Gegeten 2017

Juni 2017

Week 23
Zondag 11-6-2017

Zaterdag 10-6-2017
Feestje

Vrijdag 9-6-2017
Iets met aardappeltjes

Donderdag 8-6-2017
Shoarma/kool met pitabroodjes

Woensdag 7-6-2017
Viscurry (met extra vis & doperwtjes), komkommerraita, boontjes en rijst

Dinsdag 6-6-2017
Pasta met tomaatjes, kappertjes, champignons en uit uit de oven

Maandag 5-6-2017 2e Pinksterdag
Tuinbonensoep met stokbrood, humus en kruidenkaas

Week 22
Zondag 4-6-2017
Beenham uit de oven met American coleslaw en gebakken krieltjes.

Zaterdag 3-6-2017
Gele viscurry met kabeljauw, peultjes uit eigen tuin, aubergine, tomaten en rijst. Was lekker, maar mij iets te nat. Wel voor herhaling vatbaar.

Vrijdag 2-6-2017
Hmmm sushi

Donderdag 1-6-2017
Spinazielasagne deel 2

Mei 2017

Woensdag 31-5-2017
Spinazielasagne deel 1

Dinsdag 30-5-2017
Lamscurry met rijst, raita en boontjes

Maandag 29-5-2017
Kipcajun met peer, rode uit en blauwe kaas, rijst daarbij yummie. Kanttekening: Bleu d’Auvergne is het lekkerst en anders de blauwschimmel camembert.

Week 21
Zondag 28-5-2017
Beenham met frietjes en sla-met-dingetjes

Zaterdag 27-5-2017
Salade gerookte kip

Vrijdag 26-5-2017
Lauwwarme bonensalade met krieltjes

Donderdag 25-5-2017
Peperburgers en pitabroodjes

Woensdag 24-5-2017
Spaghetti Bolognese

Dinsdag 23-5-2017
Vega balletjes met gestoomde boontjes met appel en rijst

Maandag 22-5-2017
Tuinbonensoep met restjes van gisteren. Tuinboontjes uit de vriezer gehaald; was oogst uit eigen tuin.

Week 20
Zondag 21-5-2017
Pa en ma kwamen eten, Jeroen maakte gisteren al de aardappelgratin, vandaag nog kipkluifjes, zalm en sla-met-dingetjes erbij. Heerlijk!

Zaterdag 20-5-2017
Snijboontjes met rijst en lamscurry

Vrijdag 19-5-2017
Onze trouwdag! We aten heerlijk sushi thuis, want waren te gammel en moe om uit eten te gaan.

Donderdag 18-5-2017
Soep deel 2 met Turkse pide en humous. En ik legde een flinke zak champignons te drogen in de hydrator, die 1e had ik voor een prikkie op de markt gehaald.

Woensdag 17-5-2017
Was een beetje vreemde avond; we deden een rondleiding door de koepel in Haarlem. De oude gevangenis, heel apart. Soep met broodjes bockworst

Dinsdag 16-5-2017
Brood met kiemen of kruiden en walnoten (nog even uitzoeken) gebakken; die was goed gelukt ๐Ÿ™‚ ’s avonds aten we gevulde tortelini met een sausje van rode melde en boursin daarbij.

Maandag 15-5-2017
Kipcajun met peer, blauwe kaas, rode uit en rijst

Week 19
Zondag 14-5-2017
Zalm van de klapgrill met ovenfriet en sla-met-dingetjes.

Zaterdag 13 mei 2017
Japanse ramen noedelsoep. Eerder bakte ik rabarberflan. Die is heerlijk, maar met z’n twee krijgen we ‘m nooit op. Volgende keer kijken of ik er muffins oid van kan maken of de helft van het recept.

Vrijdag 12-5-2017
Lauwwarme salade met sperzieboontjes, krieltjes, rode ui, komkommer, radijs, muizenmeloentjes, gebakken spekjes, bieslook, daslookbloemen en honing-mosterddressing

Donderdag 11-5-2017
LangsbrengChinees

Woensdag 10-5-2017
Simpele ‘wintersalade’ met falaffel. Die laatste was niet zo’n succes…

Dinsdag 9-5-2017
Kip Kung Pao met rijst en broccoli; ik moet het recept nog eens posten, foto’s staan ook al present.

Maandag 8-5-2017
Deed ik voor tenminste 3 dagen boodschappen bij de grote Deka, aangezien ik hier in het buurtgeval steeds vaker misgrijp.
Vanavond aten we ‘verse’ tortelini met tomaatjes, uit, salami en champignons uit de oven. Lekker, dat was lang geleden en makkelijk voor vandaag.

Week 18
Zondag 7-5-2017
Lamscurry met boontjes en rijst

Zaterdag 6-5-2017
Vissoep met stokbrood & houmous

Vrijdag 5-5- 2017
Rabarberscones bakte ik. En vanavond aten we gemarineerde aubergines met doperwtjes, harde worstjes en mie.

Donderdag 4-5-2017
Gebakken aardappeltjes met beenham uit de oven en gestoomde boontjes

Woensdag 3-5-2017
Pasta met saus en kaas uit de oven

Dinsdag 2-5-2017
Hmmm Sushi

Maandag 1-5-2017
Kipvleugeltjes uit de oven met couscous

april 2017

Week 17
Zondag 30-4-2017
Vlaamse stoof met frieten uit de oven

Zaterdag 29-4-2017
Iets met vis

Vrijdag 28-4-2017
Aubergine-lasagne deel 2

Donderdag 27-4-2017
Bloemkoolsoep tussen de middag en aangezien het Koningsdag is, eten we Hamburgers!

Woensdag 26-4-2017
Pasta spinazie boursin

Dinsdag 25-4-2017
Aubergine-lasagne met sla

Maandag 24-4-2017
Andijviestamp met gehaktballen

Week 16
Zondag 23-4-2017
Hielden we rustdag, bakte ik Koulourakia (Griekse koekjes) en staat Lief in de keuken viscurry voor ons avondmaal te bereiden.

Zaterdag 22-4-2017
Stond ik vandaag bij het Haarlemmerkweektuin voorjaarsevenement als vrijwilliger bij Steenbreek023 en was bek-af toen ik ’s middags thuiskwam. We aten Cassoulet met zelfgebakken Frans landbrood en sla-met-dingetjes. Hmmm.

Vrijdag 21-54-2017
Vrijdag bakdag; bruine bolletjes voor morgen gebakken en een Frans landbrood, ik had meer als genoeg actieve desem staan. Dus aten we vanavond Bloemkoolsoep met blauwe kaas en Frans landbrood.

Donderdag 20-4-2017
Tortillawraps met gehakt-tomaten-champignonssaus en mais erdoor uit de oven, kaas er overheen en hmmmm…. Ik moet wel binnenkort nieuwe Mexicaanse kruidenpoeder maken; die is bijna op!

Woensdag 19-4-2017
Lauwwarme salade met boontjes, peultjes, gekookte krieltjes, gebakken spekjes, gebakken bosuitjes, zonnebloempitjes en een agave-mosteddressing er door. Hmmm!

Dinsdag 18-4-2017
Kipcajun met peer, blauwe kaas, rode uit en rijst.

Maandag 17-4-2017 (2e Paasdag)
Vissoep met toastjes met houmous ๐Ÿ™‚

Week 15
Zondag 16-4-2017 (1e Paasdag)
Kwamen m’n ouders eten; dineren moet ik eigenlijk zeggen. Cassoulet kon ik vandaag alle botjes uit verwijderen en hoefde verder alleen nog opgewarmd. De flageolettes hadden de hele nacht liggen weken, en ik ging er van uit dat een uur koken goed zou zijn. Dat werd helaas twee uur ๐Ÿ™ Dus toen we aan tafel gingen was het 20 in plaats van 19.00 uur.. evengoed gezellig. Als toetje maakte ik een chocolade-koffiecake die niet uit de vorm kwam, dus binnenkort een siliconen tulbandvorm aanschaffen. Was wel heerlijk!

Zaterdag 15-4-2017
Waren we een dagje naar de Hortus in Leiden en toen we thuiskwamen kon ik bijna direct aan de bak; cassoulet voor morgen maken. Lief maakte daarna houmous en heerlijk vissoep, die we later aten met stokbrood.

Vrijdag 14-4-2017
Hamburgerfriday met real hamburgerbroodjes! Ik had er nog 3 in de vriezer zitten, en haalde 1 meergranenbol bij. Helemaal goed ๐Ÿ™‚

Donderdag 13-4-2017
Vandaag stelt ’t eten niks voor; ik eet pannenkoeken en mijn lief brood met ommelet of iets dergelijks. Want ik moet naar een vergadering die de hele avond duurt en was vanmiddag al de deur uit. Gelukkig is dat maar zo eens per jaar…

Woensdag 12-4-2017
Witte rijst met Indische gehaktballetjes en gestoomde sperziebonen & peultjes en krupuk. Wel lekker, maar een beetje weinig ‘sjeu’ voor ons doen. ’s middags maakte ik deeg voor Koekjes met rozemarijn en hazelnoten.

Dinsdag 11-4-2017
Risotto met champignons, peultjes, doperwtjes en spekjes. Restje sla-met-dingetjes erbij, jummie.

Maandag 10-4-2017
Beenham met ovenfriet en sla-met-dingetjes. Eigenlijk dat wat we gisteren zouden eten, maar we hadden nog zo veel soep over, vandaar.

Week 14
Zondag 9-4-2017
Vissoep met saucijzenbroodje.

Zaterdag 8-4-2017
Gingen we naar Tel in IJmuiden om vis te halen (hmmmm), en maakte lief ’s avonds vissoep voor ’t eten. Humus, stokbrood en brie er bij, helemaal lekker.

Vrijdag 7-4-2017
Shoarma-kool met pitabroodjes, rode saus, knoflook saus. hmmm let the weekend begin!

Donderdag 6-4-2017
Gekookte aardappies met vis-prei-ovenschotel a la Menno Nicolai

Woensdag 5-4-2017
Een soort van gadogado, maar dan niet uit de oven, want die hebben we even niet…

Dinsdag 4-4-2017
LangsbrengJapanner met Sushi! Moe na m’n sollicitatie-gesprek en ik had niet kunnen bedenken wat we zouden eten…

Maandag 3-4-2017
Beenham uit de oven met aardappelkroketjes en sla-met-dingetjes

Week 13
Zondag 2-4-2017
Mosselen met ovenfriet en sla-met-dingetjes

Zaterdag 1-4-2017
Aziatische kipfilet met broccoli, peultjes, paksoi en pinda’s

Maart 2017

Vrijdag 31-3-2017
Donderdag 30-3-2017

Sajoer boontjes met komkommerraita en rijst en … kip of gehaktballen of piendang telor
Woensdag 29-3-2017
Dinsdag 28-3-2017
Maandag 27-3-2017

Week 12
Zondag 26-3-2017
Zaterdag 25-3-2017
Vrijdag 24-3-2017
Donderdag 23-3-2017

Woensdag 22-3-2017
Zuurkool uit de oven met salami en sambal

Dinsdag 21-3-2017

Maandag 20-3-2017
Kipcajun met peer, blauwe kaas en rode ui. Rijst erbij hmmm. Vanochtend zocht ik alle kruiden uit, vulde de kruidenpotjes in de keuken weer bij en weet precies wat ik binnenkort bij moet halen bij de Volkskruidentuin in de Kinkerstraat.

Week 11
Zondag 19-3-2017
Ik bakte ’s middags Swirl-cookies. Helaas was na de 1e rol de Nutella op, en ik had begrepen dat pindakaas ook kan. Dus de 2e lichting met pindakaas gemaakt. Helaas… het kan wel, maar we vinden het allebei niet lekker! ’s avonds aten we Pasta met spinazie-champignons-spekjes-Boursin saus, Lief kookte vandaag hmmm..

Zaterdag 18-3-2017
We deden klusdag vandaag, en ik had bedacht dat we dan vast wel shoarma-kool met pita broodjes, knoflooksaus en sambalsaus zouden lusten. Dat ging er in als koek!

Vrijdag 17-3-2017
Bloemkoolsoep met blauwe kaas en een Turkse pide (die laatste weer supergoed gelukt)

Week 10
Zondag 12-3-2017

Zaterdag 11-3-2017
Lasagne met sla-met-dingetjes

Vrijdag 10-3-2017
Soep met …

Donderdag 9-3-2017
Waren we naar de expo van Irene Wijnmaalen in 020, en deden daarna thuis sushi oh zo lekker!

Woensdag 8-3-2017
Aubergine-aardperen lasagne Pittige stoof met witte rijst, viscurry en gestoomde snijboontjes/sperzieboontjes. Restjes opmaken uit de vriezer.

Dinsdag 7-3-2017
Kippastei (resten van de coq au vin) Deze link wil ik even bewaren, aangezien ik pastei wel vaker zo maak, maar vergeet op te schrijven. En deze link ook. En alweer balen… de pastei-bodem zeiknat, het spul rolde er uit, niet gaar deeg ๐Ÿ™

Maandag 6-3-2017
Coq au vin met aardappelpuree

Week 9
Zondag 5-3-2017
Ovenfrieten met Belgische stoof en sla met dingetjes.

Zaterdag 4-3-2017
Soep met stokbrood, humus en brie. Zo! Af en uit waren we van deze klussendag pfff

Vrijdag 3-3-2017
Koekjes bakte ik vanmiddag! Swirlkoekjes met Nutella naar een recept van Laura’s Bakery. Oooooh te lekker!!

Een grote pan soep want we hebben klussenweekend! Ik trok bouillon van schenkel en rundvlees, een berg soepgroenten erbij en op het laatst gehaktballetjes. Helaas is het recept niet helemaal duidelijk; je moet het vlees eerst tenminste een uur in de azijn laten trekken. Daarna alles bij elkaar in de pan. Maar mijn soep smaakt toch echt te azijnig ๐Ÿ™ Volgende keer doe ik het anders!

Donderdag 2-3-2017
Aardperengratin met … Zo geen zin in om te maken en niet het juiste recept gevonden. Dus deden we iets anders; gevulde pasta met lekker simpel sausje (hoewel ook half pakje Boursin daarin) en een salade met avocado. hmmmm te lekker.

Woensdag 1-3-2017
Chinese biefstuk met broccoli en mie
20170301_IMG_0132i

Februari 2017

Dinsdag 28-2-2017
Gadogado met rijst en krupuk

Maandag 27-2-2017
Aardappelpuree met knolvenkel gebakken en ‘Zweedse’ gehaktballetjes Volgende keer in die laatste iets minder chilipoeder!

Week 8
Zondag 26-2-2017
Rijksmuseumdag; we aten gezellig Langsbrengchinees met mijn Lief en z’n ouders.

Zaterdag 25-2-2017
Vissoep met humus en lekker brood

Vrijdag 24-2-2017
Broodje beenham met zuurkool en honing-mosterddressing; dat was ook een goed idee!

Donderdag 23-2-2017
Belgische stoof met gekookte krieltjes en gebakken venkel met knoflook nomnomnom

Woensdag 22-2-2017
Sushi want mijn lief is jarig!

Dinsdag 21-2-2017
Gehakt, boontjes, krieltjes en patak, appel, spinazie

Maandag 20-2-2017
Boerenkool met worst en gebakken spekjes, de laatste Amsterdamse uien en Appeltaart toe!
20170220_Boerenkool&Appeltaart

Week 7
Zondag 19-2-2017
Kleine neefje is jarig, we eten vanavond bloemkoolsoep met brood

Zaterdag 18-2-2017
Lief kookt; spaghetti met bolognaisesaus (hadden we nog van vorige week in de vriezer), ik ga veldsla oogsten vanmiddag voor erbij.

Vrijdag 17-2-2017
Bloemkoolsoep met blauwe kaas en een lekker broodje Marokkaanse batbots (die werden mini ๐Ÿ˜‰ )

Donderdag 16-2-2017
Piendang telor Pittige stoof met gestoomde sperzieboontjes, rijst en krupuk

Woensdag 15-2-2017
Witlof met ham en kaas uit de oven, gekookte aardappels erbij.

Dinsdag 14-2-2017
Sticky chicken met couscous.

Maandag 13-2-2017
LangsbrengSurinamer!

Week 6
Zondag 12-2-2017
Maaltijd venkelsoep met bonen en broodje erbij. Deel 2, te lekker en vullend ook!

Zaterdag 11-2-2017
Spaghetti Bolognaise. Ik greep gister mis in de blikjes tomatenpuree, en aangezien we hier bij de kleine buurtsuper een aantal dinges ook niet kunnen kopen, denk ik dat we morgen even naar het volgende dorp rijden voor wat meer boodschappen.

Vrijdag 10-2-2017
Venkelsoep met bonen. Voor die laatste moet ik de flageolettes (150 gr droog) & kikkerbeans (125 gr droog) donderdag in de week zetten en daarna nog lang koken! De Beierse bratworsten waren in de aanbieding vanwege houdbaarheidsdatum, die kocht ik woensdag en deed ze direct in de vriezer. Kunnen er mooi in. Wel 3 stuks; misschien een beetje veel.

Donderdag 9-2-2017
Vis-prei schotel uit de oven met gekookte krieltjes

Woensdag 8-2-2017
Risotto met ham, champignons, doperwtjes en geraspte kaas.

Dinsdag 7-2-2017
Spinazie-lasagne. Echt heel lekker; er zat een half pakje boursin in in plaats van marscapone oid.

Maandag 6-2-2017
Ik at niets vanwege buikgriep!

Week 5
Zondag 5-2-2017
Belgische stoof (stond nog in de vriezer en die zit bommetje-vol!), met ovenfriets en American Coleslaw. Yummiefood!

Zaterdag 4-2-2017
Mijn lief maakte heerlijke groentesoep met ballen en we aten er een stokbroodje eiersalade bij. (Dat laatste valt bij mij vaak niet goed…, moet ik maar eens onthouden)

Vrijdag 3-2-2017
– shoarma met witte kool, knoflooksaus en broodjes

Donderdag 2-2-2017
– witlof met kip in donker bier en aardappelpuree

Woensdag 1-2-2017
– Gevulde verse pasta met spinazie en kaas

Januari 2017

Dinsdag 31-1-2017
– Risotto met doperwtjes en champignons & stukjes harde worst
Langsbrengchinees!

Maandag 30-1-2017
– rode kool met appel, gehaktballen en gekookte aardappels

Week 4
Zondag 29-1-2017
Franse prei-aardappelsoep met broodje

Zaterdag 28-1-2017
Belgische stoof met ovenfrieten en spruitjes, spruitjes hadden we nog liggen, magere runderlappen waren in de aanbieding (hoewel ik dat ‘magere’ niet zo’n succes vind).

Vrijdag 27-1-2017
Franse prei-aardappelsoep met peterselie-scones. Die laatste had ik al lang niet meer gemaakt; de theelepel zout hoeft er van mij niet in, wรฉl had ik een theelepeltje zuiveringszout toegevoegd en extra geraspte kaas.

Donderdag 26-1-2017
Zuurkool met salami en sambal uit de oven

Woensdag 25-1-2017
kip cajun met peer, blauwe kaas en rode ui. Witte rijst erbij hmmmmm

Dinsdag 24-1-2017
Gado gado

Maandag 23-1-2017
Beenham uit de oven met krieltjes en groente/sla

Week 3
Zondag 22-1-2017
Russische paddestoelensoep met Turkse Pide en humous, stukje camembert erbij, we kijken Sherlock Holmes. Fijn voor de zondagavond ๐Ÿ™‚

Zaterdag 21-1-2017
Mijn lief maakte viscurry met veel grote garnalen, oooh, heerlijk en het hele huis ruikt er naar ๐Ÿ˜€

Vrijdag 20-1-2017
Erwtensoep met stokbrood en eiersalade. Ik kookte gisteren 4 grote eieren, lief maakte daar eiersalade van voor op brood. Yummie!

Donderdag 19-1-2017
Kipfilet met paksoi, cashewnoten (extra spinazie erbij, want die had ik nog liggen) en witte rijst. Niet ingewikkeld, wel snel klaar.

Woensdag 18-1-2017
Bakte ik ’s middags een heerlijk omelet met zelf gekweekte kiemen, ’s avonds aten we gehakt-curry met naanbrood erbij. Lang geleden dat we dt aten. Die afbak-naan van de Dekamarkt is overigens niet lekker; maar eens zelf maken.

Dinsdag 17-1-2017
Deed ik een fotoshoot voor Storteboom Shiatsu en zijn lieftallige student Linda Hartgring voor de geluksroute van 4 & 5 februari dit jaar, en was ik bere-moe toen ik eenmaal thuis zat. Eten hadden we in huis, maar mij Lief stelde voor om de Langsbrengchinees te vragen eten te komen brengen en jaaaa, dat was fijn!

Maandag 16-1-2017
Nog meer erwtensoep

Week 2
Zondag 15-1-2017
Wraps met dingetjes om er op en er in te doen. De avocado’s die ik van de tenkatemarkt had mee gebracht waren prima

Zaterdag 14-1-2017
Lief maakte een grooote pan erwtensoep, dat aten we vanavond met stokbrood en eiersalade. Helemaal goed voor ons grieperig hoofdjes.

Vrijdag 13-1-2017

Hamburger Friday met zelfgemaakte hamburgerbroodjes! De allerlekkerste; we hielden er 3 over, die zitten nu in de vriezer voor de volgende keer.

Donderdag 12-1-2017
Gebakken krieltjes met mislukte kabeljauw en venkel uit de oven… volgende keer toch maar in de alu folie wikkelen, kijken of dat beter gaat. Overigens snap ik niet dat de vis dan een uur!! in een hete oven moet….

Woensdag 11-7-2017
Kipfilet met brocolli, peultjes en pinda’s, mie erbij hmm

Dinsdag 10-1-2017
Macaroni met ham, salami en geraspte kaas.

Maandag 9-1-2017
Aardappelpuree met spruitjes gebakken met spekjes, sambal, knoflook, ketjap en stemgember en appel. De puree was o pde een of andere manier bijzonder droog… de rest was lekker.

Week 1

Zondag 8-1-2017
Goulash met ovenfriet en gebakken venkel

Zaterdag 7-1-2017
Viscurry

Vrijdag 6-1-2017
Sushi deel 2! Nadat Sab en ik samen bij Chocoase een mini-high-tea deden in de middag. Ook lekker en beregezellig bijpraten.

Donderdag 5-1-2017
Vanwege m’n verhaardag bestelde mijn Lief sushi, dinnetje Linda bleef hier ook gezellig eten, jeuh wat een enorme schaal vol en zoooooo lekkah!!

Woensdag 4-1-2017
Kipfilet met peer, blauwe kaas en rode ui uit de oven hmmm

Dinsdag 3-1-2017
Macaroni met ham, kaas vooral veel dat laatste

Maandag 2-1-2017
Spruitjes met paprika, vegetarische gehaktballetjes met appel en gekookte krieltjes, lekker iets nieuws.

Week 52
Zondag 1-1-2017 *Nieuwjaarsdag
Zalm van de grill met ovenfriet en gebakken venkel

Bewaren

Bewaren

Bewaren