Gegeten 2018

Mei 2018

Donderdag 17-5-2018
LangsbrengChinees!

Woensdag 16-5-2018
Bloemkoolsalade met garnalen en noodles

Dinsdag 15-5-2018
Indiase kipcurry met gewokte spitskool en atjar ketimoen

Maandag 14-5-2018
Auberginelasagne dl 2 met salade

Week 19: maandag 7-5-2018 t/m zondag 13-5-2018

Zondag 13-5-2018
Auberginelasagne

Zaterdag 12-5-2018

Vrijdag 11-5-2018
Kippensoep deel 2 met abdijkaastaart

Donderdag 10-5-2018
Vandaag is het 10 graden kouder dan de afgelopen 2 weken, we hadden zin in iets verwarmends; Homemade kippensoep met Sesambollen met gerookte zalm en roomkaas

Woensdag 9-5-2018
Lauwwarme peultjes salade met gebakken spekjes

Dinsdag 8-5-2018
te moe om te koken; Sushi!

Maandag 7-5-2018
Kipvleugeltjes uit de oven met couscous.

Week 18: maandag 30-4-2018 t/m zondag 6-5-2018

Zondag 6-5-2018
Zaterdag 5-5-2018
Vrijdag 4-5-2018
Donderdag 3-5-2018

Woensdag 2-5-2018
Bietenschotel uit de oven
20180502_IMG_5281

Dinsdag 1-5-2018

April 2018

Maandag 30-4-2018

Week 17: maandag 23-4-2018 t/m zondag 29-4-2018

Zondag 29-4-2018
Zaterdag 28-4-2018

Vrijdag 27-4-2018
Koningsdag! Shoarma-kool of Hamburgerfriday. Maar ik denk die eerste. Misschien zelf pitabroodjes bakken weer eens.

Donderdag 26-4-2018
Pasta met spinazie-champignons-kaas-spekjes

Woensdag 25-4-2018
gadogado met vegetarische gehaktballetjes, peultjes/snijboontjes/haricots en rijst

Dinsdag 24-4-2018
Mexicaanse wraps met dingetjes

Maandag 23-4-2018
Aardappelkroketjes/ovenfriet met geroosterde paprikasalade en bbq worstjes.

Week 16: maandag 16-4-2018 t/m zondag 22-4-2018
Zondag 22-4-2018
Groentesoep met ballen en plaattaart met venkel en blauwe kaas dl 2

Zaterdag 21-4-2018
Groentesoep met ballen en plaattaart met venkel en blauwe kaas

Vrijdag 20-4-2018
Hamburgerfriday!

Donderdag 19-4-2018
Couscous met gemarineerde kipvleugeltjes uit de oven

Woensdag 18-4-2018
Lauwwarme boontjessalade (sperzieboontjes, peultjes) met krieltjes en salami

Dinsdag 17-4-2018
Gewokte groente met rijst en falaffelballetjes. De falaffel van Vivera is eigenlijk niet lekker. Ze hebben iets aan het modelletje veranderd, en iets aan de inhoud, maar het smaakt altijd nét niet. Jammer dat ik 2 pakken heb gehaald..

Maandag 16-4-2018
Gemarineerde aubergine met mie, peultjes & salami

Week 15: maandag 9-4-2018 t/m zondag 15-4-2018
Zondag 15-4-2018
Biefstukreepjes met mie, aubergine etc.

Zaterdag 14-4-2018
Lekker Indisch! Rijst met piendang telor, Indische gehaktballen, atjar tjampoer, en gewokte spitskool.

Vrijdag 13-4-2018
Shoarma met spitskool, rode-hete saus en knoflooksaus.

Donderdag 12-4-2018
Aardappelkroketjes met beenham uit de oven en broccoli

Woensdag 11-4-2018
Spaghetti bolognaise

Dinsdag 10-4-2018
Andijviestamp met braadworst. Die laatste hadden we nog in de vriezer zitten, en die willen we een beetje leeg-eten.

Maandag 9-4-2018
Oosterse vegaburger met satésaus, rijst en peultjes & broccoli

Week : maandag -4-2018 t/m zondag -4-2018
Zondag 8-4-2018
rijst met lamscurry, gekookt eitje, komkommerraita en peultjes

Zaterdag 7-4-2018
aardappelkroketjes met American cole-slaw en kipkluifjes uit de oven

Vrijdag 6-4-2018
Vissoep met stokbrood en tonijnsalade

Donderdag 5-4-2018
Indische gehaktballen met gewokte peultjes en mie

Woensdag 4-4-2018
Risotto met champignons, peultjes en gebakken spekjes

Dinsdag 3-4-2018
Zuurkool met salami uit de oven

Maandag 2-4-2018
Salade gerookte kip

Zondag 1-4-2018
Aardappelkroketjes met gele courgette en varkenshaas met gebakken champignons

Maart 2018

Week 12: maandag 19-3-2018 t/m zondag 25-3-2018
Zondag 25-3-2018
Sticky chicken met rijst en gewokte snijboontjes

Zaterdag 24-3-2018
Vissoep met tonijnsalade en eiersalade

Vrijdag 23-3-2018
Hamburgerfriday!

Donderdag 22-3-2018
Aubergine-lasagne deel 2

Woensdag 21-3-2018
Geen idee

Dinsdag 20-3-2018
Aubergine-lasagne met sla-met-dingetjes

Maandag 19-3-2018
Gadogado met bloemkool, snijboontjes, vega-balletjes en satésaus.

Week 11: maandag 12-3-2018 t/m zondag 18-3-2018
Zondag 18-3-2018
Zalm van de klapgrill met aardappelkroketjes en gebakken venkel met ui en knoflook

Zaterdag 17-3-2018
Indische gehaktballen met Indische bloemkool, rijst, atjar en komkommerraita. Hmmm comfortfood

Vrijdag 16-3-2018
Erwtensoep met broodjes bockworst

Donderdag 15-3-2018
Draadjesvlees met spekjes en cocktailuitjes, aardappelkroketjes en gestoomde brocolli. ’s Middags maakte ik een citroentaart met vernieuwd recept; experiment gelukt.

Woensdag 14-3-2018
LangsbrengChinees!

Dinsdag 13-3-2018
Aardappelpuree met gehaktballen en broccoli

Maandag 12-3-2018

Week 10: maandag 5-3-2018 t/m zondag 11-3-2018
Zondag 11-3-2018
Soep met homemade pizza

Zaterdag 10-3-2018
Kaasfondue met salade me stokbrood

Vrijdag 9-3-2018
Pizza

Donderdag 8-3-2018
Kipsaté nasi en vega loempia’s

Woensdag 7-3-2018
Macaroni met ham

Dinsdag 6-3-2018
Witlof in donker bier, gehaktballen met stoofsaus en pruimen en aardappelpuree

Maandag 5-3-2018
Kipcajun peer blauwe kaas, rode uit en rijst

Week 9: maandag 26-2-2018 t/m zondag 4-3-2018
Zondag 4-3-2018
Zalm van de klapgrill, aardappelkroketjes en gestoomde broccoli met een gebakken uitje en knof. Sausje erbij, yummie!

Zaterdag 3-3-2018
Erwtensoep met stokbrood en eiersalade, na een dag behangen ging dat er wel in.

Vrijdag 2-3-2018
Pasta met spinazie (vooral veel hmmm), boursin, champignons en spekjes. Lief kookte, hij had een vrije dag vandaag en we gingen samen een nieuwe lamp boven de eettafel in elkaar knutselen. Gelukt!

Donderdag 1-3-2018
Deed ik een broodexperiment, wat niet lekker uitpakte (zo wat was dat zuuuuur), bakte kikkererwtenpannenkoekjes voor bij de gehakt-curry schotel met patak. Zo’n lekkere combi is dat.

Februari 2018

Woensdag 28-2-2018
LangsbrengChinees!

Dinsdag 27-2-2018
Boerenkool met worst. Mag best met dit ijskoude winterweer.

Maandag 26-2-2018
Hadden we nog een klein beetje stoof over en saus van gisteren, haalde ik er twee kippebouten bij en nog wat aardappelkroketjes en boontjes, helemaal top.

Week 8: maandag 19-2-2018 t/m zondag 25-2-2018
Zondag 25-2-2018
Belgische stoofpot met donker bier, aardappelkroketjes en gestoomde boontjes; m’n schoonouders te gast.

Zaterdag 24-2-2018
Overheerlijke Pokébowl met vis. Dat sausje is best wel heftig…

Vrijdag 23-2-2018
Aubergine-lasagne deel 2 met mosterdsoep. Die laatste nog niet eerder zelfgemaakt, maar het is eigenlijk makkelijk en superlekker. Alleen de hoeveelheid slagroom vind ik zelf enigszins overdreven. Volgende keer maar eens kijken hoe dat anders kan.

Donderdag 22-2-2018
Sushi!

Woensdag 21-2-2018
Aubergine-lasagne deel 1

Dinsdag 20-2-2018
Visschotel a la Menno Nicolai

Maandag 19-2-2018
Gehaktballen met dille, sperzieboontjes, spruitjes, gegrilde paprika en rijst.

Week 7: maandag 12-2-2018 t/m zondag 18-2-2018
Zondag 18-2-2018
Viscurry met rijst 🙂

Zaterdag 17-2-2018
Zalm van de klapgrill met aardappelkroketjes en gebakken venkel-ui.

Vrijdag 16-2-2018
Erwtensoep met stokbrood en zalmsalade

Donderdag 15-2-2018
Rijst met lamscurry met naanbrood en brocolli

Woensdag 14-2-2018
Pittige spruitjes met rijst en vegetarische gehaktballetjes

Dinsdag 13-2-2018
LangsbrengChinees!

Maandag 12-2-2018
Boerenkool met worst

Week 6: maandag 5-2-2018 t/m zondag 11-2-2018
Zondag 11-2-2018
Knolselderijsoep met focaccia. Zelf kan ik ze lekkerder maken, maar geen fut en zin deze week. Dan maar de aanbieding…

Zaterdag 10-2-2018
Reden we vanochtend eerst naar Santpoort om snel supermarktboodschappen te doen, en daarna door naar Tel in IJmuiden. Mijn Lief haalde voor heel veel keer vis eten, vanavond eten we iig zalm van de klapgrill met aardappelkroketjes uit de oven en American coleslaw. We hadden een k-week, fijn vandaag een beetje comfort-food.

20180210_IMG_4179

Vrijdag 9-2-2018
Shoarma-kool-pita met rode en witte saus. Die laatste twee zal ik eens opschrijven binnenkort!

Donderdag 8-2-2018
Bietjes-ovenschotel

Woensdag 7-2-2018
Macaroni met hamblokjes, stukjes salami, een macaroni pakket, extra paprika en geraspte kaas. 2 tl macaroni mix. Natuurlijk Heinz tomatenketchup erbij, precies genoeg voor 2 🙂

Dinsdag 6-2-2018
Kip cajun met peer, rode ui en blauwe kaas uit de oven, rijst erbij hmmmm, schoon op!

Maandag 5-2-2018
Sperzieboontjes, doperwten en snijboontjes met rijst, vegetarische gehaktballetjes, atjar en gebakken uitjes en satésaus.

Week 5: maandag 29-1-2018 t/m zondag 4-2-2018
Zondag 4-2-2018
Lamscurry met rijst en sperzieboontjes. Ondertussen keken we nog een aflevering van the Crown.

Zaterdag 3-2-2018
Erwtensoep (nog in de vriezer) en ik bakte weer eens een Turkse pide. Dat was lang geleden. Met humus 🙂

Vrijdag 2-2-2018
Poké bowl met avocado, gemarineerde spek en andere dinges

Donderdag 1-2-2018
Bakte ik die prachtige tulbandjes om morgen te kunnen tracteren op de sportschool na de yoga. Mama kwam ’s middags langs om iets op te halen en een kopje thee te drinken. Maar vanwege die Bloedmaan vannacht ging het met m’n regels mis, en bestelde mijn lief LangsbrengChinees, want ik kon van de pijn geen stap meer verzetten.

Januari 2018

Woensdag 31-1-2018
’s middags met Irene en Joke naar de action, nadat we met de fitte ladies koffie dronken bij Eig&Wijs. Is gewoon een feestje. Ik haalde 12 kleine tulbandvormpjes van siliconen, daar hadden zusje F. en ik het eerder al over gehad. ’s Avonds aten we spruitjes uit eigen tuin met Vlaamse stoof (nog in de vriezer), en aardappelkroketten.

Dinsdag 30-1-2018
Aardappelfritata met paprikasalade

Maandag 29-1-2018
Kipcajun met peer, rode ui, blauwe kaas, VENKEL, en rijst

Week 4: maandag 22-1-2018 t/m zondag 28-1-2018
Zondag 28-1-2018
Bakte ik een overheerlijke Griekse yoghurtcake, m’n schoonouders kwamen ’s middags op de thee en ’s avonds aten we Mosselen met stokbrood en sla.

Zaterdag 27-1-2018
Lief haalde 2 kilo lamsvlees bij de Turk, we aten heerlijke lamscurry met rijst en sperzieboontjes (die ik donderdag op de markt haalde). Helaas werd hij snotterdesnotter tijdens het koken; we vermoeden een flinke allergische reactie op de gemalen gember…

Vrijdag 26-1-2018
Pittige tomatensoep met Turkse pide

Donderdag 25-1-2018
Gegratineerde groenten met sla-met-dingetjes

Woensdag 24-1-2018
Zuurkool sambal-salami uit de oven

Dinsdag 23-1-2018
Chinees met snijbonen, vegetarische gehaktballetjes en satésaus

Maandag 22-1-2018
Pokébowl met garnalen

Week 3: maandag 15-1-2018 t/m zondag 21-1-2018
Zondag 21-1-2018
Bietjesstamppot met feta, rucolla en cocktailuitjes gebakken in balsamico-azijn

Zaterdag 20-1-2018
Beenham uit de oven met aardappelkroketjes en sla-met-dingetjes.

Vrijdag 19-1-2018
Erwtensoep met stokbrood, humus en een kaasje.

Donderdag 18-1-2018
Gehakt-pasta-boerenkool schotel uit de oven (nog beschrijven)

Woensdag 17-1-2018
Vlaamse stoof met aardappelkroketten en doperwtjes

Dinsdag 16-1-2018
LangsbrengChinees!

Maandag 15-1-2018
Aardappelfrittata met champignons

Week 2: maandag 8-1-2018 t/m zondag 14-1-2018
Zondag 14-1-2018
glasnoodles met peultjes, brocolli en geroosterde pinda’s

Zaterdag 13-1-2018
Erwtensoep. Lief kookte een weeshuispan vol, dus de vriezer zit nu ook vol.

Vrijdag 12-1-2018
Broodje worst met heerlijke tomaten-groentensoep. Ik was de hele dag met Belinda op pad geweest en had ’s middags een middel friet gegeten. Dat was te veel!

Donderdag 11-1-2018
Beenham uit de oven met ouderwetse zuurkool en gebakken krieltjes in ganzenvet. Die laatste hebben we nog over van de confit de canard.

Woensdag 10-1-2018
Sambal spruitjes (heb ik die al ergens opgeschreven?) met pittige stoof, witte rijst en een oosterse vegaschijf. Yummie!

Dinsdag 9-1-2018
LangsbrengIndier! Anderhalf uur wachten, dit al voor de 2e keer bij New Delhi bij de Krugerkade. Had ik op ze gestemd, maar dat doe ik nooit meer… hoewel de maaltijd heerlijk is, geen voldoende voor dit restaurant als het gaat om langsbrengen.

Maandag 8-1-2018
Andijviestamp met gehaktballen in tomatensaus

Week 1: maandag 1-1-2018 t/m zondag 7-1-2018
Zondag 7-1-2018
Salade gerookte kip

Zaterdag 6-1-2018
Vlaamse stoof met aardappelkroketjes, dophertjes en dooie muizen.

Vrijdag 5-1-2018
Hieperdepiep hoeraaa, we aten sushi van de LangsbrengJapanner 🙂

Donderdag 4-1-2018
Kipcajun met peer, rode ui, blauwe kaas en rijst

Woensdag 3-1-2018
rijst met vega balletjes met satésaus, sperziebonen en bloemkool. Eitje bij 🙂

Dinsdag 2-1-2018
Gebakken Gnocchi met ham, blauwe kaas, courgette en doperwtjes

Maandag 1-1-2018
Jeetjes wat een koeiendag had ik! Niet vooruit te branden, niet lekker, branderige ogen etc. Veel te laat naar bed; kan er niet meer tegen! LangsbrengChinees werd het.