- Dingen van de Dag - http://majoh.nl/weblog -

Ketel & kast

Eh… heb ik zo’n post niet al eens eerder geschreven maar dan toen we nog in de J. van Lennepstraat in Amsterdam woonden? Zou zomaar kunnen. Anyway..
In 2011 zag het er zo uit:

Netjes he? Zeiltje er in, superschoon, keukenkast er in met handdoeken, stofzuiger en strijkplank. Kind kan de was doen.

2 november j.l. werd het onderhoud aan de ketel gedaan. Ik had het idee dat het ding niet helemaal lekker liep, maar goed, onderhoud werd gedaan, een hoop geouwehoer van die reparateur, klaar. Moet je tevreden mee zijn als ze niets raars vinden.

Paar weken later storingsdienst gebeld; de verwarming warmt niet lekker & snel genoeg op, water opwarmen duurt te lang, kom a.u.b. kijken. Hij kon niets vinden. Had wel een heleboel praatjes.

Ik vond onze ketelkast al een paar dagen zo stinken… vies luchtje… ben ik nogal gevoelig voor, schijnt het… ik heb een Neus! Gisteren wilde ik de handdoeken in de kast leggen, zag ineens een flinke bodem water staan in de kast en heb direct de storingsdienst gebeld.

IMG_6327i

Er kwam al snel een reparateur, die een onderdeel moest gaan halen & in no-time klaar was. Tussendoor wel even zoeken naar de watermeter. Zeker in de kruipruimte? Zeker in de meterkast? Nee meneer… Ik zal u laten zien waar het ding anno 2015 nog steeds zit…!

IMG_6330i

IMG_6332i

Ik mocht daarna dus de resultaten van ‘de zondvloed’ opruimen.

IMG_6328i

Toen ik het zeil weghaalde, bleek dat de lekkage al iig langer dan een week gaande was. Stofzuigermondstukken totaal verroest. De roest ging door het zeil. Betonnen vloer nat, muurtje ernaast nat, kast aan de achterkant nat, stofzuiger nat. Planken die we specifiek wilden bewaren ook nat.

IMG_6340i

Het droogt langzaam op, het stinkt als de ziekte. Maar oooh wat ben ik blij dat we daar geen wasmachine neergezet hebben, zoals de woningbouwvereniging dat ooit had bedacht! Stel je voor?!

Update 24 december 2015
Eindelijk droog na een week, er direct anti-schimmelverf overheen en het spul kan weer de kast in. Hoewel… die handdoeken gaan eerst nog een ronde wasmachine en droger.