Recept: Aziatische kip met peultjes, broccoli en pinda’s

Het recept is voor 4 personen, we hadden dus rijkelijk veel gemaakt! Dat gaf niets, want het smaakte heerlijk. Maar volgende keer iets minder kipfilet, de hoeveelheid groente vind ik wel mooi; die vind je anders niet meer terug. De peultjes en rode peper kwamen uit eigen moestuin; die peper was best scherp. De hoeveelheid mie was niet anders dan wat we normaal gesproken koken, maar bleek ook teveel. Maizena is mijn lief geen fan van en hij wilde het tijdens het koken er uit laten. Maar de maizena is bedoeld om net even de saus te binden, dus deden we de helft minder.

20160728_IMG_??

Ingrediënten

 • 500 gram kipfilets (in blokjes)
 • 4 eetlepels sherry of kippenbouillon
 • 1.5 eetlepels maizena
 • 1 verse gember (geraspt, ca. 3 cm) of 1 tl djahé
 • 250 gram broccoli (in roosjes)
 • 200 gram peultjes
 • 4 eetlepels wokolie
 • 1 rode peper (in stukjes, zonder zaadjes)
 • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
 • 2 sjalotjes of 1 grote ui (gesnipperd)
 • 2 eetlepels sojasaus of ketjap (afhankelijk van of je van zoet houdt)
 • 2 theelepels sambal manis
 • 100 gram ongezouten pinda’s

Bereiden

Meng de kipfilet met 2 eetlepels sherry of bouillon, de helft van de maizena, de gember en 1/2 theelepel zout. Blancheer de broccoli 1 minuut, voeg de peultjes toe en blancheer nog 1 minuut. Giet de groenten af en spoel er koud water over. Verhit de wokolie en fruit hierin de rode peper, knoflook en sjalot kort. Voeg de kipblokjes toe en bak ze rondom bruin. Meng de rest van de sherry of bouillon met de rest van de maizena, de sojasaus en sambal en schep dit mengsel door de kip. Rooster de pinda’s in een droge, hete koekenpan. Meng de broccoli en peultjes door de kip en bestrooi met de pinda’s.

Het oorspronkelijke recept komt uit Boodschappen Magazine nr. 4 van 2016, mij versie is uiteraard aangepast.

Afdrukken