Eropuit: Zwetpolderroute Woubrugge

Eerste stuk over hard asfalt met veel fietsers en racefietsers en af en toe een auto (die niet echt langzaam reden).

We kwamen er wel nieuwsgierige kalfjes, zwaluwen en buxuskwekerij tegen

IMG_0154a

Maar op een gegeven moment sla je rechtsaf langs de boerderij Rust & Werk

IMG_8466i

en mag je door het hek

IMG_8469i

over het boerenlandpad!

IMG_8503i

Langs suikerbieten & tarweveld, waar we de boer ook nog even spraken. Hij was de tarwe op vochtigheid aan het testen, het was een x% te nat. Hoopte op een paar uur zon, maar dat was nog niet garant…. Gelijk maar even gevraagd hoe ’t zat met mais oogsten. Maiskorrels moeten ‘deegdroog’ aanvoelen. Oké, binnenkort m’n maiskolven toch eens onder de loep nemen. Tussen voedermais en suikermais kan niet zo veel verschil zitten…

IMG_8477i

IMG_8481i

Aan het einde rechtdoor een broodje eten op een bankje en wat water drinken en genieten van de rust; geen mens te bekennen!

IMG_8483i

Sta je per ongeluk ineens tussen de uien om een spannend bruggetje naar een aardappelveld over te steken

IMG_8488i

IMG_8486i

Aardappels hebben een slimme overlevingstactiek; ze maken knollen onder de grond om te overleven, maar ook bessen met zaden voor ’t geval dat… waar heb ik dat ooit geleerd? Denk in de Hortus Leiden, bij Arend Wakker 🙂

IMG_8490i

Foto’s maken, vooral fijn met nieuwe camera

IMG_8491i

Dat stuk langs de aardappels was zwaar; de afstand tussen het gras en de richel was nogal groot. Blij dat we die velden achter ons konden laten… Hier links van de molen een maisveld

IMG_8492i

en uiteindelijk liepen we langs aspergevelden aan ons rechterhand. Aan het eind op de foto zie je de aspergeboerderij; waar ze een klein droogkamertje hebben met een koffie-apparaat, thee en versnapering en een blikje waarin je je bijdrage mag doneren. Dat laatste deed me ineens zo aan de West Highland Way in Schotland denken…. heimwee!!

IMG_8497i

Helaas er was geen toilet, maar aan de overkant van de weg stond een bord met Hotel Restaurant Jachtwerf de Weger; terras aan het water. Heerlijk koude ijsthee aan het water daar gedronken, maar verder was het een bijzonder rare tent. Er hangen overal bordjes met de tekst ‘Pinnen is geen wettig en kosteloos betaalmiddel’. We hadden cash bij ons, dat scheelt. De rare tent krijg review op internet van 1,9. Sinds 2011. Kucht!

Voor mijn lijf was de route eigenlijk iets te ambitieus na zo weinig wandelen afgelopen maanden, gelukkig kwam ik daar in de auto pas achter; ik had deze wandeling vandaag voor geen goud willen missen 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Afdrukken Afdrukken