Recept: Chocoladecake met kersen

Oh, ik had zo’n zin om een lekkere cake of taart te bakken. Dacht aan een Schwarzwalder kirchtorte, maar toen ik de recepten daarvan vond, leek ’t me ineens zoveel werk. Dus besloten om m’n citroencake-recept aan te passen en er toch iets van chocolade met kersen van te maken 🙂

IMG_6764a

Ingrediënten

  • 125 zonnebloemolie (of boter)
  • 1/2 kop fijne, witte suiker (basterdsuiker of poedersuiker)
  • citroenrasp (van dr. Oetker, want de citroenen hier zijn niet biologisch)
  • 2 eieren, geklopt
  • 125 gr crème fraîche (zure room, of Turkse yoghurt kan ook)
  • 1 tl zuiveringszout (baking soda)
  • 1 1/2 kop zelfrijzend bakmeel
  • potje kersen op sap, uitgelekt
  • 2 1/2 eetlepel cacaopoeder

Bereiden
Bekleed de cakevorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop met een mixer of garde de boter/olie met suiker lekker glad. Voeg de eieren & citroenrasp erbij. Dan de crème fraîche toevoegen. Vervolgens het zelfrijzend bakmeel en het zuiveringszout & de cacaopoeder. Als laatste de uitgelekte kersen door het beslag scheppen. In de cakevorm gieten en direct in de voorverwarmde oven plaatsen. In mijn combi-magnetron; heteluchtoven 90 minuten tot de breinaald er droog uitkomt. In een andere oven schat ik zo tussen de 40 en 60 minuten.

Afdrukken