Recept: Mexicaanse kruidenmix 1

Geen Mexicaanse kruidenmix meer in huis en ik vind die pakjes in de supermarkt eigenlijk zo duur! Dus besloten zelf te maken. Het is nog voor enige verbetering vatbaar; wij houden van wat scherper en zoeter, maar dit is een basis. Heerlijk voor enchilada’s, taco’s fajita’s etc.

Kies zelf voor lepels, desertlepels, of theelepels, je kunt dan een grote, of minder grotere hoeveelheid maken. Bewaren in een afgesloten bus of blik. De mix is ongeveer een jaar houdbaar.

IMG_7748i

  • 4 lepels paprikapoeder
  • 4 lepels gedroogde oregano
  • 2 lepels bruine suiker
  • 2 lepels djinten = komijnepoeder
  • 2 lepels maizena
  • 1 lepel uienpoeder
  • 1 lepel cacaopoeder
  • 1 lepel knoflookpoeder
  • 1 lepel venkelzaad
  • 1 lepel (zee)zout
  • kwart lepel chilipoeder (wees voorzichtig), of als je dat niet hebt; cayennepeper. Chilipoeder is al een mix, cayennepeper is puur.

Alles door elkaar mengen, klaar!

Afdrukken