Recept: Bramenjam met Steranijs

2 potten van 3 dl
of 2 1/2 bon maman jampotjes

Ingrediënten

  • 500 gram bramen
  • 500 gram geleisuiker
  • 1 of 2 steranijs
  • sap van 1 citroen

Bereiden
Was de bramen en haal rotte exemplaren er tussen uit. Zelf had ik nog een lading ingevroren bramen liggen, die heb ik voor dit recept gebruikt. Maar met verse is het vast lekker. Doe de bramen in een roestvrij stalen pan, of in een weckpot die je kunt afsluiten. Steranijs erbij en de geleisuiker. Af en toe even schudden. Laat dit zo een dag en een nacht staan.

De volgende dag het sap van de citroen er bij doen in de pan, steranijs er uit halen en de jam koken zo’n 4 tot 6 minuten. Zelf kook ik altijd een paar minuten langer voor de zekerheid. Schenk de jam in de jampotjes, sluit deze direct goed af en zet ze op een theedoek of onderzetter op de kop. Laat volledig afkoelen. Koel & donker bewaren; na openen in de koelkast nog een paar weken houdbaar.

Afdrukken