderdag 7-3-2019
LangsbrengIndier; kip tandoori. Was weer lekker en lang geleden dat we deze aten.

Woensdag 6-3-2019
’s middags bakte ik meergranenbolletjes (met mixmeel van de Aldi), ’s avonds aten we Aardappelfritata met sla-met-dingetjes

Dinsdag 5-3-2019
Augerbine lasagne dl 2 met sla-met-dingetjes

Maandag 4-3-2019
Aubergine lasagne dl 1 met sla

Week: 9 maandag 25-2-2019 t/m zondag 3-3-2019
Zondag 3-3-2019
Komen mijn bapa en mama Confit de canard eten! Dus aten we confit de canard met sperzieboontjes (die had ik bij de Aldi gevonden) en gebakken aardappeltjes in ganzenvet en sla-met-dingetjes erbij. Was dat even gezellig en smullen 😀

Zaterdag 2-3-2019
Pokébowl (met avocado & papaya!) hmmm

Vrijdag 1-3-2019
Homemade Tomatensoep met boboli brood uit de oven.

Februari 2019


Donderdag 28-2-2019
Haalde ik ’s ochtends groente & fruit op de markt, hibiscusthee en een nieuw theezeefje, aten we ’s avonds Venkel-gorgonzolataart met homemade tomatensoep en veldsla (eigen oogst) met dingetjes.

Woensdag 27-2-2019
LangsbrengChinees

Dinsdag 26-2-2019
Curry met gehaktballetjes rendang met spruitjes en mango in kokossaus. Witte rijst erbij.

Maandag 25-2-2019
Pasta met groenten uit de oven.

Week: 8 maandag 18-2-2019 t/m zondag 24-2-2019
Zondag 24-2-2019
Gingen we met m’n schoonouders naar het Gemeentemuseum in Den Haag (alwaar tentoonstelling van Erwin Olaf), aten thuis bij de thee een stuk verhaardagstaart, en ’s avonds maakte Lief boerenkool met worst.

Zaterdag 23-2-2019
Confit de canard dl 2 met gebakken aardappeltjes en sla

Vrijdag 22-2-2019
Bakte ik een verhaardagstaart van chocola en kersen voor mijn lief, en aten we ’s avonds hamburgers.

Donderdag 21-2-2019
Kwarkbrood gebakken en ’s avonds aten we Gehacktstucjes en parelgort met wintergroenten uit de oven. Was lekker en weer eens iets anders.

Woensdag 20-2-2019
Parelgort met wintergroenten uit de oven, falafelballetjes en tzatziki

Dinsdag 19-2-2019
Pittige stoof met bloemkoolcurry (met doperwtjes en rettich), rijst en krupuk.

Maandag 18-2-2019
Gebakken aardappels met vega-burger en sla-met-dingetjes

Week: 7 maandag 11-2-2019 t/m zondag 17-2-2019
Zondag 17-2-2019
Kipcurry met amandelen en rozijn (stond nog een bak in de vriezer), broccoli met rijst en krupuk

Zaterdag 16-2-2019
Pasta met spinazie, boursin, spekjes, champignons

Vrijdag 15-2-2019
Homemade belegde Pizza

Donderdag 14-2-2019
Bietjes met geitekaas, cocktailuitjes, spekjes en aardappeltjes, dille uit de oven.

Woensdag 13-2-2019
LangsbrengJapanner!

Dinsdag 12-2-2019
was ik naar de bijeenkomst over de Orionzone en at vooraf iets snels.

Maandag 11-2-2019
Zuurkool-salami-sambal uit de oven

Week: 6 maandag 4-2-2019 t/m zondag 10-2-2019
Zondag 10-2-2019
Visschotel uit de oven met gekookte aardappels en American coleslaw

Zaterdag 9-2-2019
Confit de canard dl 2, gebakken aardappeltjes en American coleslaw

Vrijdag 8-2-2019
Homemade Turkse pide met mosterd-preisoep, zooo lekkah!

Donderdag 7-2-2019
Ging ik met m’n zusje naar Leiden, het von Siebolthuis, alwaar een prachtige tentoonstelling! Eenmaal thuis, bestelde Lief langsbrengChinees, helemaal niet erg 😉

Woensdag 6-2-2019
Deed ik ’s ochtends Ikea met de FL en Ellen trakteerde me op een gebakje. Waren m’n schoonouders 50 jaar getrouwd, en at ik daar ook een gebakje. En daarna nog hapjes. Toen we eenmaal thuiskwamen, bakte lief een omelet. Helemaal goed zo.

Dinsdag 5-2-2019
Beenham uit de oven met gebakken aardappeltjes in ganzenvet, gestoomde brocolli met pastinaak. Lekkere combinatie!

Maandag 4-2-2019
Pasta met groenten uit de oven.

Week: 5 maandag 28-1-2019 t/m zondag 3-2-2019
Zondag 3-2-2019
Overheerlijke Pokébowl, nadat we bij het Museum voor Beeld en Geluid waren geweest, en thee hadden gedaan bij de Rekjes in Hilversum.

Zaterdag 2-2-2019
Aten we eindelijk weer eens aan tafel, mooi gedekt; confit de canard (want het blik moest bijna op!), gebakken aardappeltjes en sla-met-dingetjes. Hmmm.

Vrijdag 1-2-2019
Shoarma. En shit; de broodjes waren zo hard dat er een stuk van m’n kies afbrak!!

Januari 2019

Donderdag 31-1-2019

Woensdag 30-1-2019
Ovenschotel bietjes, spekjes, cocktailuitjes, geitekaas en aardappels

Dinsdag 29-1-2019
Varkenshaas van de klapgril met gebakken witlof en aardappelpuree

Maandag 28-1-2019
Nasi met pittige paksoi en geglaceerde spek

Week: 4 maandag 21-1-2019 t/m zondag 27-1-2019
Zondag 27-1-2019
Boerenkool met worst

Zaterdag 26-1-2019
Bakte ik overheerlijke rozijnenbollen en aten we ’s avonds royal chicken in yoghurt met brocolli en rijst

Vrijdag 25-1-2019
Snert met stokbrood

Donderdag 24-1-2019
vega-ding spinazie-feta met gebakken aardappels en wintergroenten uit de oven

Woensdag 23-1-2019
Pittige stoof met rijst, brocolli, komkommerraita en gebakken uitjes.

Dinsdag 22-1-2019
Langsbrengchinees

Maandag 21-1-2019
Boerenkool met pasta
’s Middags bakte ik aardappelbroodjes met kummel, heel goed gelukt.

Week: 3 maandag 14-1-2019 t/m zondag 20-1-2019
Zondag 20-1-2019
Aardappels uit de oven met hamlappenstoof met pruimen en wortels

Zaterdag 19-1-2019
Viscurry met boontjes en witte rijst. Lief deed er rozijnen door, dat was echt lekker tot mijn verbazing.

Vrijdag 18-1-2019
Snert met boboli broodje en ’s middags na de mf yoga bakte ik met m’n nieuwe koekjespistool Surinaamse gommakoekjes. Die waren heel lekker, maar de 2e ronde lukte niet om de koekjes uit het pistool te krijgen..

Donderdag 17-1-2019
Macaroni hmmm

Woensdag 16-1-2019
Met de fitte ladies naar Beeckestijn, en ik had in de vriezer nog stoof van hamlappen met pruimen gevonden. Lekker met wintergroenten uit de oven een gekookte aardappels.

Dinsdag 15-1-2019
Lekker bruinbrood met smida gebakken en ’s avonds aardappelfritata.

Maandag 14-1-2019
Zuurkool hadden we nog liggen, maar ik had niet zo’n zin in de standaard zuurkool met worst. Dus een nieuw recept gemaakt. Moet ’t wel nog even noteren!

Week: 2 maandag 7-1-2019 t/m zondag 13-1-2019
Zondag 13-1-2019
De snert beviel prima na deze koude, winderige dag die we in het Zaans museum en de Zaanse schans doorbrachten.

Zaterdag 12-1-2019
Beenhammetje uit de oven met sla-met-dingetjes, aardappelkroketjes. En een glaasje drambuie toe bij de thee. Nomnom, wat een fijn verhaardagscadeau van mijn zus 🙂

Vrijdag 11-1-2019
Snert met stokbrood hmmm. Ze hebben op de Spliterwtenverpakking van Hak het recept veranderd; er gaat nu meer water in. Daardoor is de soep een stuk dunner, maar wel errug lekker. Ik had zoveel gemaakt dat de hele vriezer vol zit.

Donderdag 10-1-2019
LangsbrengJapanner! Ik was de hele dag in Amsterdam geweest; naar het van Gogh museum en daarna nog even over de Albert Cuyp. Youkie gebeld, maar die was er niet, en toen kwam ik onverwacht Jolands Y. tegen, jeetje wat leuk!

Woensdag 9-1-2019
Aziatische kip met brocolli, peultjes en geroosterde pinda’s

Dinsdag 8-1-2019
Pittige polenta met tomatensaus en wintergroenten uit de oven. Er klopt toch iets niet in het polenta-recept van Hugh; als je ’t spul gaat bakken, blijft ’t aan de koekenpan kleven.

Maandag 7-1-2019
Marokkaanse rundstoofschotel met speriebonen en couscous. De couscous alleen aangemaakt met wat couscous-kruiden en een beetje gedroogde munt. Sperziebonen gestoofd. De rundstoofschotel was qua smaak heerlijk, maar het vlees niet om te hachelen. Ik had Rundbraadlappen gebruikt. Zo verschrikkelijk droog en niet om te kauwen. Helaas…
Denk dat ik ’t ooit nog eens ga proberen met lamsvlees.

Week: 1 dinsdag 1-1-2019 t/m zondag 6-1-2019
Zondag 6-1-2019
Macaroni bolognese; Lief had zin om dat te koken.

Zaterdag 5-1-2019
Broodjes bockworst, en oooh wat een brandend maagzuur ’s nachts..

Vrijdag 4-1-2019
Ik maakte veel Indische gehaktballetjes en Lief bakte er vandaag nasi bij 🙂

Donderdag 3-1-2019
Pasta met tomaten etc. uit de oven

Woensdag 2-1-2019
LangsbrengChinees!

Dinsdag 1-1-2019
Pokébowl met surimi.

Afdrukken Afdrukken