Wijnproeverij

Kregen we een uitnodiging van vrienden, of we zondagmiddag wilden wijnproeven in Heemstede. Hadden we nog nooit gedaan, en de vrienden zijn goede vrienden die we minder vaak zien dan we zouden willen, dus “Ja, graag” was ons antwoord. En daarna zouden we gezellig blijven eten.

Die wijnproeverij le Grand Cru was totaal anders dan op collega A.’s afscheid van dit voorjaar! 176 verschillende soorten wijnen, door de hele ruimte, met nummertjes, een verhaal in een boekje, en vaak een verhaal van een persoon die een slokje wijn in een Riedel-glas voor je inschonk. Erg leuk om met elkaar te doen.

Ik moet er wel bij zeggen dat ik de verhalen in het boekje soms pas later ging lezen; mijn manier is kijken naar de fles en het etiket, welk land en welke streek, en als ik het echt niet weet, een volle, wat oudere rode. Dat ging (bijna) elke keer goed. Maar eigenlijk is 10 verschillende wijnen proeven ook wel mooi.

Oja, en wat ook bijzonder was; we waren met het openbaar vervoer! De tram, de trein en de bus en vice versa. En wonder boven wonder; dat ging dit keer van een leien dakje. Doen we nog eens.

Afdrukken