Boek: Dochter van het woud – Juliette Marillier

666877905

Dit boek (en nog twee andere delen) heb ik vermoedelijk (?) ooit gekocht op een boekenmarkt of iets dergelijks. Geen idee meer wanneer, en ik weet dat ik ze gelezen heb, maar kan me niet meer herinneren waar het over gaat. Fijn is dat; dan kun je je boeken nog een keer lezen 🙂

Dit deel is hoogstwaarschijnlijk op een sprookje van Grimm Hans Christiaan Andersen gebaseerd, dat herken ik in ieder geval in het verhaal. En verder is het mooi geschreven, een droevig verhaal met vast wel een goede afloop. Maar zo ver ben ik nog niet.

Samenvatting
In de Keltische schemering van het oude Ierland, beheerst door mythen en magie, ontspint zich een machtige en betoverende geschiedenis.

De vesting van Zeven Wateren is een afgelegen, vreemde en stille plaats die bedreigd wordt door vernielzuchtige Britten en Vikingen op oorlogspad.

Binnen de muren van de vesting is Vrouwe Oonagh doorgedrongen, een tovenares die heer Colum in haar bekoringen heeft verstrikt en die de familie wil vernietigen. Sorcha, dochter van Colum is de enige die de betovering kan verbreken. Als zij faalt, zullen haar broers sterven…

De TRILOGIE VAN DE ZEVEN WATEREN bestaat uit:

1 Dochter van het Woud

2 Zoon van de Schaduwen

3 Kind van de Profetie

Productspecificaties
Auteur: Juliet Marillier J. Marillier
Taal: Nederlands
Vertaald door: Pauline Moody P. Moody
ISBN10 9024553237
ISBN13 9789024553235

Afdrukken