Gegeten 2017

– bouif bourguignone
– Zag ik bij Jamie Oliver een sperziebonensalade met dressingtapas van olijven, Griekse yoghurt en olijfolie, zalmfilet erover, maar die kan ik ook vervangen door grote garnalen en gekookte ei erbij. Kan het recept niet meer vinden… 🙁

December 2017

Zondag 17-12-2017
Zaterdag 16-12-2017

Vrijdag 15-12-2017
Donderdag 14-12-2017

Woensdag 13-12-2017
Ik hoop op langsbrengIndier!

Dinsdag 12-12-2017

Maandag 11-12-2017
Bulgur met gewokte groenten en een vegetarische burger

Week 49
Zondag 10-11-2017
Komen m’n schoonouders eten en heb ik gisteren een megapan Vlaamse stoof gemaakt 🙂 Maar het etentje vandaag gaat niet door vanwege de sneeuwval…

Zaterdag 9-11-2017
Bloemkoolsoep met blauwe kaas en een stokbroodje met eiersalade

Vrijdag 8-11-2017

Hamburgerfriday! Met Thuisgemaakte hamburgers en hamburgerbroodjes.

Donderdag 7-11-2017
Pollo alla cacciatora met stokbrood

Woensdag 6-11-2017
Tian Provencale met vegetarische burger. Leuk om te maken, duurt wel lang voordat het goed gaar is.

Dinsdag 5-11-2017
’s middags maakte ik 7 hamburgers van een pondspak gehakt en vroor ze in. Lijkt me wel handig. Ook de laatste 3 potten sierkweegelei staan klaar, het sap had ik nog bewaard in de koelkast. Was precies genoeg! Is het Sinterklaas, dat wat wij niet vieren, maar eten we wel lekker boerenkool met worst. Chocolademelk met slagroom en kruidnoten toe!

Maandag 4-12-2017
Risotto met hammetjes, een half pak gesneden groente met paddenstoelen, doperwtjes, champignons. Een beetje geraspte kaas er overheen. We aten voorzichtig omdat lief zo’n last van die buikgriep had afgelopen dagen.

Week 48
Zondag 3-12-2017
Groentesoep met ballen (deel 3!) en een broodje uit de oven met kaas.

Zaterdag 2-12-2017
Groentesoep met ballen (deel 2) en pannenkoeken.

Vrijdag 1-12-2017
Is mijn Lief ziek (behoorlijke buikgriep), trok ik een grote pan bouillon van runderschenkel en merg, en maakte daar een volle pan groentesoep met ballen van. Die aten we vanavond, en ik nog een stukje van de pizza van gister.

November 2017

Donderdag 30-11-2017
Moest Lief ’s avonds ergens naar een seminar, bakte ik voor het eerst in m’n leven zelf een pizza! Goed gelukt ook. Met tante Fanny pizzadeeg (was een aanbieding), eigengemaakte tomatensaus, salami, paprika, ui, cocktailaugurkjes, olijven en geraspte kaas.

Woensdag 29-1-2017
Varkenshaasjes van de klapgrill met gestoomde sperzieboontjes en pompoenpuree. Afbakbroodje met humous erbij (maar die was eigenlijk niet eens nodig).

Dinsdag 28-11-2017
Boerenkool met spekjes en rookworst, Heinz en Amsterdamse uien.

Maandag 27-11-2017
Gekookte aardappels met zuurkool uit de oven (met paprika en appel, katenspek, paprikapoeder en chipolataworstjes). Was lekker en weer eens wat anders!

Week 47
Zondag 26-11-2017
Beenhammetje deel 2 met ovenfriet en verse salade-met-dingetjes.

Zaterdag 25-11-2017
Mislukte speculaas-kruidnotencake bakte ik vanmiddag. Gewoon niet gerezen, niet gaar! Uiteindelijk in de prullebak beland 🙁 Donderdag haalde ik op de markt twee zakken champignons en twee zakken gele paprika’s, die meteen verwerkt moesten worden. Nu een pot vol gedroogde champignons, en twee potjes gedrooogde paprika; geschikt voor gele paprikasoep later. Vanavond aten we bruine broodjes met zuurkool, beenham. Yummie!

Vrijdag 24-11-2017
Soep met stokbrood, eiersalade en humous

Donderdag 23-11-2017
Gebakken aardappeltjes met witlof in bier en Vlaamse stoof.

Woensdag 22-11-2017
Vega satedinges met sperzieboontjes, krupuk, satesaus en witte rijst

Dinsdag 21-11-2017
Macaroni met ham en kaas

Maandag 20-11-2017
Boerenkool met spekjes en rookworst, Heinz en Amsterdamse uien.

Week 46
Zondag 19-11-2017
Indische stoof met rijst, sperzieboontjes en komkommerraita. Ook de appeltaart uit de vriezer gehaald; lusten we vast wel, na een hele schilderklus vandaag 🙂

Zaterdag 18-11-2017
– Wraps Calzone uit de oven

Vrijdag 17-11-2017
Bloemkoolsoep met blauwe kaas, stokbrood & zalmsalade

Donderdag 16-11-2017
Gebakken Gnocchi met tuinboontjes, courgette, blokjes ham, ui, knof en blauwe kaas

Woensdag 15-11-2017
Ik was de hele dag met de fitte ladies onderweg; gezellig uitje naar Global Garden. Daar deden we lunch in het tuincafé, waarbij ik een broodje bal met satesaus at. Zag er niet zo smakelijk uit, maar ik vond het lekker. En ’s avonds bestelde mijn Lief LangsbrengChinees, yoechei!

Dinsdag 14-11-2017
Pollo alla cacciatora met stokbrood en sla met dingetjes

IMG_3356

Maandag 13-11-2017
zelfgemaakte pompoenchili pastasaus met tortelini, kappertjes en blauwe kaas
tomaatjessalade daarbij yummie.

IMG_3340

Week 45
Zondag 12-11-2017
Mijn lief maakt heerlijk nasi met kipvleugeltjes uit de oven

Zaterdag 11-11-2017
Bloemkoolsoep met blauwe kaas en stokbrood met zalmsalade erbij

Vrijdag 10-11-2017

Bakte ik hamburgerbroodjes (4 in de vriezer gedaan), en maakte mijn Lief Friday night hamburgers! Maar dan zelfgemaakt van gehakt; volgende keer minder en de helft in de vriezer dan kunnen we van die 300 gr gehakt nog een keer hamburgers eten…

Donderdag 9-11-2017
Vegetarische groentenburger met gewokte groente (courgette, aubergine, pompoen, ui) en daar couscous met ras el hanout doorheen hmmm geroosterde noten er overheen yummie.

Woensdag 8-11-2017
Pasta penne met pesto doperwten, tuinbonen en spekjes en sla-met-dingetjes

Dinsdag 7-11-2017
LangsbrengJapanner hmmm

’s middags maakte ik alvast het deeg voor de speculaasbrokken, zodat ik die morgenmiddag kan bakken. Ook een bruinbrood gebakken, stom vergeten dat er al zout in de mix zit…

Maandag 6-11-2017
Boerenkoolmet Amsterdamse uien, tomaten ketchup, worst en spekjes

Week 44
Zondag 5 november 2017
Lief maakt poké bowl met kipfilet vanavond; ben benieuwd!

Zaterdag 4 november 2017
Mosselen met zelfgebakken stokbrood die laatste doe ik nog weleens, maar gister niet gelukt. Met ovenfriet en salade met dingetjes. Was lekker. De mosselen zaten wat los in hun jasje en waren niet erg groot, maar wel lekker.

Vrijdag 3 november 2017
Kledderbroodje bal o.i.d.pita broodjes shoarma-kool

Donderdag 2 november 2017
Andijviestamp met gehaktballen

Woensdag 1 november 2017
Gadogado (snijbonen, sperziebonen, doperwtjes, vegetarische balletjes en satesaus)

Oktober 2017

Dinsdag 31 oktober 2017
Belgische stoof met herfstbok, witlof en gekookte aardappels

Maandag 30 oktober 2017
Brocolli met mie en gebakken biefstukreepjes

Week 43
Zondag 29-10-2017
Aubergine-lasagne met salade, Petra en Leon aten gezellig bij ons.

Zaterdag 28-10-2017
Boerenkool met worst

Vrijdag 27-10-2017
Bosuitjessoep met olijvenstokbroodje en blauwe brie

Donderdag 26-10-2017
LangsbrengChinees

Woensdag 25-10-2017
Gevulde pasta met tomaat en mozarelle en tomaat-champignons-salami-rodeui-kappertjes saus uit de oven

Dinsdag 24-10-2017
Beenham uit de oven geglazuurd met honing-mosterd met gebakken krieltjes en sperzieboontjes met cherrytomaatjes en reepjes gele paprika.

Maandag 23-10-2017
Zuurkool met salami en sambal uit de oven

Week 42
Zondag 22-10-2017
Maakte mijn lief Poké bowl met vis en sushirijst en oooooh wat was dat lekker!

IMG_3061

Zaterdag 21-10-2017
Knolselderijsoep met gebakken salami, olijvenstokbroodje en humus.

Vrijdag 20-10-2017
Knolselderijsoep met venkelzaad

Donderdag 19-10-2017
Maakte ik overdag mincemeat, want die moet ongeveer een maand trekken, en aten we ’s avonds coq au vin met stokbrood en salade.

Woensdag 18-10-2017
Risotto met salami, doperwtjes en snijboontjes

Dinsdag 17-10-2017
Nog steeds een rommeldebommelbuik aten we salade gerookte kip met aardappelsalade. Ik een klein beetje.

Maandag 16-10-2017
Zusje F vierde haar verhaardag op de tuin, we aten en dronken daar en toen ik thuiskwam hoefde ik niets meer. Lief bakte een omelet en het was goed.

Week 41
Zondag 15-10-2017
Beenhammetje uit de oven met ovenfriet en sla-met-dingetjes

Zaterdag 14-10-2017
Kliederig broodje bal n.a.v. een 24kitchen-uitzending met Jamie Oliver. Erg kliederig, en minder pesto is beter. Wel voor herhaling vatbaar.

Vrijdag 13-10-2017
Ramen noodlesoep, met gerookte spek die anderhalve dag had liggen marineren.. yumyum

Donderdag 12-10-2017
Deed ik vandaag de broobakworkshop bij Hartog in de Wibautstraat, samen met Marianna en toen ik eenmaal rustig thuiszat, had Lief bedacht dat de sushi gingen eten!
LangsbrengJapanner hmmm

Woensdag 11-10-2017
Aziatische kip met peultjes, broccoli, cashewnoten en mie. superlekker.

Dinsdag 10-10-2017
Vlaamse stoof die had ik nog staan in de vriezer, met een ovenschotel van spruitjes, ui en gebakken aardappelschijfjes. Best lekker.

Maandag 9-10-2017
Risotto met champignons, doperwtjes, geraspte kaas en hamblokjes

Week 40
Zondag 8-10-2017
Boerenkool met worst 🙂

Zaterdag 7-10-2017
Ouderwetse macaroni met groente, champignons en hamblokjes. Niet ingewikkeld, geen gedoe en toch gezond.

Vrijdag 6-10-2017
Franse uiensoep les Halles met stokbrood, een blauw kaasje en wat humus.

Donderdag 5-10-2017
Pittige stoof met orak arik, witte rijst, komkommerraita en krupuk.

Woensdag 4-10-2017
LangsbrengChinees

Dinsdag 3-10-2017
Sperziebonen-shoarma-rösti schotel uit de oven

Maandag 2-10-2017
Stoofvlees met gekookte aardappels en witlof in donker bier

Week 39
Zondag 1-10-2017
Kipsaté (ooooh nomnom) met bloemkoolcurry, rijst en krupuk

September 2017

Zaterdag 30-9-2017
Vissoep met stokbrood en humus

Vrijdag 29-9-2017
Auberginelasagne deel 2

Donderdag 28-9-2017
Auberginelasagne deel 1

Woensdag 27-9-2017
Kikkererwtentomatillocurry met kip in ras-el-hanout

Dinsdag 26-9-2017
Heerlijk LangsbrengIndier!

Maandag 25-9-2017
Maakte ik Gemberbierstarter volgens het boek Jimmy’s Farm van Boer Jimmy Doherty (een vriendje van Jamie Oliver, las ik later) en Beenham uit de oven, gebakken krieltjes en Sla met nog tomaatjes uit eigen tuin.

Week 38
Zondag 24-9-2017
Liepen we buiten bij Koningshof, dronken ons eerste bockbiertje van dit jaar en maakten zuurkool in het vat. Maar wat we aten? Mosselen!

Zaterdag 23-9-2017
OH! ik maakte wel 6 potten kweeperengelei. We aten Bloemkoolsoep met stokbrood en kaasjes.

Vrijdag 22-9-2017
Sambal goreng spruitjes met een vegetarische Oosterse schijf en witte rijst. Heel simpel, best lekker

Donderdag 21-9-2017
Terang Boelang afhaalIndonees Ooooh lekker terimah kasi!

Woensdag 20-9-2017

Dinsdag 19-9-2017
Met gedroogde pruimen gevulde gehaktballen met rode wijnjus en andijviestamp

Maandag 18-9-2017
Kip-cajun met peer en blauwe kaas

Week 37
Zondag 17-9-2017
Biefstukreepjes met brocolli en mie, cashewnoten. hmm

Zaterdag 16-9-2017
Pompoen-appelsoep deel 2 met stokbrood, zalmsalade en stukje brie. We aten wat later, want tegen half 9 begon voor het eerst weer ‘Verborgen verleden’ met Job Cohen en dat wilden we graag zien.

Vrijdag 15-9-2017
Flespompoensoep met appel (de wortel, bleekselderij doen we niet, nergens voor nodig)

Donderdag 14-9-2017
Vis met prei uit de oven en gebakken rozenval aardappels erbij. Comfortfood vanwege de vele regenval deze week…

Woensdag 13-9-2017
Sushi hmmmm

Dinsdag 12-9-2017
Rijst met Mexicaanse gehakt (gehakt, mais, taugé, rozijnen en flink veel sambal)

Maandag 11-9-2017
Kipfilet met broccoli, cashewnoten en mie.

Week 36
Zondag 10-9-2017
Appeltaart met alles er op en eraan gebakken en ’s avonds rijst met vega-gehaktballen met satésaus en sperzieboontjes.
IMG_2516

Zaterdag 9-9-2017
Boerenkool met worst

Vrijdag 8-9-2017
Terug van vakantie: LangsbrengChinees!!

Donderdag 7-9-2017
Vlaamse stoof met peultjes en gekookte aardappels

Woensdag 6-9-2017
Pannenkoeken met tomatensoep dl2; de hele ochtend regen en oh wat was het leuk in de Wildlands Adventurepark in Emmen!

Dinsdag 5-9-2017
Kip in bier met peultjes en gekookte aardappeltjes

Maandag 4-9-2017
Na een flinke wandeling deden we een bekertje Ben en Jerry’s ijs op een terras, en aten ’s avonds pasta met spinazie-spekjes-champignons-boursin. Dat ging er wel in.

Week 35
Zondag 3-9-2017
Hmmmm mosselen op de boerderie

Zaterdag 2-9-2017
Hadden we bouillonblokjes vergeten. Maar wel een flinke lading van onze eigen gekweekte tomaten meegebracht. En de dag voor we vertrokken maakte ik al een hartige olijventaart. Mijn lief fabriekte superlekkere tomatensoep met ballen; en bewees dat je er geen bouillonblokjes voor nodig hebt 🙂

Vrijdag 1-9-2017
Franse Cassoulet met brood en American Coleslaw in ons boerderie in Drenthe 🙂

Augustus 2017

Donderdag 31-8-2017
Maakte ik ’s ochtends Pittige tomatenjam, en aten we s’avonds shoarma-kool-pita.

Woensdag 30-8-2017
Kikkererwten tomatillocurry met kipfilet ras el hanout.

Dinsdag 29-8-2017
Vegetarische sate-schnitsel, mie, sajoerboontjes, atjar en krupuk

Maandag 28-8-2017
Tomaatjes salade eigen oogst, gegrilde courgettesalade, gebakken krieltjes en bbq worstjes; zo geweldig die klapgrill!

Week 34
Zondag 27-8-2017
Vissoep deel 2 met uien-kaasbroodjes uit de oven. Help me herinneren; 1 broodje is genoeg voor mij…

Zaterdag 26-8-2017
Andijviestamp met gehaktballen in rode wijn/tomaten saus

Vrijdag 25-8-2017
Vissoep met olijvenbrood (helaas van de supermarkt, geen fut om zelf te bakken), beetje humus erbij jummie.

Donderdag 24-8-2017
Kipvleugeltjes gekruid met kerrie, zout en peper, salade met de halve moestuin daarin.

Woensdag 23-8-2017
LangsbrengJapannees met Sushi! en extra (warme) sushi, want mijn lief had honger 🙂

Dinsdag 22-8-2017
Kikkererwten tomatillo-salsacurry met rijst. Tomatillo’s beginnen rijp te worden, en om nou alleen salsa te eten… dit recept is lekker, de zaadjes kun je voor een deel toch in de pepers laten en om het ‘niet-vegetarisch’ te maken kipfiletstukjes bakken in ras el hanout en die erbij, of erdoorheen te doen. Yummie! roasted tomatillos chickpea curry

Maandag 21-8-2017
Beenham uit de oven met groentewok van allerlei groentes uit de moestuin (waaronder courgette, tomaatjes, olijfkomkommer en mini-pompoen).

Week 33
Zondag 20-8-2017
Overdag kookte ik pruimenchutney met nectarines en deed die inmaken, en ’s avonds aten we Salade gerookte kip.

Zaterdag 19-8-2017
pittige courgette soep met broodjes, humus en zalmsalade. hmmm

Vrijdag 18-8-2017
Pittige courgettesoep met zelfgebakken oregano brood met olijven.

Donderdag 17-8-2017
Sperziebonen met tomaatjes en ui, gegrilde paprika en gebakken krieltjes.

Woensdag 16-8-2017
Pasta fusili met spinazie en boursin

Dinsdag 15-8-2017
vruchtenijsjes gemaakt, bramenmede op fles, en enchillada’s uit de oven

Maandag 14-8-2017
Maakte ik ’s ochtends een heleboel potjes kant en klare tomatensaus van een deel van de tomatenoogst. En ’s avonds aten we gevulde bolcourgette (groen dit keer) met gehakt, en gewokte groenten.

Week 32
Zondag 13-8-2017
LangsbrengChinees bij m’n ouders thuis! Tractatie 😀

Zaterdag 12-8-2017
Tomatensoep met tosti’s

Vrijdag 11-8-2017
Hamburger Friday!

Donderdag 10-8-2017
Gado gado met vegetarische ballen

Woensdag 9-8-2017
Aardappelpuree met gegrilde groenten, vegetarische burger en pruimen-nectarine chutney hmmmm

Dinsdag 8-8-2017
Kippebouten uit de oven met pruimen-nectarine chutney, rijst en groente

Maandag 7-8-2017
Penne met tomaten-champignon-kappertjes-ui-oregano-salami-saus uit de oven. De gele! cherry tomaatjes uit eigen tuin geoogst. Ik was met m’n mama naar Zandvoort, stukje lopen en ergens koffie drinken met gebak; kwamen we spontaan een zeehond tegen!!

Week 31
Zondag 6-8-2017
Tomaten-groentesoep met focaccia; na de wandeling bij Egmond-Binnen waren we daar wel aan toe 🙂

Zaterdag 5-8-2017
Lief had zin om lekker te koken; hij maakte kipsaté, geweldig lekker met rijst en kort gebakken groenten. hmmmmm

Vrijdag 4-8-2017
Vrijmarkt op de feestweek Santpoort vandaag! Lief had een vrije dag genomen, wij gingen op de fiets er naartoe en hadden een gezellige ochtend. Beetje regen ach. Koffie gedronken bij Hoeve Duin & Kruitberg, kibbeling en haring gegeten bij Jonk oh, dat was al lang geleden! ’s avonds maakte Lief tomaten-groentesoep en had ik focacia erbij gehaald. Helemaal goed voor vandaag 🙂

Donderdag 3-8-2017
Gevulde gele bolcourgette met gehakt, simpele couscous daarbij.

Woensdag 2-8-2017
Sla-met-dingetjes, een vegetarische burger en gebakken aardappeltjes. Na het vogelfeest bij Brederode was zo’n leuke dag!

Dinsdag 1-8-2017
LangsbrengChinees! Ik was met Marianna vandaag naar Artis; jeetje wat een feest, maar wel bere-moe toen ik thuiskwam…

Juli 2017

Maandag 31-7-2017
Tortelini met tomaatjes, salami en uit uit de oven, pesto erbij en een salade.

Week 30
Zondag 30-7-2017
Groentesoep deel 2, salade deel2, restje beenham van gisteren, stokbrood, aardbeien en nog meer frutti’s. We waren vanmiddag even naar de Artisklas geweest, best wel grappig 🙂

Zaterdag 29-7-2017
Salade met gele tomaatjes (eigen oogst), beenhammetje uit de oven, ovenfrieten en maiskolf eigen oogst.

Vrijdag 28-7-2017
Groentesoep met ballen, humous, stukjes salami en stokbrood

Donderdag 27-7-2017
Kip uit de oven met nectarine-pruimensaus, gewokte groenten & witte rijst

Woensdag 26-7-2017
LangsbrengJapanner!

Dinsdag 25-7-2017

Maandag 24-7-2017
Gele bolcourgette gevuld met couscous, bbq worstjes en groenten van de klapgrill hmmm

Week 29
Zondag 23-7-2017
Gekookte aardappeltjes met vis in saus uit de oven hmm

Zaterdag 22-7-2017
Mosselen!

Vrijdag 21-7-2017
Bloemkoolsoep met blauwe kaas en foccaccia (die waren in de aanbieding en ik had geen fut om te bakken…)

Donderdag 20-7-2017

Woensdag 19-7-2017
Lauwwarme sperzieboontjessalade met spekjes en gebakken krieltjes

Dinsdag 18-7-2017
LangsbrengChinees!

Maandag 17-7-2017
Gevulde courgettes met gehakt en tomaatjes uit de oven, bulgur erbij.

Week 28
Zondag 16-7-2017
Viscurry met kabeljauw en garnalen, met witte rijst

Zaterdag 15-7-2017
Gingen we naar Tel om vis te halen, en kocht mijn Lief ook twee zeebaarzen. Die maakte hij klaar in de oven en oooh yummie!

Vrijdag 14-7-2017
HamburgerFriday!

Donderdag 13-7-2017
Maakte ik een grote pan pastasaus (zoveel tomaten) en aten we enchiladas uit de oven

Woensdag 12-7-2017
Vegetarische gehaktballetjes met satésaus, witte rijst, snijboontjes & doperwtjes, atjar tjampoer

Dinsdag 11-7-2017
Sla-met-dingetjes, bbq worstjes van de klapgrill en hartige cake met kruiden

Maandag 10-7-2017
Courgette salade van de klapgrill met hartige cake met kruiden

Week 27
Zondag 9-7-2017
Gevulde gele bolcourgette. Jeetje wat is dat lekker uit de oven en eigen tuin!

Zaterdag 8-7-2017
Hadden we surprise party voor zusje A. in 020 en alle zusjes hadden heerlijke hapjes gemaakt.

Vrijdag 7-7-2017
Rozemarijn aardappeltjes met cherry-tomaatjes uit de oven en brocolli en biefreepjes speciaal (chipz welk recept heb ik daarvoor gebruikt?)

Donderdag 6-7-2017
LangsbrengIndier met kiptandoori, dahl, kipcurry met cashewnoten en lekkere rijst. hmmm.

Woensdag 5-7-2017
Salade gerookte kip

Dinsdag 4-7-2017
Geroosterde aardappeltjes met cherrytomaatjes en rozemarijn uit de oven, gegrilde courgettesalade van de klapgrill en gebakken merquesworstjes

Maandag 3-7-2017
Pittige stoof met witte rijst, sperziebonen, Indische gehaktballetjes, atjar tjampoer en gebakken uitjes. hmmm

Week 26
Zondag 2-7-2017

Zaterdag 1-7-2017
Groentesoep met ballen, stokbroodje en smeerkaas, glaasje wijn, helemaal fijn.

Juni 2017

Vrijdag 30-6-2017

Donderdag 29-6-2017
Gebakken aardappeltjes met gegrilde groenten uit de tuin en een vega ding van de klapgrill. Die laatste hoeft niet meer (niet zo lekker…)

Woensdag 28-6-2017
Voor lunch een overheerlijk bolletje met gerookte zalm, en ’s avonds draadjesvlees met gekookte krieltjes en american coleslaw hmmmm

Dinsdag 27-6-2017
Couscous met gele ingredienten (paprika, mais) en kipkluifjes uit de oven. Die was weer eens wat anders, die couscous!

Maandag 26-6-2017
Bapa was jarig en nodigde ons met een speciale reden uit om bij hun z’n verjaardag te komen vieren. Wat we aten weet ik niet meer, maar het was bij m’n ouders in de tuin.

Week 25
Zondag 25-6-2017
waren we naar de boekenmarkt op de grote Markt en aten we ’s avonds salade gerookte kip.

Zaterdag 24-6-2017
Beenham met coleslaw en gebakken aardappeltjes. We aten gezellig aan tafel 🙂

Vrijdag 23-6-2017
Kwamen we laat terug van Schiphol (heel blij dat we opgehaald werden door pa en ma) en bestelde Jeroen sushi voor twee. Yummie!

Donderdag 22-6-2017
Vakantie-eten: Nassi

Woensdag 21-6-2017
Vakantie-eten: hamburgers

Dinsdag 20-6-2017
Vakantie-eten: Kip met rijst en brocolli

Maandag 19-6-2017
Vakantie-eten: Hamburgers & coleslaw. Die laatste konden we in een bakje kopen; ajakkes wat is dat smerig! Nooit meer doen…

Week 24
Zondag 18-6-2017
Vakantie-eten: Pannenkoeken

Zaterdag 17-6-2017
Vakantie in Schotland; we aten Kip in bier met aardappels en brocolli 🙂

Vrijdag 16-6-2017
Aten we een broodje in de Subway.com aan de snelweg van Stirling naar Crieff. Het was dat we toch iets moesten eten, maar anders? Ja, het is mijn favo-wegrestaurant 😉 Na aankomst gingen we in de pub maar een flinke bier drinken, dat was een beter idee!

Donderdag 15-6-2017
Hartige taart met groenten uit de tuin deel 2 en bbq worstjes van de klapgrill

Woensdag 14-6-2017
LangsbrengChinees!

Dinsdag 13-6-2017
Hartige taart met groenten uit de tuin

Maandag 12-6-2017
Salade gerookte kip

Week 23
Zondag 11-6-2017
Soep met Turkse pide, humous

Zaterdag 10-6-2017
Trouwfeest van zusje A. en Eef in 020 🙂

Vrijdag 9-6-2017
Shoarma/kool met pitabroodjes

Donderdag 8-6-2017
Beenhammetje uit de oven met gebakken krieltjes en gebakken venkel met ui en knoflook hmmmm

Woensdag 7-6-2017
Viscurry (met extra vis & doperwtjes), komkommerraita, boontjes en rijst

Dinsdag 6-6-2017
Pasta met tomaatjes, kappertjes, champignons en uit uit de oven

Maandag 5-6-2017 2e Pinksterdag
Tuinbonensoep met stokbrood, humus en kruidenkaas

Week 22
Zondag 4-6-2017
Beenham uit de oven met American coleslaw en gebakken krieltjes.

Zaterdag 3-6-2017
Gele viscurry met kabeljauw, peultjes uit eigen tuin, aubergine, tomaten en rijst. Was lekker, maar mij iets te nat. Wel voor herhaling vatbaar.

Vrijdag 2-6-2017
Hmmm sushi

Donderdag 1-6-2017
Spinazielasagne deel 2

Mei 2017

Woensdag 31-5-2017
Spinazielasagne deel 1

Dinsdag 30-5-2017
Lamscurry met rijst, raita en boontjes

Maandag 29-5-2017
Kipcajun met peer, rode uit en blauwe kaas, rijst daarbij yummie. Kanttekening: Bleu d’Auvergne is het lekkerst en anders de blauwschimmel camembert.

Week 21
Zondag 28-5-2017
Beenham met frietjes en sla-met-dingetjes

Zaterdag 27-5-2017
Salade gerookte kip

Vrijdag 26-5-2017
Lauwwarme bonensalade met krieltjes

Donderdag 25-5-2017
Peperburgers en pitabroodjes

Woensdag 24-5-2017
Spaghetti Bolognese

Dinsdag 23-5-2017
Vega balletjes met gestoomde boontjes met appel en rijst

Maandag 22-5-2017
Tuinbonensoep met restjes van gisteren. Tuinboontjes uit de vriezer gehaald; was oogst uit eigen tuin.

Week 20
Zondag 21-5-2017
Pa en ma kwamen eten, Jeroen maakte gisteren al de aardappelgratin, vandaag nog kipkluifjes, zalm en sla-met-dingetjes erbij. Heerlijk!

Zaterdag 20-5-2017
Snijboontjes met rijst en lamscurry

Vrijdag 19-5-2017
Onze trouwdag! We aten heerlijk sushi thuis, want waren te gammel en moe om uit eten te gaan.

Donderdag 18-5-2017
Soep deel 2 met Turkse pide en humous. En ik legde een flinke zak champignons te drogen in de hydrator, die 1e had ik voor een prikkie op de markt gehaald.

Woensdag 17-5-2017
Was een beetje vreemde avond; we deden een rondleiding door de koepel in Haarlem. De oude gevangenis, heel apart. Soep met broodjes bockworst

Dinsdag 16-5-2017
Brood met kiemen of kruiden en walnoten (nog even uitzoeken) gebakken; die was goed gelukt 🙂 ’s avonds aten we gevulde tortelini met een sausje van rode melde en boursin daarbij.

Maandag 15-5-2017
Kipcajun met peer, blauwe kaas, rode uit en rijst

Week 19
Zondag 14-5-2017
Zalm van de klapgrill met ovenfriet en sla-met-dingetjes.

Zaterdag 13 mei 2017
Japanse ramen noedelsoep. Eerder bakte ik rabarberflan. Die is heerlijk, maar met z’n twee krijgen we ‘m nooit op. Volgende keer kijken of ik er muffins oid van kan maken of de helft van het recept.

Vrijdag 12-5-2017
Lauwwarme salade met sperzieboontjes, krieltjes, rode ui, komkommer, radijs, muizenmeloentjes, gebakken spekjes, bieslook, daslookbloemen en honing-mosterddressing

Donderdag 11-5-2017
LangsbrengChinees

Woensdag 10-5-2017
Simpele ‘wintersalade’ met falaffel. Die laatste was niet zo’n succes…

Dinsdag 9-5-2017
Kip Kung Pao met rijst en broccoli; ik moet het recept nog eens posten, foto’s staan ook al present.

Maandag 8-5-2017
Deed ik voor tenminste 3 dagen boodschappen bij de grote Deka, aangezien ik hier in het buurtgeval steeds vaker misgrijp.
Vanavond aten we ‘verse’ tortelini met tomaatjes, uit, salami en champignons uit de oven. Lekker, dat was lang geleden en makkelijk voor vandaag.

Week 18
Zondag 7-5-2017
Lamscurry met boontjes en rijst

Zaterdag 6-5-2017
Vissoep met stokbrood & houmous

Vrijdag 5-5- 2017
Rabarberscones bakte ik. En vanavond aten we gemarineerde aubergines met doperwtjes, harde worstjes en mie.

Donderdag 4-5-2017
Gebakken aardappeltjes met beenham uit de oven en gestoomde boontjes

Woensdag 3-5-2017
Pasta met saus en kaas uit de oven

Dinsdag 2-5-2017
Hmmm Sushi

Maandag 1-5-2017
Kipvleugeltjes uit de oven met couscous

april 2017

Week 17
Zondag 30-4-2017
Vlaamse stoof met frieten uit de oven

Zaterdag 29-4-2017
Iets met vis

Vrijdag 28-4-2017
Aubergine-lasagne deel 2

Donderdag 27-4-2017
Bloemkoolsoep tussen de middag en aangezien het Koningsdag is, eten we Hamburgers!

Woensdag 26-4-2017
Pasta spinazie boursin

Dinsdag 25-4-2017
Aubergine-lasagne met sla

Maandag 24-4-2017
Andijviestamp met gehaktballen

Week 16
Zondag 23-4-2017
Hielden we rustdag, bakte ik Koulourakia (Griekse koekjes) en staat Lief in de keuken viscurry voor ons avondmaal te bereiden.

Zaterdag 22-4-2017
Stond ik vandaag bij het Haarlemmerkweektuin voorjaarsevenement als vrijwilliger bij Steenbreek023 en was bek-af toen ik ’s middags thuiskwam. We aten Cassoulet met zelfgebakken Frans landbrood en sla-met-dingetjes. Hmmm.

Vrijdag 21-54-2017
Vrijdag bakdag; bruine bolletjes voor morgen gebakken en een Frans landbrood, ik had meer als genoeg actieve desem staan. Dus aten we vanavond Bloemkoolsoep met blauwe kaas en Frans landbrood.

Donderdag 20-4-2017
Tortillawraps met gehakt-tomaten-champignonssaus en mais erdoor uit de oven, kaas er overheen en hmmmm…. Ik moet wel binnenkort nieuwe Mexicaanse kruidenpoeder maken; die is bijna op!

Woensdag 19-4-2017
Lauwwarme salade met boontjes, peultjes, gekookte krieltjes, gebakken spekjes, gebakken bosuitjes, zonnebloempitjes en een agave-mosteddressing er door. Hmmm!

Dinsdag 18-4-2017
Kipcajun met peer, blauwe kaas, rode uit en rijst.

Maandag 17-4-2017 (2e Paasdag)
Vissoep met toastjes met houmous 🙂

Week 15
Zondag 16-4-2017 (1e Paasdag)
Kwamen m’n ouders eten; dineren moet ik eigenlijk zeggen. Cassoulet kon ik vandaag alle botjes uit verwijderen en hoefde verder alleen nog opgewarmd. De flageolettes hadden de hele nacht liggen weken, en ik ging er van uit dat een uur koken goed zou zijn. Dat werd helaas twee uur 🙁 Dus toen we aan tafel gingen was het 20 in plaats van 19.00 uur.. evengoed gezellig. Als toetje maakte ik een chocolade-koffiecake die niet uit de vorm kwam, dus binnenkort een siliconen tulbandvorm aanschaffen. Was wel heerlijk!

Zaterdag 15-4-2017
Waren we een dagje naar de Hortus in Leiden en toen we thuiskwamen kon ik bijna direct aan de bak; cassoulet voor morgen maken. Lief maakte daarna houmous en heerlijk vissoep, die we later aten met stokbrood.

Vrijdag 14-4-2017
Hamburgerfriday met real hamburgerbroodjes! Ik had er nog 3 in de vriezer zitten, en haalde 1 meergranenbol bij. Helemaal goed 🙂

Donderdag 13-4-2017
Vandaag stelt ’t eten niks voor; ik eet pannenkoeken en mijn lief brood met ommelet of iets dergelijks. Want ik moet naar een vergadering die de hele avond duurt en was vanmiddag al de deur uit. Gelukkig is dat maar zo eens per jaar…

Woensdag 12-4-2017
Witte rijst met Indische gehaktballetjes en gestoomde sperziebonen & peultjes en krupuk. Wel lekker, maar een beetje weinig ‘sjeu’ voor ons doen. ’s middags maakte ik deeg voor Koekjes met rozemarijn en hazelnoten.

Dinsdag 11-4-2017
Risotto met champignons, peultjes, doperwtjes en spekjes. Restje sla-met-dingetjes erbij, jummie.

Maandag 10-4-2017
Beenham met ovenfriet en sla-met-dingetjes. Eigenlijk dat wat we gisteren zouden eten, maar we hadden nog zo veel soep over, vandaar.

Week 14
Zondag 9-4-2017
Vissoep met saucijzenbroodje.

Zaterdag 8-4-2017
Gingen we naar Tel in IJmuiden om vis te halen (hmmmm), en maakte lief ’s avonds vissoep voor ’t eten. Humus, stokbrood en brie er bij, helemaal lekker.

Vrijdag 7-4-2017
Shoarma-kool met pitabroodjes, rode saus, knoflook saus. hmmm let the weekend begin!

Donderdag 6-4-2017
Gekookte aardappies met vis-prei-ovenschotel a la Menno Nicolai

Woensdag 5-4-2017
Een soort van gadogado, maar dan niet uit de oven, want die hebben we even niet…

Dinsdag 4-4-2017
LangsbrengJapanner met Sushi! Moe na m’n sollicitatie-gesprek en ik had niet kunnen bedenken wat we zouden eten…

Maandag 3-4-2017
Beenham uit de oven met aardappelkroketjes en sla-met-dingetjes

Week 13
Zondag 2-4-2017
Mosselen met ovenfriet en sla-met-dingetjes

Zaterdag 1-4-2017
Aziatische kipfilet met broccoli, peultjes, paksoi en pinda’s

Maart 2017

Vrijdag 31-3-2017
Soep met stokbrood en een stukje brie

Donderdag 30-3-2017
Sushi! In de Paleistuin-Zuid 🙂

Woensdag 29-3-2017
Penne pasta met saus, gurkjes en veel kaas

Dinsdag 28-3-2017
Aardappelkroketjes met vegaballetjes met appel, chilisaus en een salade

Maandag 27-3-2017
Ramennoodlesoep

Week 12
Zondag 26-3-2017
LangsbrengChinees!

Zaterdag 25-3-2017
Vegetarische gehaktballetjes met Atjar Ketimoen, witte rijst en sperzieboontjes, krupuk hmm

Vrijdag 24-3-2017
Hmmm LangsbrengJapanner!

Donderdag 23-3-2017
Sticky chicken met couscous

Woensdag 22-3-2017
Zuurkool uit de oven met salami en sambal

Dinsdag 21-3-2017
Gadogado

Maandag 20-3-2017
Kipcajun met peer, blauwe kaas en rode ui. Rijst erbij hmmm. Vanochtend zocht ik alle kruiden uit, vulde de kruidenpotjes in de keuken weer bij en weet precies wat ik binnenkort bij moet halen bij de Volkskruidentuin in de Kinkerstraat.

Week 11
Zondag 19-3-2017
Ik bakte ’s middags Swirl-cookies. Helaas was na de 1e rol de Nutella op, en ik had begrepen dat pindakaas ook kan. Dus de 2e lichting met pindakaas gemaakt. Helaas… het kan wel, maar we vinden het allebei niet lekker! ’s avonds aten we Pasta met spinazie-champignons-spekjes-Boursin saus, Lief kookte vandaag hmmm..

Zaterdag 18-3-2017
We deden klusdag vandaag, en ik had bedacht dat we dan vast wel shoarma-kool met pita broodjes, knoflooksaus en sambalsaus zouden lusten. Dat ging er in als koek!

Vrijdag 17-3-2017
Bloemkoolsoep met blauwe kaas en een Turkse pide (die laatste weer supergoed gelukt)

Donderdag 16-3-2017
gebakken krieltjes met vegetarische balletjes met appel en chilicaus en gewokte groenten

Woensdag 15-3-2017
Pasta penne met gemarineerde biefreepjes, venkel, uien, olijven

Dinsdag 14-3-2017
Pittige stoof, komkommerraita, sambal goreng spruitjes, krupuk, sperzieboontjes, witte rijst

Maandag 13-3-2017
Andijviestamp met gehaktballen en rodewijnsaus

Week 10
Zondag 12-3-2017
Lasagne deel 2

Zaterdag 11-3-2017
Lasagne met sla-met-dingetjes

Vrijdag 10-3-2017
Soep met …

Donderdag 9-3-2017
Waren we naar de expo van Irene Wijnmaalen in 020, en deden daarna thuis sushi oh zo lekker!

Woensdag 8-3-2017
Aubergine-aardperen lasagne Pittige stoof met witte rijst, viscurry en gestoomde snijboontjes/sperzieboontjes. Restjes opmaken uit de vriezer.

Dinsdag 7-3-2017
Kippastei (resten van de coq au vin) Deze link wil ik even bewaren, aangezien ik pastei wel vaker zo maak, maar vergeet op te schrijven. En deze link ook. En alweer balen… de pastei-bodem zeiknat, het spul rolde er uit, niet gaar deeg 🙁

Maandag 6-3-2017
Coq au vin met aardappelpuree

Week 9
Zondag 5-3-2017
Ovenfrieten met Belgische stoof en sla met dingetjes.

Zaterdag 4-3-2017
Soep met stokbrood, humus en brie. Zo! Af en uit waren we van deze klussendag pfff

Vrijdag 3-3-2017
Koekjes bakte ik vanmiddag! Swirlkoekjes met Nutella naar een recept van Laura’s Bakery. Oooooh te lekker!!

Een grote pan soep want we hebben klussenweekend! Ik trok bouillon van schenkel en rundvlees, een berg soepgroenten erbij en op het laatst gehaktballetjes. Helaas is het recept niet helemaal duidelijk; je moet het vlees eerst tenminste een uur in de azijn laten trekken. Daarna alles bij elkaar in de pan. Maar mijn soep smaakt toch echt te azijnig 🙁 Volgende keer doe ik het anders!

Donderdag 2-3-2017
Aardperengratin met … Zo geen zin in om te maken en niet het juiste recept gevonden. Dus deden we iets anders; gevulde pasta met lekker simpel sausje (hoewel ook half pakje Boursin daarin) en een salade met avocado. hmmmm te lekker.

Woensdag 1-3-2017
Chinese biefstuk met broccoli en mie
20170301_IMG_0132i

Februari 2017

Dinsdag 28-2-2017
Gadogado met rijst en krupuk

Maandag 27-2-2017
Aardappelpuree met knolvenkel gebakken en ‘Zweedse’ gehaktballetjes Volgende keer in die laatste iets minder chilipoeder!

Week 8
Zondag 26-2-2017
Rijksmuseumdag; we aten gezellig Langsbrengchinees met mijn Lief en z’n ouders.

Zaterdag 25-2-2017
Vissoep met humus en lekker brood

Vrijdag 24-2-2017
Broodje beenham met zuurkool en honing-mosterddressing; dat was ook een goed idee!

Donderdag 23-2-2017
Belgische stoof met gekookte krieltjes en gebakken venkel met knoflook nomnomnom

Woensdag 22-2-2017
Sushi want mijn lief is jarig!

Dinsdag 21-2-2017
Gehakt, boontjes, krieltjes en patak, appel, spinazie

Maandag 20-2-2017
Boerenkool met worst en gebakken spekjes, de laatste Amsterdamse uien en Appeltaart toe!
20170220_Boerenkool&Appeltaart

Week 7
Zondag 19-2-2017
Kleine neefje is jarig, we eten vanavond bloemkoolsoep met brood

Zaterdag 18-2-2017
Lief kookt; spaghetti met bolognaisesaus (hadden we nog van vorige week in de vriezer), ik ga veldsla oogsten vanmiddag voor erbij.

Vrijdag 17-2-2017
Bloemkoolsoep met blauwe kaas en een lekker broodje Marokkaanse batbots (die werden mini 😉 )

Donderdag 16-2-2017
Piendang telor Pittige stoof met gestoomde sperzieboontjes, rijst en krupuk

Woensdag 15-2-2017
Witlof met ham en kaas uit de oven, gekookte aardappels erbij.

Dinsdag 14-2-2017
Sticky chicken met couscous.

Maandag 13-2-2017
LangsbrengSurinamer!

Week 6
Zondag 12-2-2017
Maaltijd venkelsoep met bonen en broodje erbij. Deel 2, te lekker en vullend ook!

Zaterdag 11-2-2017
Spaghetti Bolognaise. Ik greep gister mis in de blikjes tomatenpuree, en aangezien we hier bij de kleine buurtsuper een aantal dinges ook niet kunnen kopen, denk ik dat we morgen even naar het volgende dorp rijden voor wat meer boodschappen.

Vrijdag 10-2-2017
Venkelsoep met bonen. Voor die laatste moet ik de flageolettes (150 gr droog) & kikkerbeans (125 gr droog) donderdag in de week zetten en daarna nog lang koken! De Beierse bratworsten waren in de aanbieding vanwege houdbaarheidsdatum, die kocht ik woensdag en deed ze direct in de vriezer. Kunnen er mooi in. Wel 3 stuks; misschien een beetje veel.

Donderdag 9-2-2017
Vis-prei schotel uit de oven met gekookte krieltjes

Woensdag 8-2-2017
Risotto met ham, champignons, doperwtjes en geraspte kaas.

Dinsdag 7-2-2017
Spinazie-lasagne. Echt heel lekker; er zat een half pakje boursin in in plaats van marscapone oid.

Maandag 6-2-2017
Ik at niets vanwege buikgriep!

Week 5
Zondag 5-2-2017
Belgische stoof (stond nog in de vriezer en die zit bommetje-vol!), met ovenfriets en American Coleslaw. Yummiefood!

Zaterdag 4-2-2017
Mijn lief maakte heerlijke groentesoep met ballen en we aten er een stokbroodje eiersalade bij. (Dat laatste valt bij mij vaak niet goed…, moet ik maar eens onthouden)

Vrijdag 3-2-2017
– shoarma met witte kool, knoflooksaus en broodjes

Donderdag 2-2-2017
– witlof met kip in donker bier en aardappelpuree

Woensdag 1-2-2017
– Gevulde verse pasta met spinazie en kaas

Januari 2017

Dinsdag 31-1-2017
– Risotto met doperwtjes en champignons & stukjes harde worst
Langsbrengchinees!

Maandag 30-1-2017
Rode kool met appel, gehaktballen en gekookte aardappels

Week 4
Zondag 29-1-2017
Franse prei-aardappelsoep met broodje

Zaterdag 28-1-2017
Belgische stoof met ovenfrieten en spruitjes, spruitjes hadden we nog liggen, magere runderlappen waren in de aanbieding (hoewel ik dat ‘magere’ niet zo’n succes vind).

Vrijdag 27-1-2017
Franse prei-aardappelsoep met peterselie-scones. Die laatste had ik al lang niet meer gemaakt; de theelepel zout hoeft er van mij niet in, wél had ik een theelepeltje zuiveringszout toegevoegd en extra geraspte kaas.

Donderdag 26-1-2017
Zuurkool met salami en sambal uit de oven

Woensdag 25-1-2017
kip cajun met peer, blauwe kaas en rode ui. Witte rijst erbij hmmmmm

Dinsdag 24-1-2017
Gado gado

Maandag 23-1-2017
Beenham uit de oven met krieltjes en groente/sla

Week 3
Zondag 22-1-2017
Russische paddestoelensoep met Turkse Pide en humous, stukje camembert erbij, we kijken Sherlock Holmes. Fijn voor de zondagavond 🙂

Zaterdag 21-1-2017
Mijn lief maakte viscurry met veel grote garnalen, oooh, heerlijk en het hele huis ruikt er naar 😀

Vrijdag 20-1-2017
Erwtensoep met stokbrood en eiersalade. Ik kookte gisteren 4 grote eieren, lief maakte daar eiersalade van voor op brood. Yummie!

Donderdag 19-1-2017
Kipfilet met paksoi, cashewnoten (extra spinazie erbij, want die had ik nog liggen) en witte rijst. Niet ingewikkeld, wel snel klaar.

Woensdag 18-1-2017
Bakte ik ’s middags een heerlijk omelet met zelf gekweekte kiemen, ’s avonds aten we gehakt-curry met naanbrood erbij. Lang geleden dat we dt aten. Die afbak-naan van de Dekamarkt is overigens niet lekker; maar eens zelf maken.

Dinsdag 17-1-2017
Deed ik een fotoshoot voor Storteboom Shiatsu en zijn lieftallige student Linda Hartgring voor de geluksroute van 4 & 5 februari dit jaar, en was ik bere-moe toen ik eenmaal thuis zat. Eten hadden we in huis, maar mij Lief stelde voor om de Langsbrengchinees te vragen eten te komen brengen en jaaaa, dat was fijn!

Maandag 16-1-2017
Nog meer erwtensoep

Week 2
Zondag 15-1-2017
Wraps met dingetjes om er op en er in te doen. De avocado’s die ik van de tenkatemarkt had mee gebracht waren prima

Zaterdag 14-1-2017
Lief maakte een grooote pan erwtensoep, dat aten we vanavond met stokbrood en eiersalade. Helemaal goed voor ons grieperig hoofdjes.

Vrijdag 13-1-2017

Hamburger Friday met zelfgemaakte hamburgerbroodjes! De allerlekkerste; we hielden er 3 over, die zitten nu in de vriezer voor de volgende keer.

Donderdag 12-1-2017
Gebakken krieltjes met mislukte kabeljauw en venkel uit de oven… volgende keer toch maar in de alu folie wikkelen, kijken of dat beter gaat. Overigens snap ik niet dat de vis dan een uur!! in een hete oven moet….

Woensdag 11-7-2017
Kipfilet met brocolli, peultjes en pinda’s, mie erbij hmm

Dinsdag 10-1-2017
Macaroni met ham, salami en geraspte kaas.

Maandag 9-1-2017
Aardappelpuree met spruitjes gebakken met spekjes, sambal, knoflook, ketjap en stemgember en appel. De puree was o pde een of andere manier bijzonder droog… de rest was lekker.

Week 1

Zondag 8-1-2017
Goulash met ovenfriet en gebakken venkel

Zaterdag 7-1-2017
Viscurry

Vrijdag 6-1-2017
Sushi deel 2! Nadat Sab en ik samen bij Chocoase een mini-high-tea deden in de middag. Ook lekker en beregezellig bijpraten.

Donderdag 5-1-2017
Vanwege m’n verhaardag bestelde mijn Lief sushi, dinnetje Linda bleef hier ook gezellig eten, jeuh wat een enorme schaal vol en zoooooo lekkah!!

Woensdag 4-1-2017
Kipfilet met peer, blauwe kaas en rode ui uit de oven hmmm

Dinsdag 3-1-2017
Macaroni met ham, kaas vooral veel dat laatste

Maandag 2-1-2017
Spruitjes met paprika, vegetarische gehaktballetjes met appel en gekookte krieltjes, lekker iets nieuws.

Week 52
Zondag 1-1-2017 *Nieuwjaarsdag
Zalm van de grill met ovenfriet en gebakken venkel