Helleborus Lividus Purple Price

Was ik twee weken geleden in de Kinkerstraat, kwam ik een schattig kleine helleborus tegen. De Helleborus Lividus Purple Price. Wordt maar 20 cm hoog, ik groef er een varen voor uit want die wilde ik daar waar hij groeide toch al niet hebben (bovendien zaaide die zich overal uit) en zette daar het nieuwe kleine plantje in. Vandaag was het even tijd om foto’s te maken.

IMG_5097a

Wist je dat helleborus in de ranonkelsfamilie wordt ingedeeld? En ook wel nieskruid genoemd. Het poeder van de groene helleborus doet niezen. Helleborus doet het goed op een licht beschaduwde plaats, onder hoge, bladverliezende bomen of struiken. Maar aangezien ik die (nog) niet heb, staat deze kleine naast een grote lavendelstruik en een koningsvaren, die in de zomer voor de benodigde schaduw zorgt.

IMG_5094a

Ook groeit er nog een lambertus roodpit, maar die is nu nog klein. Uiteindelijk zal die struik groter worden en voor de benodigde schaduw en bladafval gaan zorgen. En verder is de grond waar de helleborus op staat niet heel fijn om diep in te groeien; klei met scherp zand. Ik begrijp dat de planten minstens 4 maal per jaar bemest te worden. (compost, kalkrijke meststof, zeewierkalk). Maar misschien valt dat wel mee, we zullen zien.

IMG_5096a

Meer over Helleborus op Volkoomen.nl

Afdrukken