Gegeten 2018

Week: 52 maandag 24-12-2018 t/m zondag 30-12-2018
Zondag 30-12-2018
Snijboontjes met vega-balletjes, gebakken uit en champignons en aardappelkroketjes. Lief kookt, hmmm.

Zaterdag 29-12-2018
Oosterse vegaschijf met rijst, orak-arik en gebakken uitjes. Lekker.

Vrijdag 28-12-2018
Bloemkoolsoep met blauwe kaas, stokbroodje en tonijnsalade

Donderdag 27-12-2018
Kippastei deel 2 hmmmm

Woensdag 26-12-2018
2e kerstdag, heerlijk bij m’n ouders gegeten; Garnalencocktail vooraf, Paella als hoofdgerecht en tiramisu en kersenbonbon toe.

Dinsdag 25-12-2018
We sliepen uit, deden brunch met van alles en Lief kookte kippastei met nog wat sla van gister. Yummie!

Maandag 24-12-2018
Heiligen Abend, m’n schoonouders kwamen bij ons voor een etentje. Beenham met honing-mosterdsaus, aardappelkroketjes, ik had eerder veldsla uit de Paleistuin-Noord geplukt, dus hadden we ook sla-met-dingetjes erbij en haricots vertes. De Kerststol die ik eerder bakte werd helemaal oké bevonden 🙂

Week: 51 maandag 17-12-2018 t/m zondag 23-12-2018
Zondag 23-12-2018
Zaterdag 22-12-2018
Vrijdag 21-12-2018
Donderdag 20-12-2018
Woensdag 19-12-2018
Dinsdag 18-12-2018
Maandag 17-12-2018
Bakte ik de kwarkstol voor kerst, en aten we ’s avonds pasta met tomaatjes, groentjes etc uit de oven.

Week: 50 maandag 10-12-2018 t/m zondag 16-12-2018
Zondag 16-12-2018
Vissoep dl2 met broodjes bockwurst

Zaterdag 15-12-2018
Vissoep

Vrijdag 14-12-2018
Doperwtenburgers

Donderdag 13-12-2018
’s ochtends krijg ik een Beter Bed, hopelijk nog even naar de markt voor groentjes

Woensdag 12-12-2018
Beenhammetje met aardappelkroketjes en sla-met-dingetjes of zuurkool met aardappelpuree met aardappelrosti (en uitjes/champignons) en gestoomde broccoli.

Dinsdag 11-12-2018
Rijst met orak arik en vegetarische balletjes met satésaus.

Maandag 10-12-2018
Pasta met groenten uit de oven (tomaat, ui, champignons, kappertjes, salami)

Week: 49 maandag 3-12-2018 t/m zondag 9-12-2018
Zondag 9-12-2018

Zaterdag 8-12-2018
Erwtensoep met stokbrood en tonijnsalade. Een restje aardappelpuree er door is helemaal geen gek idee!

Vrijdag 7-12-2018
Eigenlijk wat we gisteren zouden eten; Wintergroenten (koolrabi, winterpeen en sjalotjes) uit de oven met varkenshaas van de klapgrill en aardappelpuree met mosterd. Hmmmm.

Donderdag 6-12-2018
Dronk ik ’s middags overheerlijke chocolademelk bij de Choco Compagnie, had daar afgesproken met Sab. Superlekker en keuzestress! ’s avonds bestelde mijn Lief LangsbrengChinees. Helaas, de loempieaa’tjes waren slap 🙁

Woensdag 5-12-2018
Sinterklaasavond; Boerenkool met worst

Dinsdag 4-12-2018
Groentesoep met zalmsalade en notenstokbroodje; ik was de hele dag naar 020 geweest en bekaf. Maar dat was gelukkig voorzien 🙂

Maandag 3-12-2018
Indische gehaktballen met rijst en orak-arik

Week: 48 maandag 26-11-2018 t/m zondag 2-12-2018
Zondag 2-12-2018
Spruitjes met spekjes, aardappelpuree

Zaterdag 1-12-2018
Pokébowl

November 2018

Vrijdag 30-11-2018
Erwtensoep met tonijnsalade

20181130_IMG_7946

Donderdag 29-11-2018
Gebakken chili-polenta met groenten uit de oven (koolrabi, wortel, sjalotjes) en tomatensaus.

20181129_IMG_7942

Woensdag 28-11-2018
Varkenshaasje van de klapgrill met knolselderij/aardappelpuree en gekaramelliseerde witlof

Dinsdag 27-11-2018
Aardappelschijfjes uit de oven met rozemarijn, gestoomde broccoli, vegetarische schnitsel met champignons en uien

Maandag 26-11-2018
Lief at brood met groente-ommelet; ik ging naar de bewonersparticipatie Orionzone… pannenkoeken vooraf.

Week: 47 maandag 19-11-2018 t/m zondag 25-11-2018
Zondag 25-11-2018
Courgettespaghetti met pastasaus

Zaterdag 24-11-2018
Viscurry met rijst

Vrijdag 23-11-2018
Erwtensoep met stokbrood en tonijnsalade

Donderdag 22-11-2018
Gehaktballen (hadden wenog in de vriezer), gekookte aardappels en pastinaakfriet uit de oven hmmm die laatste houden we erin!

Woensdag 21-11-2018
LangsbrengChinees

Dinsdag 20-11-2018
Risotto met hammetjes en champignons

Maandag 19-11-2018
Waren we 12 1/2 jaar getrouwd en kookte ik extra lekker. Puree met mosterd, kippebouten in bokbier, gekarameliseerde witlof. Hmmmm

IMG_7835

Week: 46 maandag 12-11-2018 t/m zondag 18-11-2018
Zondag 18-11-2018
Weten we nog niet

Zaterdag 17-11-2018
Homemade Erwtensoep; Lief staat een flinke pan te koken 🙂

Vrijdag 16-11-2018
Mosselen! Met lekkere sla-met-dingetjes erbij. Nog meer blij eten!

20181116_IMG_7782

Donderdag 15-11-2018
Pokébowl Hmmm. Met gekookt eitje, dragonmayonaise, Surimi sticks, black-eyed beans (hmmm lekker met gebakken uitjes er over), komkommer, geraspte wortel (die wil ik volgende keer iets mee doen, vind dit niet heel geweldig), paprikareepjes en avocado, sushirijst met dressing. Eten om blij van te worden.

20181115_IMG_7774

Woensdag 14-11-2018
Lunch bij Global Garden met de Fitte ladies! Ik had een waldkornbroodje kip teriyaki (nog nooit gegeten, maar trek in iets warms). s’ avonds aten we Oosterse schijf (vega) met rijst, komkommerraita, bloemkool-dopewtjes-snijbonen curry, krupuk en gebakken uitjes.

Dinsdag 13-11-2018
Pasta penne met tuinboontjes (eigen oogst), stukje salami, ui, champignons en boontjes. hmmm

Maandag 12-11-2018
Gekookte zuurkool met appel, gekookte aardappeltjes en Spaanse knoflook saucijzen.

Week: 45 maandag 5-11-2018 t/m zondag 11-11-2018
Zondag 11-11-2018
Na ons uitstapje, Uiltje bar met Petra en Leon, en daarna gegeten bij Novocento in de Gierstraat. Heel druk, maar lekker eten. Helemaal rozig, moe en voldaan gingen we op de fiets naar huis. Ik at met Petra samen een voorgerecht dat uit allerlei hapjes bestond, en als hoofdgerecht pizza calzone met extra erbij gevraagd salami. Piom Bino zat in gedachten; uit eten met vrienden en/of familie 😀

Zaterdag 10-11-2018
Speculaasjes bakken 🙂
Gevulde kipfilet (rode tapenade) gebakken in ontbijtspek met gestoomde sperzieboontjes en aardappel(kroketjes?)

20181110_IMG_7742

Vrijdag 9-11-2018
Hamburger Friday!
We waren naar Artis en moe toen we thuiskwamen, ik maakte speculaasdeeg in de namiddag voor morgen speculaasjes bakken.

Donderdag 8-11-2018
Met Fransje en Jackie de stad in; gelachen bij Roozen, frietjes gegeten bij zijn buren, drankje bij de Jopenkerk, was gezellig. ’s avonds maakte ik courgettespaghetti en gevulde pasta, gehakt-salami-champignonssausje erbij hmmm. Volgende keer is die pasta niet nodig!

Woensdag 7-11-2018
LangsbrengChinees!

Dinsdag 6-11-2018
Aardappelpuree met verse peterselie uit Paleistuin-Noord, varkenshaasjes van de klapgrill en gekarameliseerde witlof. Die laatste is heel simpel; olie verhitten, witlof doormidden en bitter stuk eruit snijden, heel kort even bakken en schepje bruine suiker plus een scheutje water er bij. Deksel op de pan en zachtjes laten stoven.

20181106_IMG_7712

Maandag 5-11-2018
Niet lekker! spruitjes met rijst en tempeh (die laatste was niet te vreten, sorry).

Week: 44 maandag 29-10-2018 t/m zondag 4-11-2018
Zondag 4-11-2018
Lief kookte; lekkere ouderwetse macaroni.

Zaterdag 3-11-2018
Hartig courgettebrood met mosterd en Bloemkoolsoep met blauwe kaas. We waren moe van alle indrukken van onze eerste Kunstlijn dag.

Vrijdag 2-11-2018
Bloemkoolsoep met blauwe kaas & hartig courgettebrood

Donderdag 1-11-2018
Kippastei deel 2

Oktober 2018

Woensdag 31-10-2018
Aardappelkroketjes uit de oven met komkommer-sla-met-dingetjes en een vegetarische spinazie-feta-ding.

Dinsdag 30-10-2018
Pastei van Coq-au-vin

Maandag 29-10-2018
Coq-au-vin met stokbrood

Week: 43 maandag 22-10-2018 t/m zondag 28-10-2018
Zondag 28-10-2018
Boerenkool met worst

Zaterdag 27-10-2018
Beenhammetje uit de oven, sla-met-dingetjes en aardappelkroketjes uit de oven

Vrijdag 26-10-2018
Ik bakte broodjes, kruidnotencake en ’s avonds aten we Shoarma-kool-pita

Donderdag 25-10-2018
LangsbrengChinees!

Woensdag 24-10-2018
Gehaktballen met snijboontjes en gekookte aardappels

Dinsdag 23-10-2018
Zuurkoolsalami met aardappelpuree

Maandag 22-10-2018
Risotto met salami

Week: 42 maandag 15-10-2018 t/m zondag 21-10-2018
Zondag 21-10-2018
Gingen we naar Discover Den Haag, bakte ik ’s middags Hasseltse speculaas en maakte Lief ’s avonds Pokébowl. Daarin o.a. tuinboontjes, doperwtjes en we hadden nog gember van de LangsbrengJapanner over.

Zaterdag 20-10-2018
Stoof met kruidenscones uit de oven en gestoomde spruitjes

Vrijdag 19-10-2018
LangsbrengJapanner!

Donderdag 18-10-2018
Kippepootjes met rozijnen/amandelen, bloemkoolcurry en rijst

Woensdag 17-10-2018
Ouderwetse macaroni

Dinsdag 16-10-2018
Gadogado met vegetarische ballen, tuinboontjes, doperwtjes, sperzieboontjes

Maandag 15-10-2018
Soep met tosti

Week: 41 maandag 8-10-2018 t/m zondag 14-10-2018
Zondag 14-10-2018
Geen idee want zusje F. viert verhaardag.. afgezegd, want allebei ziek 🙁

Zaterdag 13-10-2018
Kikkererwtentomatillo met kipfilet in ras el hanout

Vrijdag 12-10-2018
Pizza met homemade tomatensaus en salami

Donderdag 11-10-2018
Kikkererwtentomatillo met kipfilet in ras el hanoutGeen idee, maar ik voelde me toch ziek!

Woensdag 10-10-2018
Deden we stadswandeling met de fitte ladies en lunch bij ‘In den Schwarten Hond’. Ik kreeg een heerlijk mosterdsoepje, groot glas witte wijn en een mooi plateau met broodje bio ballen. ’s avonds Risotto met ham, champignons en sla-met-dingetjes.

Dinsdag 9-10-2018
Pasta met spaghettisaus

Maandag 8-10-2018
Stoof in bier met aardappelkroketjes en spruitjes (of sla-met-dingetjes)

Week: 40 maandag 1-10-2018 t/m zondag 7-10-2018
Zondag 7-10-2018
Kip-pastei deel 2 met sla-met-dingetjes

Zaterdag 6-10-2018
Kip-pastei deel 1 met sla-veldsla-met-dingetjes

Vrijdag 5-10-2018
Ooooh die gevulde speculaas is me toch geweldig geworden!! nomnomnom. Gebakken nadat ik op de vrijdagmarkt in Santpoort ben geweest om broodjes en kaasjes te halen voor vanavond. Bloemkoolsoep met blauwe kaas en walnoten-desemstokbrood met humus, kaasjes en olijven

Donderdag 4-10-2018
Gisteren maakte ik al het deeg voor de gevulde speculaas, deels volgens recept van Holtkamp. Moest iig een nacht in de koelkast om te trekken. ’s avonds aten we Pittige stoof met bloemkoolcurry en de overgebleven nasi van gisteren.

Woensdag 3-10-2018
LangsbrengChinees!

Dinsdag 2-10-2018
Gadogado-achtig met vegaballen en sperzieboontjes

Maandag 1-10-2018
Rösti-shoarma-sperziebonenschotel uit de oven

September 2018

Week: maandag 24-9-2018 t/m zondag 30-9-2018
Zondag 30-9-2018
Pasta met homemade pastasaus, lief staat heerlijk te koken

Zaterdag 29-89-2018
Kip in bier met krieltjes en spruitjes

Vrijdag 28-9-2018
# Kikkererwten tomatillo curry met kipfilet

Donderdag 27-9-2018

Woensdag 26-9-2018
# Aardappelfritata met champignons, sla-met-dingetjes

Dinsdag 25-9-2018
# Geroosterde groenten, doperwtenburger, rijst

Maandag 24-9-2018
# Pasta tomaten, salami, champignons

Week 38: maandag 17-9-2018 t/m zondag 23-9-2018
Zondag 23-9-2018
Pokébowl met black eyed beans, surimi, radijs, en nog zo het een en ander. Zin in.

Zaterdag 22-9-2018
Boerenkool met worst, spekjes en zuur. Yeah, het is voor het eerst sinds tijden dat het echt regent, de herfst is vandaag begonnen, Happy Autumn Equinox 🙂

Vrijdag 21-9-2018
Croque monsieur met witlof, cheddar en zoute ham, een recept van Jeroen Meus bij Dagelijkse Kost.

Donderdag 20-9-2018
Homemade bouillon en daarmee soep met ballen gemaakt, beschuitjes kaas erbij en appelmoes met kaneel. De dokter zei buikgriep en eet waar je zin in hebt.

Woensdag 19-9-2018
Lief maakte gadogado, ik voelde me helemaal niet lekker (buikpijn etc. en wilde eigenlijk ’t liefst in bed liggen) en had geen zin in eten.. 3 hapjes.

Dinsdag 18-9-2018
Oh jeee… ik was de hele dag naar Artis, daarna naar zusjess tuin, terugrijden met Lief. Dus moe, en we wilden wel wat bestellen. Lief zag vorige week ergens dat je Pokébowl kon bestellen. Goed idee om dat nu eens te proberen. Dat bleek dus een heel slecht idee.

Pokébowl is een koude schotel. Als je daar ANDERHALFUUR op moet wachten, dan klopt er werkelijk iets niet. Nooit meer daar bestellen dus. Echt zo vreselijk jammer, maar ook een hele sneue afsluiting van een superfijne dag…

Maandag 17-9-2018
Ouderwetse macaroni met ham en kaas en gurkenviertel. Lief kookte. Ik had voor 3 dagen boodschappen gehaald.

Week 37: maandag 10-9-2018 t/m zondag 16-9-2018
Zondag 16-9-2018
Pasta met peterselie-pesto, gewokte spinazie en vega spinazie/fetaballetjes

Zaterdag 15-9-2018
Aardappelkroketjes met American coleslaw en kipvleugeltjes uit de oven.

Vrijdag 14-9-2018
Mosterdsoep met frutti’s

Donderdag 13-9-2018
Hamlappenstoof met aardappelkroketjes en sperzieboontjes

Woensdag 12-9-2018
Pasta met spinazie, boursin, champignons en spekjes. Hmm dat was lang geleden!

Dinsdag 11-9-2018
Aangezien er zoveel peterselie in de Paleistuin-Noord groeit, bedacht ik Peterselie-pesto te maken en invriezen in blokjes. Dat gaat overigens prima. Recept gebruikt van een mix, maar met olijfolie, verschillende noten (die had ik nog in huis). En ’s avonds aten we gebakken gele bolcourgette met gebakken aardappeltjes en bbq-worstjes

Maandag 10-9-2018
Royal chicken curry met gewokte groene kool en rijst

Week 36: maandag 3-9-2018 t/m zondag 9-9-2018
Zondag 9-9-2018
Viscurry met rijst

Zaterdag 8-9-2018
Hmmm Mossels!

Vrijdag 7-9-2019
Vakantie, eenmaal thuis willen wij LangsbrengChinees!

Donderdag 6-9-2018
Vakantie, pannenkoeken met groentesoep

Woensdag 5-9-2018
Vakantie, we aten een soort van geïmproviseerde roti..

Dinsdag 4-9-2018
Vakantie, Aardappels uit de oven, American coleslaw en bbq worstjes

Maandag 3-9-2018
Vakantie, Bloemkool-doperwtjes curry met rijst, Indische gehaktballetjes & een gekookt ei

Week 35: maandag 27-8-2018 t/m zondag 2-9-2018
Zondag 2-9-2018
Vakantie, we namen mee onze verse tomaatjes uit eigen tuin! Lief maakte pasta met homemade tomatensaus, echt zo superlekker!

Zaterdag 1-9-2018
Op vakantie en we eten Tonijnsalade met vissoep en stokbrood

Augustus 2018

Vrijdag 31-8-2018
Vakantie!
We gingen op reis en namen mee… gestoofde hamlappen en aten daarbij gebakken aardappeltjes met gewokte courgette.

Donderdag 30-8-2018
Ik bakte 16 sandwichen/kadetjes om morgen mee te kunnen nemen. Dat is best wat werk, dus aten we ’s avonds Shoarma-kool hmmm, we hebben vakantie en moeten vanavond inpakken.

Woensdag 29-8-2018
Op de tuin bij zusjess, was Sien net pannekoeken met spek aan het bakken! Wat een gelukkie 🙂 ’s avonds thuis makkelijk koken, rijst met boontjes en vega-ballen met satésaus

Dinsdag 28-8-2018
Had ik m’n potjes uitgezocht, maakte de 1e lading sierkwee-gelei en aten we ’s avonds simpele pasta.

Maandag 27-8-2018
Pasta tomatenschotel uit de oven

Week 34: maandag 20-8-2018 t/m zondag 26-8-2018
Zondag 26-8-2018
Gingen we naar het Cruquius museum en kookte mijn Lief gewokte kipfilet met groente en rijst.

Zaterdag 25-8-2018
Echt… helemaal kwijt!

Vrijdag 24-8-2018
Vissoep met stokbroodje met tonijnsalade

Donderdag 23-8-2018
Gevulde bolcourgette met sla

Woensdag 22-8-2018
Kon ik vanmiddag Pluisje weer ophalen bij de DA in S’poort Noord, aten we LangsbrengJapanner.

Dinsdag 21-8-2018
Hmmm gestoofde hamlappen met pruimen, aardappelkroketjes en sperzieboontjes.

Maandag 20-8-2018
Vegaballen met gestoomde boontjes, rijst en satésaus

Week 33: maandag 13-8-2018 t/m zondag 19-8-2018
Zondag 19-8-2018
Gingen we naar het museum de Zwarte Tulp in Lisse en maakte mijn Lief Chickencurry dl 2 met rijst en peultjes.

Zaterdag 18-8-2018
Hadden we een afspraak met Wim op het Paleis Noordeinde in ’s Gravenhage, deden na het bezoek een drankje bij Bodega de Posthoorn en eenmaal thuis aten we sla met dingetjes, hammetje uit de oven evenals geroosterde aardappeltjes met rozemarijn uit de oven.

Vrijdag 17-8-2018
Pizza

Donderdag 16-8-2018
’s Ochtends was ik met Marianna op het strand van Z’voort, en ’s middags kookte ik Royal Chicken Curry met rijst en bloemkool.

Woensdag 15-8-2018
Pasta met tomaatjes, serranoham en courgette

Dinsdag 14-8-2018
Pluis is ziek. Wij eten LangsbrengChinees!

Maandag 13-8-2018
Gewokte groenten met rijst en bbq worstjes

Week 32: maandag 6-8-2018 t/m zondag 12-8-2018
Zondag 12-8-2018
Groentesoep met ballen en kadetjes met bockworsten

Zaterdag 11-8-2018
Bakte ik ’s ochtends Sandwiches/Kadetjes en gingen we in de middag naar Annemiek en Eef en aten daar op de patio lamsschenkel 🙂

Vrijdag 10-8-2018
Eindelijk regen vandaag! We eten soep met een broodje.

Donderdag 9-8-2018
Vega-ballen met rijst, krupuk, bloemkoolcurry en gebakken uitjes.

Woensdag 8-8-2018
LangsbrengChinees!

Dinsdag 7-8-2018
BBQ-worstjes met couscous en courgettekoekjes. Die laatste maak ik niet meer op deze manier.

Maandag 6-8-2018
Salade gerookte kip

Week 31: maandag 30-7-2018 t/m zondag 5-8-2018
Zondag 5-8-2018
Eten we bij m’n schoonouders 🙂

Zaterdag 4-8-2018
Doperwtenburgers en keken we Jurassic world deel? Heerlijk eten, heerlijke film.

Vrijdag 3-8-2018
Shoarma-kool hmmm

Donderdag 2-8-2018
In de namiddag kwam Sab langs met een borrelplankje om gezellig samen bij te praten, en ’s avonds aten we wasabi-saus (iets te veel yoghurt) met viskoekjes. Die laatsten hebben weleens lekkerder gesmaakt. En daarbij geroosterde paprika’s, venkel & courgette (uit eigen moestuin), ik was ’s ochtends naar de markt geweest en had groenten meegenomen. 2 bloemkolen liggen nog in de la voor volgende week 🙂

IMG_6481

Woensdag 1-8-2018
Thai egg tomaatjes uit de oven met zeezout en oregano, courgettelinten gebakken met ui en knoflook, serranoham meegebakken op het laatst. Spaghetti er bij, superlekker!
IMG_6473

Juli 2018

Dinsdag 31-7-2018
Aardappelschijfjes uit de oven met rozemarijn, sla met eetbare bloempjes, vegetarische schnitsel met champignons en uien
IMG_6466 IMG_6464

Maandag 30-7-2018
Glasnoodles met gemarineerde aubergine met peultjes en carabinieri worstjes

Week 30: maandag 23-7-2018 t/m zondag 29-7-2018
Zondag 29-7-2018
Doen we biertje wijntje bij mijn ouders, kunnen haast niet wegkomen, maar wel even thuis eten.. Indische gehaktballetjes met homemade atjar, krupuk, boontjes en rijst. Comfortfood.

Zaterdag 28-7-2018
Rond borreltijd heerlijke frutti’s op ons zonneterras, en daarna eten we binnen, wraps met dingetjes.

Vrijdag 27-7-2018
Snikkieheet vandaag, we eten vissoep met bobbolibroodjes

Donderdag 26-7-2018
Salade gerookte kip

Woensdag 25-7-2018
Gebakken aardappeltjes met rozemarijn uit de oven, gegrilde courgette en aubergine met serranoham en walnoten

IMG_6398

Dinsdag 24-7-2018
Yoghurtbroodjes (dat moet beter kunnen…), met mini-doperwtenburgers, knoflooksaus en sla met geitenkaas en tomaatjes #uiteigenmoestuin

Maandag 23-7-2018
Gevulde gele bolcourgettes met gehakt, sla met geitenkaas en tomaatjes #uiteigenmoestuin

Week 29: maandag 16-7-2018 t/m zondag 22-7-2018
Zondag 22-7-2018
Viscurry met boontjes en rijst.

Zaterdag 21-7-2018
Eten we binnen! Genoeg van buiten even, bloemkoolsoep met blauwe kaas en kaasjes, olijven en stokbrood. Yummie.

Vrijdag 20-7-2018
Ik heb echt geen idee!

Donderdag 19-7-2018
Lunch met Sab bij Sientje, Sla-met-dingetjes, aardappeltjes met rozemarijn uit de oven en bbq-worstjes van de klapgrill. Het blijft warm en we eten nog dagelijks buiten.

Woensdag 18-7-2018
Ik bottelde 4 flesjes appelazijn, bakte een bierbroodje in de römertopf (nog steeds experimenteel), en ’s avonds aten we Sushi!

Dinsdag 17-7-2018
Gevulde gele bolcourgettes met rijst en tomatensausje (dat was een prima combi!). De bolcourgettes dit keer gevuld met broodkruimels, courgette, ui & knoflook en geitenkaas, ei, dille en walnoten

Maandag 16-7-2018
Couscous met bbq-worstjes van de klapgrill

Week 28: maandag 9-7-2018 t/m zondag 15-7-2018
Zondag 15-7-2018
Deden we een dagje uit naar de Hortus in Leiden en aten we simpel bij thuiskomst; soep met broodjes bockworst.

Zaterdag 14-7-2018
Lief had zin om te koken; Kipsaté met rijst, boontjes, atjar, gebakken uitjes en krupuk. Hmmmm

Vrijdag 13-7-2018
Ging ik naar de markt in S’poort en bracht ik kaasjes en dingetjes mee, aten we gele paprikasoep (yummie) met frutti’s in de Paleistuin-Noord.

Donderdag 12-7-2018
Sla met witte minikomkommer, muizenmeloentjes uit eigen moestuin, coq au vin & stokbrood, heerlijk buiten eten.

Woensdag 11-7-2018
Pizzabroodje met vissoep

Dinsdag 10-7-2018
Bloemkoolcurry met doperwtjes, komkommerraita, rijst en pittige stoof

Maandag 9-7-2018
Bakte ik een bierbroodje in de romertopf (experiment), en had ineens vreselijke trek in coq au vin. Olijvenstokbrood er bij, yummie.

Week 27: maandag 2-7-2018 t/m zondag 8-7-2018
Zondag 8-7-2018
Vissoep. Ik was naar de verjaardag van m’n zus, en Jeroen naar die van z’n mama.

Zaterdag 7-7-2018
Gevulde gele bolcourgettes met rijst en sla

Vrijdag 6-7-2018
Hamburgerfriday!

Donderdag 5-7-2018
Gebakken Gnocchi met hamblokjes, blauwe kaas & tuinboontjes

Woensdag 4-7-2018
Salade gerookte kip en aardappelsalade en een restje sla-met-dingetjes

Dinsdag 3-7-2018
Was ik in 020 naar de kapper, albert cuyp en op de tuin geweest, aten we LangsbrengChinees

Maandag 2-7-2018
Bloemkoolsoep met pizza en aardappelsla. We moesten vroeg eten aangezien hier om 20.00 uur een afspraak met twn over huur.

Week 26: maandag 25-6-2018 t/m zondag 1-7-2018
Zondag 1-7-2018
Sla met dingetjes, aardappelsla, gekookt eitje erbij en bbq-worstjes van de klapgrill

Juni 2018

Zaterdag 31-6-2018
Bloemkoolsoep met pizzabroodjes en aardappelsla

Vrijdag 30-6-2018
Zeebaars uit de oven!

Donderdag 29-6-2018
Bloemkoolsoep met blauwe kaas en een kant-en-klaar pizzabroodje van de markt in S’poort

Woensdag 27-6-2018
Salade gerookte kip

Dinsdag 26-6-2018
Maandag 25-6-2018

Week 25: maandag 18-6-2018 t/m zondag 24-6-2018
Zondag 24-6-2018
Zaterdag 23-6-2018
Vrijdag 22-6-2018

Donderdag 21-6-2018
Kruidige bierkip met Marokkaanse Paprikarub

Woensdag 20-6-2018
Dinsdag 19-6-2018

Maandag 18-6-2018
Vege-oosterse schijf met rijst, gestoomde boontjes, satésaus en atjar tjampoer

Week 24: maandag 11-6-2018 t/m zondag 17-6-2018
Zondag 17-6-2018
Groentesoep met tosti’s

Zaterdag 16-6-2018
Mijn Lief maakte zelf pizza!

Vrijdag 15-6-2018
Groentesoep met ballen en groenteloempia’s

Donderdag 14-6-2018
Bloemkoolsalade met garnalen en noodles

Woensdag 13-6-2018
Pasta pesto met sla-met-dingetjes. Simpel maar lekker.

Dinsdag 12-6-2018
Sushi ipv abdijkaastaart en sla. Ik was een beetje moe na een leuke dag met Thamar en de hondjes.

Maandag 11-6-2018
Pittige stoof met rijst en sperzieboontjes en wat tuinboontjes 1e oogst 🙂

Week 23: maandag 4-6-2018 t/m zondag 10-6-2018
Zondag 10-6-2018

Zaterdag 9-6-2018
Komen Petra en Leon eten en pakken we de klapgrill erbij 🙂

Vrijdag 8-6-2018

Donderdag 7-6-2018
Sperzieboontjes waren in de aanbieding, ik had nog een half zakje krieltjes liggen die begonnen uit te lopen, en warm weer dus… lauwwarme boontjessalade met spekjes.

Woensdag 6-6-2018
Kotopoule stifado deel 2

Dinsdag 5-6-2018
Kotopoule stifado met sla. Stifado volgens recept van Nicoletta, maar dan met 4 kippenbouten. Handig voor warm weer en 2 dagen eten. Volgende keer doe ik de snacktomaatjes er los bij ipv in de sla-met-dingetjes

Maandag 4-6-2018
Pittige komkommersalade met Garnalencurry. De recepten moet ik nog opschrijven, maar het was lekker, hoewel de garnalencurry ook wat meer pit had mogen hebben. Stokbrood zat er ook bij.

Week 22: maandag 28-5-2018 t/m zondag 3-6-2018
Zondag 3-6-2018
Zaterdag 2-6-2018

Vrijdag 1-6-2018
Terug van vakantie;
LangsbrengChinees! Dit keer een ander menu genomen, ik vond het veel lekkerder.

Mei 2018

Donderdag 31-5-2018
Nasi deel 2

Woensdag 30-5-2018
Nasi met het andere deel van de chipolataworstjes

Dinsdag 29-5-2018
Groentesoep met pannenkoeken!

Maandag 28-5-2018
Aardappels uit de oven met chipolataworstjes en sla-met-dingetjes

Week 21: maandag 21-5-2018 t/m zondag 27-5-2018
Zondag 27-5-2018
Bakte ik in de na-middag bruine bolletjes, en aten we pittige stoof met rijst, komkommerraita en sperzieboontjes. Altijd even wennen in een nieuwe omgeving met andere keuken.

Zaterdag 26-5-2018
Boodschappen halen in de Mesdagh group (voorheen Carrefour) in Hamoir. Opvallend dat groente en fruit zo duur is, ook brood, bier en wijn duurder dan bij ons. Maar we aten shoarma-kool, want die hadden we uit de vriezer meegenomen.

Vrijdag 25-5-2018
Gingen we op vakantie en nemen mee: Fritata met groentesoep met ballen. Waren we wel aan toe na 6 uur rijden!

Donderdag 24-5-2018
Woensdag 23-5-2018
Dinsdag 22-5-2018
Maandag 21-5-2018

Week 20: maandag 14-5-2018 t/m zondag 20-5-2018
Zondag 20-5-2018
BBQ bij mijn ouders, dat was een echte 🙂

Zaterdag 19-5-2018
Vlaamse kip in Leffe

Vrijdag 18-5-2018
Bloemkoolsoep met stokbroodjes en tonijnsalade

Donderdag 17-5-2018
LangsbrengChinees!

Woensdag 16-5-2018
Bloemkoolsalade met garnalen en noodles

Dinsdag 15-5-2018
Indiase kipcurry met gewokte spitskool en atjar ketimoen

Maandag 14-5-2018
Auberginelasagne dl 2 met salade

Week 19: maandag 7-5-2018 t/m zondag 13-5-2018

Zondag 13-5-2018
Auberginelasagne

Zaterdag 12-5-2018

Vrijdag 11-5-2018
Kippensoep deel 2 met abdijkaastaart

Donderdag 10-5-2018
Vandaag is het 10 graden kouder dan de afgelopen 2 weken, we hadden zin in iets verwarmends; Homemade kippensoep met Sesambollen met gerookte zalm en roomkaas

Woensdag 9-5-2018
Lauwwarme peultjes salade met gebakken spekjes

Dinsdag 8-5-2018
te moe om te koken; Sushi!

Maandag 7-5-2018
Kipvleugeltjes uit de oven met couscous.

Week 18: maandag 30-4-2018 t/m zondag 6-5-2018
Zondag 6-5-2018
Groentesoep dl 2

Zaterdag 5-5-2018
Beenham met aardappelkroketjes en sla-met-dingetjes

Vrijdag 4-5-2018
Groentesoep met stokbrood en humus

Donderdag 3-5-2018
Kipcurry met rijst

Woensdag 2-5-2018
Bietenschotel uit de oven
20180502_IMG_5281

Dinsdag 1-5-2018

April 2018

Maandag 30-4-2018

Week 17: maandag 23-4-2018 t/m zondag 29-4-2018

Zondag 29-4-2018
Zaterdag 28-4-2018

Vrijdag 27-4-2018
Koningsdag! Shoarma-kool of Hamburgerfriday. Maar ik denk die eerste. Misschien zelf pitabroodjes bakken weer eens.

Donderdag 26-4-2018
Pasta met spinazie-champignons-kaas-spekjes

Woensdag 25-4-2018
gadogado met vegetarische gehaktballetjes, peultjes/snijboontjes/haricots en rijst

Dinsdag 24-4-2018
Mexicaanse wraps met dingetjes

Maandag 23-4-2018
Aardappelkroketjes/ovenfriet met geroosterde paprikasalade en bbq worstjes.

Week 16: maandag 16-4-2018 t/m zondag 22-4-2018
Zondag 22-4-2018
Groentesoep met ballen en plaattaart met venkel en blauwe kaas dl 2

Zaterdag 21-4-2018
Groentesoep met ballen en plaattaart met venkel en blauwe kaas

Vrijdag 20-4-2018
Hamburgerfriday!

Donderdag 19-4-2018
Couscous met gemarineerde kipvleugeltjes uit de oven

Woensdag 18-4-2018
Lauwwarme boontjessalade (sperzieboontjes, peultjes) met krieltjes en salami

Dinsdag 17-4-2018
Gewokte groente met rijst en falaffelballetjes. De falaffel van Vivera is eigenlijk niet lekker. Ze hebben iets aan het modelletje veranderd, en iets aan de inhoud, maar het smaakt altijd nét niet. Jammer dat ik 2 pakken heb gehaald..

Maandag 16-4-2018
Gemarineerde aubergine met mie, peultjes & salami

Week 15: maandag 9-4-2018 t/m zondag 15-4-2018
Zondag 15-4-2018
Biefstukreepjes met mie, aubergine etc.

Zaterdag 14-4-2018
Lekker Indisch! Rijst met piendang telor, Indische gehaktballen, atjar tjampoer, en gewokte spitskool.

Vrijdag 13-4-2018
Shoarma met spitskool, rode-hete saus en knoflooksaus.

Donderdag 12-4-2018
Aardappelkroketjes met beenham uit de oven en broccoli

Woensdag 11-4-2018
Spaghetti bolognaise

Dinsdag 10-4-2018
Andijviestamp met braadworst. Die laatste hadden we nog in de vriezer zitten, en die willen we een beetje leeg-eten.

Maandag 9-4-2018
Oosterse vegaburger met satésaus, rijst en peultjes & broccoli

Week : maandag -4-2018 t/m zondag -4-2018
Zondag 8-4-2018
rijst met lamscurry, gekookt eitje, komkommerraita en peultjes

Zaterdag 7-4-2018
aardappelkroketjes met American cole-slaw en kipkluifjes uit de oven

Vrijdag 6-4-2018
Vissoep met stokbrood en tonijnsalade

Donderdag 5-4-2018
Indische gehaktballen met gewokte peultjes en mie

Woensdag 4-4-2018
Risotto met champignons, peultjes en gebakken spekjes

Dinsdag 3-4-2018
Zuurkool met salami uit de oven

Maandag 2-4-2018
Salade gerookte kip

Zondag 1-4-2018
Aardappelkroketjes met gele courgette en varkenshaas met gebakken champignons

Maart 2018

Week 12: maandag 19-3-2018 t/m zondag 25-3-2018
Zondag 25-3-2018
Sticky chicken met rijst en gewokte snijboontjes

Zaterdag 24-3-2018
Vissoep met tonijnsalade en eiersalade

Vrijdag 23-3-2018
Hamburgerfriday!

Donderdag 22-3-2018
Aubergine-lasagne deel 2

Woensdag 21-3-2018
Geen idee

Dinsdag 20-3-2018
Aubergine-lasagne met sla-met-dingetjes

Maandag 19-3-2018
Gadogado met bloemkool, snijboontjes, vega-balletjes en satésaus.

Week 11: maandag 12-3-2018 t/m zondag 18-3-2018
Zondag 18-3-2018
Zalm van de klapgrill met aardappelkroketjes en gebakken venkel met ui en knoflook

Zaterdag 17-3-2018
Indische gehaktballen met Indische bloemkool, rijst, atjar en komkommerraita. Hmmm comfortfood

Vrijdag 16-3-2018
Erwtensoep met broodjes bockworst

Donderdag 15-3-2018
Draadjesvlees met spekjes en cocktailuitjes, aardappelkroketjes en gestoomde brocolli. ’s Middags maakte ik een citroentaart met vernieuwd recept; experiment gelukt.

Woensdag 14-3-2018
LangsbrengChinees!

Dinsdag 13-3-2018
Aardappelpuree met gehaktballen en broccoli

Maandag 12-3-2018

Week 10: maandag 5-3-2018 t/m zondag 11-3-2018
Zondag 11-3-2018
Soep met homemade pizza

Zaterdag 10-3-2018
Kaasfondue met salade me stokbrood

Vrijdag 9-3-2018
Pizza

Donderdag 8-3-2018
Kipsaté nasi en vega loempia’s

Woensdag 7-3-2018
Macaroni met ham

Dinsdag 6-3-2018
Witlof in donker bier, gehaktballen met stoofsaus en pruimen en aardappelpuree

Maandag 5-3-2018
Kipcajun peer blauwe kaas, rode uit en rijst

Week 9: maandag 26-2-2018 t/m zondag 4-3-2018
Zondag 4-3-2018
Zalm van de klapgrill, aardappelkroketjes en gestoomde broccoli met een gebakken uitje en knof. Sausje erbij, yummie!

Zaterdag 3-3-2018
Erwtensoep met stokbrood en eiersalade, na een dag behangen ging dat er wel in.

Vrijdag 2-3-2018
Pasta met spinazie (vooral veel hmmm), boursin, champignons en spekjes. Lief kookte, hij had een vrije dag vandaag en we gingen samen een nieuwe lamp boven de eettafel in elkaar knutselen. Gelukt!

Donderdag 1-3-2018
Deed ik een broodexperiment, wat niet lekker uitpakte (zo wat was dat zuuuuur), bakte kikkererwtenpannenkoekjes voor bij de gehakt-curry schotel met patak. Zo’n lekkere combi is dat.

Februari 2018

Woensdag 28-2-2018
LangsbrengChinees!

Dinsdag 27-2-2018
Boerenkool met worst. Mag best met dit ijskoude winterweer.

Maandag 26-2-2018
Hadden we nog een klein beetje stoof over en saus van gisteren, haalde ik er twee kippebouten bij en nog wat aardappelkroketjes en boontjes, helemaal top.

Week 8: maandag 19-2-2018 t/m zondag 25-2-2018
Zondag 25-2-2018
Belgische stoofpot met donker bier, aardappelkroketjes en gestoomde boontjes; m’n schoonouders te gast.

Zaterdag 24-2-2018
Overheerlijke Pokébowl met vis. Dat sausje is best wel heftig…

Vrijdag 23-2-2018
Aubergine-lasagne deel 2 met mosterdsoep. Die laatste nog niet eerder zelfgemaakt, maar het is eigenlijk makkelijk en superlekker. Alleen de hoeveelheid slagroom vind ik zelf enigszins overdreven. Volgende keer maar eens kijken hoe dat anders kan.

Donderdag 22-2-2018
Sushi!

Woensdag 21-2-2018
Aubergine-lasagne deel 1

Dinsdag 20-2-2018
Visschotel a la Menno Nicolai

Maandag 19-2-2018
Gehaktballen met dille, sperzieboontjes, spruitjes, gegrilde paprika en rijst.

Week 7: maandag 12-2-2018 t/m zondag 18-2-2018
Zondag 18-2-2018
Viscurry met rijst 🙂

Zaterdag 17-2-2018
Zalm van de klapgrill met aardappelkroketjes en gebakken venkel-ui.

Vrijdag 16-2-2018
Erwtensoep met stokbrood en zalmsalade

Donderdag 15-2-2018
Rijst met lamscurry met naanbrood en brocolli

Woensdag 14-2-2018
Pittige spruitjes met rijst en vegetarische gehaktballetjes

Dinsdag 13-2-2018
LangsbrengChinees!

Maandag 12-2-2018
Boerenkool met worst

Week 6: maandag 5-2-2018 t/m zondag 11-2-2018
Zondag 11-2-2018
Knolselderijsoep met focaccia. Zelf kan ik ze lekkerder maken, maar geen fut en zin deze week. Dan maar de aanbieding…

Zaterdag 10-2-2018
Reden we vanochtend eerst naar Santpoort om snel supermarktboodschappen te doen, en daarna door naar Tel in IJmuiden. Mijn Lief haalde voor heel veel keer vis eten, vanavond eten we iig zalm van de klapgrill met aardappelkroketjes uit de oven en American coleslaw. We hadden een k-week, fijn vandaag een beetje comfort-food.

20180210_IMG_4179

Vrijdag 9-2-2018
Shoarma-kool-pita met rode en witte saus. Die laatste twee zal ik eens opschrijven binnenkort!

Donderdag 8-2-2018
Bietjes-ovenschotel

Woensdag 7-2-2018
Macaroni met hamblokjes, stukjes salami, een macaroni pakket, extra paprika en geraspte kaas. 2 tl macaroni mix. Natuurlijk Heinz tomatenketchup erbij, precies genoeg voor 2 🙂

Dinsdag 6-2-2018
Kip cajun met peer, rode ui en blauwe kaas uit de oven, rijst erbij hmmmm, schoon op!

Maandag 5-2-2018
Sperzieboontjes, doperwten en snijboontjes met rijst, vegetarische gehaktballetjes, atjar en gebakken uitjes en satésaus.

Week 5: maandag 29-1-2018 t/m zondag 4-2-2018
Zondag 4-2-2018
Lamscurry met rijst en sperzieboontjes. Ondertussen keken we nog een aflevering van the Crown.

Zaterdag 3-2-2018
Erwtensoep (nog in de vriezer) en ik bakte weer eens een Turkse pide. Dat was lang geleden. Met humus 🙂

Vrijdag 2-2-2018
Poké bowl met avocado, gemarineerde spek en andere dinges

Donderdag 1-2-2018
Bakte ik die prachtige tulbandjes om morgen te kunnen tracteren op de sportschool na de yoga. Mama kwam ’s middags langs om iets op te halen en een kopje thee te drinken. Maar vanwege die Bloedmaan vannacht ging het met m’n regels mis, en bestelde mijn lief LangsbrengChinees, want ik kon van de pijn geen stap meer verzetten.

Januari 2018

Woensdag 31-1-2018
’s middags met Irene en Joke naar de action, nadat we met de fitte ladies koffie dronken bij Eig&Wijs. Is gewoon een feestje. Ik haalde 12 kleine tulbandvormpjes van siliconen, daar hadden zusje F. en ik het eerder al over gehad. ’s Avonds aten we spruitjes uit eigen tuin met Vlaamse stoof (nog in de vriezer), en aardappelkroketten.

Dinsdag 30-1-2018
Aardappelfritata met paprikasalade

Maandag 29-1-2018
Kipcajun met peer, rode ui, blauwe kaas, VENKEL, en rijst

Week 4: maandag 22-1-2018 t/m zondag 28-1-2018
Zondag 28-1-2018
Bakte ik een overheerlijke Griekse yoghurtcake, m’n schoonouders kwamen ’s middags op de thee en ’s avonds aten we Mosselen met stokbrood en sla.

Zaterdag 27-1-2018
Lief haalde 2 kilo lamsvlees bij de Turk, we aten heerlijke lamscurry met rijst en sperzieboontjes (die ik donderdag op de markt haalde). Helaas werd hij snotterdesnotter tijdens het koken; we vermoeden een flinke allergische reactie op de gemalen gember…

Vrijdag 26-1-2018
Pittige tomatensoep met Turkse pide

Donderdag 25-1-2018
Gegratineerde groenten met sla-met-dingetjes

Woensdag 24-1-2018
Zuurkool sambal-salami uit de oven

Dinsdag 23-1-2018
Chinees met snijbonen, vegetarische gehaktballetjes en satésaus

Maandag 22-1-2018
Pokébowl met garnalen

Week 3: maandag 15-1-2018 t/m zondag 21-1-2018
Zondag 21-1-2018
Bietjesstamppot met feta, rucolla en cocktailuitjes gebakken in balsamico-azijn

Zaterdag 20-1-2018
Beenham uit de oven met aardappelkroketjes en sla-met-dingetjes.

Vrijdag 19-1-2018
Erwtensoep met stokbrood, humus en een kaasje.

Donderdag 18-1-2018
Gehakt-pasta-boerenkool schotel uit de oven (nog beschrijven)

Woensdag 17-1-2018
Vlaamse stoof met aardappelkroketten en doperwtjes

Dinsdag 16-1-2018
LangsbrengChinees!

Maandag 15-1-2018
Aardappelfrittata met champignons

Week 2: maandag 8-1-2018 t/m zondag 14-1-2018
Zondag 14-1-2018
glasnoodles met peultjes, brocolli en geroosterde pinda’s

Zaterdag 13-1-2018
Erwtensoep. Lief kookte een weeshuispan vol, dus de vriezer zit nu ook vol.

Vrijdag 12-1-2018
Broodje worst met heerlijke tomaten-groentensoep. Ik was de hele dag met Belinda op pad geweest en had ’s middags een middel friet gegeten. Dat was te veel!

Donderdag 11-1-2018
Beenham uit de oven met ouderwetse zuurkool en gebakken krieltjes in ganzenvet. Die laatste hebben we nog over van de confit de canard.

Woensdag 10-1-2018
Sambal spruitjes (heb ik die al ergens opgeschreven?) met pittige stoof, witte rijst en een oosterse vegaschijf. Yummie!

Dinsdag 9-1-2018
LangsbrengIndier! Anderhalf uur wachten, dit al voor de 2e keer bij New Delhi bij de Krugerkade. Had ik op ze gestemd, maar dat doe ik nooit meer… hoewel de maaltijd heerlijk is, geen voldoende voor dit restaurant als het gaat om langsbrengen.

Maandag 8-1-2018
Andijviestamp met gehaktballen in tomatensaus

Week 1: maandag 1-1-2018 t/m zondag 7-1-2018
Zondag 7-1-2018
Salade gerookte kip

Zaterdag 6-1-2018
Vlaamse stoof met aardappelkroketjes, dophertjes en dooie muizen.

Vrijdag 5-1-2018
Hieperdepiep hoeraaa, we aten sushi van de LangsbrengJapanner 🙂

Donderdag 4-1-2018
Kipcajun met peer, rode ui, blauwe kaas en rijst

Woensdag 3-1-2018
rijst met vega balletjes met satésaus, sperziebonen en bloemkool. Eitje bij 🙂

Dinsdag 2-1-2018
Gebakken Gnocchi met ham, blauwe kaas, courgette en doperwtjes

Maandag 1-1-2018
Jeetjes wat een koeiendag had ik! Niet vooruit te branden, niet lekker, branderige ogen etc. Veel te laat naar bed; kan er niet meer tegen! LangsbrengChinees werd het.

Afdrukken Afdrukken