Eropuit: Muiderslot

Geen mooi weer zou het zijn vandaag, miezer, mot & af en toe een bui. Dus besloten we om niet in een bos te gaan lopen (zoals we eerder wel van plan waren), maar naar het Muiderslot te gaan. Met de Coertmobiel reden we er naartoe. Op allerlei manieren (website, bordjes bij aankomst van het dorp) worden toeristen ontmoedigd om in het dorp, of vlakbij het Slot hun auto te parkeren. Op de parkeerplaats die nog redelijk dichtbij was, bleek het apparaat maar 1 bepaalde kaart te vreten. Gelukkig hebben wij Park Mobile! Parkeren met je mobiel anno 2016. (11 jaar geleden werkte ik voor de concurent, hahaa).

Konden we over de dijk tussen laag overvliegende zwaluwen naar het slot lopen. Gek op zwaluwen ben ik. Het Muiderslot zelf valt tegen. We dachten overal in te kunnen, ook zonder gids. Dat is helaas niet zo. Er was een expositie ingericht over de heer Bommel, wonende op Bommelstein. Het idee vond ik wel grappig, ooit las ik bijna alle boeken over Oliver B. Bommel. Helaas veel afgesloten deuren met bordjes ‘Verboden Toegang etc.’.

Roofvogels zaten op een stokje onder een afdakje in een ander deel van de kasteeltuinen, vliegen deden ze blijkbaar die dag niet.

Je kunt ook om het slot heen lopen over dijkjes, en dat is wel heel leuk om te doen, prachtig uitzicht. De moestuin en de kruidentuin vond ik ook bijzonder; grote collectie kruiden en verfplanten, en ook in de moestuin werden bijzondere groenten gekweekt zoals bijvoorbeeld olijfkomkommer.

Het was een bijzonder uitstapje, tegen 16-en waren we weer thuis bij de Pluis 🙂

Afdrukken